Леле , ами шо да речеме ние од Спринт (сега КабелТел) , со 256к , и со еб.но нестабилен интернет.P.Overdrive напиша:зашто после тоа брзината е катастрофа (512 или 256к).
не се секирај од 1 септември според Кејблтел и вие ке имате саглам пакети ако не и подобри(и цена и брзина) од Телекабел, а гледам веќе имате повеке тв канали бар во Скопје.http://www.cabletel.com.mk/GoCcCcCe напиша:Леле , ами шо да речеме ние од Спринт (сега КабелТел) , со 256к , и со еб.но нестабилен интернет.
Mislam deka ne e do baniranje macovi, mozes da menjas MAC(na mreznata) ali na treta majka ke ti zatupi modemot i ke mora da go resetiras so power off/on. E sea zavisi modemov dali e kaj tebe ili kaj komsijata ke treba da tropnes da go izresetiravodkamixx напиша:Но не ми е проблем, ја ќе си ги мењам MАC aдресите.
Е ондак зашо на мојава оригинална MAC адреса од мрежнава неам интернет, а со другиве од комшииве MAC адреси иам?Strelec напиша:Mislam deka ne e do baniranje macovi
Абе се тоа го знам. Ме интересираат бројки (цена, брзина, лимит)noviot напиша:Мислам дека Зора ја купи Кејблтел, така да најверојатно ќе треба да почекаш септември-ноември да пуштат тоа оптиката и да понудат пакети за кабловски интернет. Ако уште нудат по старо пакети, се извинувам за коментарот.
www.zora.com.mkJane напиша:Од следниот месец се префрлам на Зора. Па сега ме интересира дали има некоја страна кај што можам да ги прочитам пакетите, да видам што нудат за кои пари, брзина, трансфер... Постои вакво нешто? Страна не верувам да имаат направено Зора, а ако стварно нема ај некој од вас што убаво се распрашал за пакетите нека ми каже кој пакет која цена е, колкава брзина, и колкав трансфер, а после тоа на колку намалуваат брзината. И како иде за инсталација? Модем и што друго ми треба? И колку пари е модем?
Водка кабловците гледаат само една MAC адреса - таа на кабелскиот модем. Нема начин да дознаат дека ти го делиш со 3ца интернетот. Тоа ти е од рутерот. Или има некој bug, или некој во Setup страницата на рутерот ти ја има банирано твојата MAC адреса, па затоа од ко ќе ја мениш, имаш интернет. Мој совет ти е да ја мениш default шифрата на рутерот, така никој друг не ќе може да ти чачка по MAC адресите и сл.vodkamixx напиша:Едно питање вака околу кабловски. Пошо кабловскиов модем препознава конектирани MAC адреси на него, е сеа преку мојава MAC адреса шо ја има мојава мрежна неможам да идам на интернет, и сеа ја сменив MAC адресата со таа на другиот компјутер и све е океј, фурам на нет. Не ми е јасно, дали Телекабел нешо дубари праат, ги гледаат останатите MАC адреси кои се конектирани на кабловскиот модем, пошо 3 компјутери сме. Па да не праат дубари од стилот „еј овој симиња многу, дај ќе го банираме на MAC адреса на неколку дена”?
Но не ми е проблем, ја ќе си ги мењам MАC aдресите.
Само финтата е шо не сум преку рутер, туку преку свич сеа. И што би бил багот не ми е јасно?The Blob напиша:Водка кабловците гледаат само една MAC адреса - таа на кабелскиот модем. Нема начин да дознаат дека ти го делиш со 3ца интернетот. Тоа ти е од рутерот. Или има некој bug, или некој во Setup страницата на рутерот ти ја има банирано твојата MAC адреса, па затоа од ко ќе ја мениш, имаш интернет. Мој совет ти е да ја мениш default шифрата на рутерот, така никој друг не ќе може да ти чачка по MAC адресите и сл.