Хаха сестра ми е една година помала од мене,значи во скоро исти периоди сме,ама многу сме различни и скоро секој ден има закачки.Не се караме со дерење,тепање..туку ситни работи.А и ние такви сме,цело време се рчкаме.На пр јас седам на компјутер а таа легува во соба:
Сестра ми:Многу си гоммце бе..
Јас:Зошто бре?
Сестра ми:Па така,гомце си..
Јас:Добро.
Сестра ми:Ама навистина,не те зафркавам.
Јас:Добро де,и ти исто.
Сестра ми:И јас сум гомно?
Јас:аха..
Сестра ми:Добро бе..
Јас:епа добро..
И после ќе си тераме своја работа и ќе почнеме нешто да зборуваме.Сестра ми многу е повлечена со други луѓе,срамежлива ема со мене е супер опуштена.Ја терам на кајгана да се зачлени,ама несака

Брат ми е 9 години помал од мене.Незнам како би се карала со него,дете мало,уште не разбира некои работи.Единствено се караме кога ќе ми застане до копјутер и вака оди разговорот:
Брат ми:Пушти ми игри на компјутер.
Јас:Јас ќе ти пуштам,ама тешки се незнаеш да ги играш..
Брат ми:Е знам!
Јас:Не знаеш,многу се тешки тие со нинџите за тебе.
Брат ми:Ти мислиш дека јас сум мал?Дека ништо незнам да играм?!
Јас:Не,ама тие игри се потешки.
Брат ми:И сега јас сум бебе?
Јас(лажам да го смирам):нее,какво бебе,ни јас незнам овие игри да ги ирам а колку сум поголма од тебе..
Брат ми:Ме лажеш..ти секогаш седиш на компитер а јас никогаш..
Јас:Добро,сакаш таа со девојчето да ти ја пуштам?
Брат ми:Не таа е за женски..
Јас:Епа другите не знаеш да ги играш,само таа..
Брат ми:Аааа!!Многу лажеш!Лоша си бе!!
Е вака нешто,ама што да правам суштества,навистина не знае да игра игри со нинџи како што сака.Мора оние подетски.И секараме за телевизор,цело време гледа цртани,а кога има нешто интересно мора да го бркам низ цела куќа,низ сите 3 спрата за да го земам далечинското.