Кабелски интернет, предности, штети...

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
netsfan, џабе збориш.. Јовче си зацртал во глава дека ако кај него 2 години бил тапа интернетот, мора исто толку лош да бил кај секој корисник на Телекабел :)

Член од
29 март 2009
Мислења
17
Поени од реакции
2
Ne mi vadi tuka sliki od google sto si gi nasol be retardiran. Na 850 milji on ima ping od 50 ahahahah. Toa ni vo Amerika go nema be "decko"... ova de glupaf. Cim tolku lazes ti neso imas vrska so telekabel. Bog da te prosti i tebe momci ke umres ti grevota si :pop:

netsfan, џабе збориш.. Јовче си зацртал во глава дека ако кај него 2 години бил тапа интернетот, мора исто толку лош да бил кај секој корисник на Телекабел :)

A ti poso si demek moderator tuka top vi e netov od tele na kajgana a?

Ajde koj saka drug da se ubaci taman se zagreav, koj saka da go brani telekabel neka poveli i nego da go oteram nekade

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Што збориш бе жити се? Да не мислиш на 70 кб/с? И да си на пакет од 1500 ден пак се 4 мбита на телекабел, така пишува на инфо канал. И од каде си ме интересира, од Скопје или? Пошо од Козле до Маџари Телекабел уште е тешко гомно. Не ги лажи луѓето некој ќе прочита ќе се заебе да стави заради тебе, после тебе ќе те пцујат.
Вака сеа... рекорд со Телекабел на симнување на торент ми е 920 KB/s, збесна тој ден, незнам што му стана, ама го исцедив нетот.

Друго, на најслабиот пакет сум, тој со 500 ден. што не се доплаќа ако надминеш 15 GB туку намалуваат на 30-40 KB/s.

А додека ги исцедам тие 15 GB, СЕКОГАШ ми спушта со брзина 600-700 KB. НЕМА УТКА.

Од Скопје сум, поточно Козле. :helou:

Aбе не си намален на 4мегабита?
Од дамна се знае дека 4Mbps на Телекабел, на моменти (почесто) се околу 6-7 Mbps. Повеќе луѓе на форумов го имаат искусено ова, а имаш и во темата Брзина на вашиот интернет...

Член од
29 март 2009
Мислења
17
Поени од реакции
2
I kako prvo ne e 2 godini "decko". Prvo procitaj za kolku vreme se zbori pa posle ubaci se u razgovor i kazi nesto pametno ako imas, a ne samo onaka. :helou:

Член од
4 декември 2007
Мислења
119
Поени од реакции
4
Ко прво нема адреса на тие сликички..
ама затоа има име на провајдер во овој случај Меганет..(Телекабел)

Трето ,пошто ептен забегавме и неможеме да се разбереме ова е последен мој пост тука..
Ако сакаш да видиш ип адреса лично тебе ке ти пратам линк.. :D
Него поентата ми е,ти кажувам кај мене почна да е лошо од октомври.. во прилог на тоа еве ти и пост што го остаив пред некој ден,а и наназад во таа тема имам и други критики ..
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3012544&postcount=1608

И немам ништо со Тк ,освен што го користам нивниот нет,така да слободно критикувај ги исто ми е мене ,само сакав да ти укажам како ми било мене со 6те мегабита.. и тоа е тоа..
Ima IP adresi ima iako e preku meganet, probaj napravi testiranje preku speedtest.net ke ti pojavi, zatoa ne sitkaj topla voda. Gledam 13 MB brzina solidno ali kade e ova Kina ili Japonija, kaj nas nema uste momentalno provajder koj ti pusti tolkava brzina, pa i za fizicko lice. I firma da si nema da dobies tolkava brzina, zatoa ne lazi so slikite. Do 6 MB max moze, da, ti drzi voda so ogled deka si vo N. Lisice, poblisku si do baznata. Ali 13 nemoj druze ne lazi narod.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ima IP adresi ima iako e preku meganet, probaj napravi testiranje preku speedtest.net ke ti pojavi, zatoa ne sitkaj topla voda. Gledam 13 MB brzina solidno ali kade e ova Kina ili Japonija, kaj nas nema uste momentalno provajder koj ti pusti tolkava brzina, pa i za fizicko lice. I firma da si nema da dobies tolkava brzina, zatoa ne lazi so slikite. Do 6 MB max moze, da, ti drzi voda so ogled deka si vo N. Lisice, poblisku si do baznata. Ali 13 nemoj druze ne lazi narod.
Нема IP адреси на сликите кои ги дава.

