netsfan, џабе збориш.. Јовче си зацртал во глава дека ако кај него 2 години бил тапа интернетот, мора исто толку лош да бил кај секој корисник на Телекабел
Вака сеа... рекорд со Телекабел на симнување на торент ми е 920 KB/s, збесна тој ден, незнам што му стана, ама го исцедив нетот.Што збориш бе жити се? Да не мислиш на 70 кб/с? И да си на пакет од 1500 ден пак се 4 мбита на телекабел, така пишува на инфо канал. И од каде си ме интересира, од Скопје или? Пошо од Козле до Маџари Телекабел уште е тешко гомно. Не ги лажи луѓето некој ќе прочита ќе се заебе да стави заради тебе, после тебе ќе те пцујат.
Од дамна се знае дека 4Mbps на Телекабел, на моменти (почесто) се околу 6-7 Mbps. Повеќе луѓе на форумов го имаат искусено ова, а имаш и во темата Брзина на вашиот интернет...Aбе не си намален на 4мегабита?
Ima IP adresi ima iako e preku meganet, probaj napravi testiranje preku speedtest.net ke ti pojavi, zatoa ne sitkaj topla voda. Gledam 13 MB brzina solidno ali kade e ova Kina ili Japonija, kaj nas nema uste momentalno provajder koj ti pusti tolkava brzina, pa i za fizicko lice. I firma da si nema da dobies tolkava brzina, zatoa ne lazi so slikite. Do 6 MB max moze, da, ti drzi voda so ogled deka si vo N. Lisice, poblisku si do baznata. Ali 13 nemoj druze ne lazi narod.Ко прво нема адреса на тие сликички..
ама затоа има име на провајдер во овој случај Меганет..(Телекабел)
Трето ,пошто ептен забегавме и неможеме да се разбереме ова е последен мој пост тука..
Ако сакаш да видиш ип адреса лично тебе ке ти пратам линк..
Него поентата ми е,ти кажувам кај мене почна да е лошо од октомври.. во прилог на тоа еве ти и пост што го остаив пред некој ден,а и наназад во таа тема имам и други критики ..
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3012544&postcount=1608
И немам ништо со Тк ,освен што го користам нивниот нет,така да слободно критикувај ги исто ми е мене ,само сакав да ти укажам како ми било мене со 6те мегабита.. и тоа е тоа..
Нема IP адреси на сликите кои ги дава.Ima IP adresi ima iako e preku meganet, probaj napravi testiranje preku speedtest.net ke ti pojavi, zatoa ne sitkaj topla voda. Gledam 13 MB brzina solidno ali kade e ova Kina ili Japonija, kaj nas nema uste momentalno provajder koj ti pusti tolkava brzina, pa i za fizicko lice. I firma da si nema da dobies tolkava brzina, zatoa ne lazi so slikite. Do 6 MB max moze, da, ti drzi voda so ogled deka si vo N. Lisice, poblisku si do baznata. Ali 13 nemoj druze ne lazi narod.
Epa batko otvori speedtest.net i koa ke ides na test na bilo kade dole levo ti pisuva IP adresa, gledaj poubavo na stranicata, osekam deka si mlad decko. A momakot sto se skina od falenje i so brzina od 13 MB alal da mu e. Samo me interesira kade u Skopje ja izmeril taa brzina, za i jas da se zakacam na takov internet od telekabelНема IP адреси на сликите кои ги дава.
Еве мој speedtest од септември, пред да почнат фрките:
Тогаш бев презадоволен. Сега, откако не` намалија на 4 мегабита ретко кога ги постигнувам на speedtest, ама пак, торенти и директен download одат над 400 KB/s.
Така да.. мирни
Абе ако на вас ви е срање брзината, не значи дека на сите треба да ни е иста!Epa batko otvori speedtest.net i koa ke ides na test na bilo kade dole levo ti pisuva IP adresa, gledaj poubavo na stranicata, osekam deka si mlad decko. A momakot sto se skina od falenje i so brzina od 13 MB alal da mu e. Samo me interesira kade u Skopje ja izmeril taa brzina, za i jas da se zakacam na takov internet od telekabel
Вака сеа... рекорд со Телекабел на симнување на торент ми е 920 KB/s, збесна тој ден, незнам што му стана, ама го исцедив нетот.
Друго, на најслабиот пакет сум, тој со 500 ден. што не се доплаќа ако надминеш 15 GB туку намалуваат на 30-40 KB/s.
А додека ги исцедам тие 15 GB, СЕКОГАШ ми спушта со брзина 600-700 KB. НЕМА УТКА.
Од Скопје сум, поточно Козле. :helou:
Од дамна се знае дека 4Mbps на Телекабел, на моменти (почесто) се околу 6-7 Mbps. Повеќе луѓе на форумов го имаат искусено ова, а имаш и во темата Брзина на вашиот интернет...
Еве во моментов колку ми е брзината (а го делам интернетот на 2ца, директ од модем)Од каде во Козле си поточно ако може да ми кажеш зошто јас од овде еве колку имам брзина од Козле до Франкфурт. А сега се јавив во техничка подршка и човекот ми рече интернетот ми бил во ред и морав да му се исмеам преку телефон, зошто одма го приметив како ме лаже.
Гледам нешто збунет си, па не читаш како што треба.. еве, во едно мислење ќе ти ја раскажам на кратко приказнатаОвердрајв ме интересира од каде ги извадил тие 6 мегабита до Франкфурт. Пошто кај нас обичниве луѓе гледам едвај во МК дали има 2 па камоли Франкфурт. Освен ако не работи во Телекабел и од работа ги мери? (значи ако не му е тешко да не просветли со неколку реченици)