Каде би гледале филм, во кино или дома?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дома е најубаво и тоа исклучиво сам со спуштени ролетни, во кино веќе не одам пошто стандард се расправам со некои кои си дошле муабети да си тераат и немаат осет, освен може термин од 4 попладне :)
Сејм. На кино немам отидено бог зна од кога поради истиве причини. Или позади тебе е некој дојден за муабет или се смее ко на дроги да е или чмака од пуканките ко да му е цел што поголема бучава да направи или телефони ѕвонат од сегде. Притисокот 200 ми се крева во тие ситуации.

Вака дома во темница, супер тв со сараунд, не ми менува многу. То ест менува, не слушам чмакање од нигде.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Кога бев последен пат, гледав еден многу лош македонски филм. Уште на почетокот влезе оној Јанко-јади бурек. И почна да се расправа со вратарката. Таа не го пушташе да влезе затоа што филмот беше веќе почнат. А јас седев во близина на вратата и неможев да се сконцентрирам на филмот од него. После ај што влезе, седна напред, па почнаа да му урлаат децата. Добро што беше сето тоа на почетокот, или ќе се обратев на некој од надлежните дека ми пречи и да го избркаат. А исто и со други сум имал такви случаеви. Цело време зборат на глас меѓусебе, неможе човек да гледа филм на раат. И само поради тоа би седел дома сам да гледам филм отколку во кино, со што ќе ми го привлекуваат вниманието. Сум дал пари за да гледам филм, а не да слушам некои маалски причи на некои старци што седат во моја близина, а не ги интересира филмот. :)

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Дома, сам, на 14 инчен монитор од далечната 1999 година речиси без боја и звучници од сто денари.. ќефој :cool:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.817
Поени од реакции
8.236
Кино е некако поинтересно,по ќејфски големо платно затемнета просторија,добро озвучен простор,но и дома може да се гледа како во кино доколку имаш добра опрема

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кога бев последен пат, гледав еден многу лош македонски филм. Уште на почетокот влезе оној Јанко-јади бурек. И почна да се расправа со вратарката. Таа не го пушташе да влезе затоа што филмот беше веќе почнат. А јас седев во близина на вратата и неможев да се сконцентрирам на филмот од него. После ај што влезе, седна напред, па почнаа да му урлаат децата. Добро што беше сето тоа на почетокот, или ќе се обратев на некој од надлежните дека ми пречи и да го избркаат. А исто и со други сум имал такви случаеви. Цело време зборат на глас меѓусебе, неможе човек да гледа филм на раат. И само поради тоа би седел дома сам да гледам филм отколку во кино, со што ќе ми го привлекуваат вниманието. Сум дал пари за да гледам филм, а не да слушам некои маалски причи на некои старци што седат во моја близина, а не ги интересира филмот. :)
Е, е, ова. Далеку сме ние со совеста за тоа како треба да се однесуваме во објекти како кино и сл., каде што треба да се знае до каде е границата на однесувањето.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Кино дефинитивно. Во кино можеш да гледаш филм, дома ако пуштиш филм да гледаш со цурата... никогаш не можеш да го догледаш. If you know what I mean. ;)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Кино дефинитивно. Во кино можеш да гледаш филм, дома ако пуштиш филм да гледаш со цурата... никогаш не можеш да го догледаш. If you know what I mean. ;)
Замисли а некој тажен романтичен филм, па да и плаче цело време :D

Z

zmej gorjanin

Гостин
А вие пред да клецате секад филм пуштате или само кога ќе ви снема инспирација пуштате романтичен филм за да се доклецате до крај?

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
doma, zatemneta soba, 42" plazma + hometheater povrzano na pc, uzivancija u boja.;)

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Дали некој знае колкаво е платното во Кино Милениум и Рамстор во Скопје?

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
A dali nekoj znae LCD Projector najevtin kolku pari e ili pa nekoj nastaro da ne prodava da si kupam i doma da si gledam Filmcinja? posto tema nemozam da najdam za vakvo nesto pa tuka da ve prasam da iskoristam sansa :)))

Kajgana Shop

На врв Bottom