Еве мој speedtest од септември, пред да почнат фрките:

Тогаш бев презадоволен. Сега, откако не` намалија на 4 мегабита ретко кога ги постигнувам на speedtest, ама пак, торенти и директен download одат над 400 KB/s.

Jovce^, како корисник имаш целосно право да се буниш ако не го добиваш тоа за кое плаќаш. Ама, не смееш да ги обвинуваш останатите корисници кои со докази ти покажуваат дека, ете, тие имаат ОК конекција.

Така да.. мирни :)

Член од
4 декември 2007
Мислења
119
Поени од реакции
4
Нема IP адреси на сликите кои ги дава.

Еве мој speedtest од септември, пред да почнат фрките:

Тогаш бев презадоволен. Сега, откако не` намалија на 4 мегабита ретко кога ги постигнувам на speedtest, ама пак, торенти и директен download одат над 400 KB/s.

Така да.. мирни :)
Epa batko otvori speedtest.net i koa ke ides na test na bilo kade dole levo ti pisuva IP adresa, gledaj poubavo na stranicata, osekam deka si mlad decko. A momakot sto se skina od falenje i so brzina od 13 MB alal da mu e. Samo me interesira kade u Skopje ja izmeril taa brzina, za i jas da se zakacam na takov internet od telekabel

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Epa batko otvori speedtest.net i koa ke ides na test na bilo kade dole levo ti pisuva IP adresa, gledaj poubavo na stranicata, osekam deka si mlad decko. A momakot sto se skina od falenje i so brzina od 13 MB alal da mu e. Samo me interesira kade u Skopje ja izmeril taa brzina, za i jas da se zakacam na takov internet od telekabel
Абе ако на вас ви е срање брзината, не значи дека на сите треба да ни е иста!

Јас лично од Телекабел пред скоро година симнував торент со 920 KB/s максимум, па после "падна" малку брзината на околу 850 KB/s.
Го имав најслабиот пакет :)

Сеа шо праиме?

Член од
20 октомври 2009
Мислења
34
Поени од реакции
4
И јас сум од Козле, поточно улица 2, ставив овој месец на први Телекабел зошто ми кажувале супер бил. Не знам како е кај вас али јас потапа нет не сум имал во мојот живот, брзините ми се 0.60 даунлоад и 0.20 аплоуд на speedtest. И гледам овде некои викаат имале 6 мегабита, а мене од таму ми рекоа дека е 4 така да не знам како е можно тоа кај вас. И криво ми е што платив 3 месеци однапред, али добро е што можам да го исклучам кога сакам, така да уште наредниот месец се враќам на он нет или можеби макс. На телекабел никако не би продолжил.

Член од
4 декември 2007
Мислења
119
Поени од реакции
4
Novo Lisice ke ima dobra konekcija naravno, poso e blisku i kaj tebe e dobra zatoa sto i ti sigurno si nekade u blizina. Jas znam deka ako si vo pobliskiot krug ke ti e podobar, ako si vo posirokiot Kozle, Madzari, Cento i itn e tapa. No kaj i da e i kaj vas ke padne t.e. ke se namali brzinata, zatoa sto Zoran Kis direktorot na TK, saka da se bogati so malku pari vlozeno za bazni i kabli. Taka da i meranjata na nekoj se tocni, na nekoj ne se, ali sekoj si ima mislenje i slobodno moze da go spodeli tuka i da mu pomogneme na ocajniot koj saka da koristi TK, a e od posirokiot krug :)

Член од
20 октомври 2009
Мислења
34
Поени од реакции
4
Вака сеа... рекорд со Телекабел на симнување на торент ми е 920 KB/s, збесна тој ден, незнам што му стана, ама го исцедив нетот.

Друго, на најслабиот пакет сум, тој со 500 ден. што не се доплаќа ако надминеш 15 GB туку намалуваат на 30-40 KB/s.

А додека ги исцедам тие 15 GB, СЕКОГАШ ми спушта со брзина 600-700 KB. НЕМА УТКА.

Од Скопје сум, поточно Козле. :helou:

Од дамна се знае дека 4Mbps на Телекабел, на моменти (почесто) се околу 6-7 Mbps. Повеќе луѓе на форумов го имаат искусено ова, а имаш и во темата Брзина на вашиот интернет...

Од каде во Козле си поточно ако може да ми кажеш зошто јас од овде еве колку имам брзина од Козле до Франкфурт. А сега се јавив во техничка подршка и човекот ми рече интернетот ми бил во ред и морав да му се исмеам преку телефон, зошто одма го приметив како ме лаже.

Attachments

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Од каде во Козле си поточно ако може да ми кажеш зошто јас од овде еве колку имам брзина од Козле до Франкфурт. А сега се јавив во техничка подршка и човекот ми рече интернетот ми бил во ред и морав да му се исмеам преку телефон, зошто одма го приметив како ме лаже.
Еве во моментов колку ми е брзината (а го делам интернетот на 2ца, директ од модем)

Македонија

Франкфурт

:toe:

Член од
20 октомври 2009
Мислења
34
Поени од реакции
4
Требало порано да ги читам овие постови, а не откако се заебав да ставам на телекабел. Нека помине месецов и ни пари нема да им платам, директно им се гасам од бандера сам :pos2: КАТАСТРОФА се дечки имате право.

Еве во моментов колку ми е брзината (а го делам интернетот на 2ца, директ од модем)

Македонија

Франкфурт

:toe:

Ова е на пакетот за 500 ден???????????????????????????????????? А и двајцата сме од Козле. Како е ова можно кој сака да ме просветли ве молам. Ем нов корисник сум од овој месец.

Е сеа ем го делиш со 2ца директно од модем? Да знаеш дека и до тебе да седев во моментов немаше да ти верувам па ноктите со клешти нека ми ги вадат. 15 пати проверив брзина и човекот од техничка вика до Франкфурт немало шанси 4 мегабита да имам. До Франкфурт 4 мега бита со поделена брзина на 3ца???? Некој тука си игра мајтап. Убаво ми рекле мама и тато: Не верувај на се што ќе прочиташ, али особено овде изгледа тоа важи многу:uvo:

Т.е Овердрајв ме интересира од каде ги извадил тие 6 мегабита до Франкфурт. Пошто кај нас обичниве луѓе гледам едвај во МК дали има 2 па камоли Франкфурт. Освен ако не работи во Телекабел и од работа ги мери? (значи ако не му е тешко да не просветли со неколку реченици)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Овердрајв ме интересира од каде ги извадил тие 6 мегабита до Франкфурт. Пошто кај нас обичниве луѓе гледам едвај во МК дали има 2 па камоли Франкфурт. Освен ако не работи во Телекабел и од работа ги мери? (значи ако не му е тешко да не просветли со неколку реченици)
Гледам нешто збунет си, па не читаш како што треба.. еве, во едно мислење ќе ти ја раскажам на кратко приказната :)

До пред некоја недела Телекабел им имаше пуштено по 6 мегабита на сите корисници, иако во сите реклами пишуваше дека брзината е 4.. тоа беше така некаде од (пред) минатото лето, па се до почетокот на октомври.

Се` беше супер, со по некој проблем од време на време кој пак беше компензиран со некогаш стварно високи брзини (јас имам приметено 9 мегабита на мојот модем, кога сеуште можеше да се видат вредностите со docsdiag). Не на speedtest.net и слични страни за проверка на брзината, туку со директен download и торенти. Дојде октомври 2009, им ја намалија на сите брзината на 4 мегабита и почнаа проблемите (ѕирни ја темата за Телекабел каде и јас имам пријавено). Сега кај мене е ОК и иако на speedtest ми покажува брзина под 1 мегабит, симнувам торенти со над 400 KB/s (4 мегабита, колку што плаќам).

Сигурен сум дека е исто и кај тебе, само не знаеш (или намерно не сакаш) да провериш.

Така да, престанете веќе со тие муабети дека тие кај кои толку години е добар интернетот мора да работат во Телекабел, а дека ако кај вас не чини, тогаш мора и во цело Скопје да е тапа. Кој не е задоволен од тоа за кое плаќа, наместо тука да си лечи фрустрации нека им мрчи на дечките од техничка поддршка, па ако го одјебат нека им се појави во салон и го раскине договорот.

И толку од пишување за Телекабел на оваа тема. Кој сака и понатаму да оди со глава во ѕид може да продолжи на посебната тема за ТК.

Член од
20 октомври 2009
Мислења
34
Поени од реакции
4
Важи дечко ај таму ќе маваме глава у ѕид. Битно да се каже за телекабел што се има да се каже. Инаку ако немате у план да читате туѓи поплаки, не отварајте теми за тоа, ОК?

Kajgana Shop

На врв Bottom