И во Шпанија заигра мечката

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Spanija e protiv nezavisno Kosovo.Spanija ke se rasparci cela,Andaluzija,Galicija,Katalonija,Kanarski Ostrovi,Gibraltar,prakticno nezavisen od Spanija,Palma de Majorka itn.

No sepak da ja vidam Belgija rasparcena ke mi pricini golemo zadovolstvo.Sepak se nadevam na red na parcenje da se i Germanija,Bugarija i Grcija:vozbud::vozbud:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Сепак и Шпанија заслужува да биде распарчена.

Врховниот суд само што ги ослободи четворцата осмничени (од 21 уапсени) за бомбашкиот напад во март 2004 година

Four Madrid bomb convicts cleared

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7510364.stm

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Големи демонстрации вчера во Билбао заради недемократската пракса на шпанските власти затворениците Баскијци што се борат за ослободување на Баскија од Шпанското ропство да ги преместуваат во најдалечните краеви на Шпанија.

Шугавиот комуњар Запатеро и врхушката во Шпанија играат на карта на заострување на односите баш во периот кога ЕТА се труди да воспостави перманентен прекин на огнот.

И покрај целата шпанска-француска-ЕУ пропагандна машинерија, не можат да го стишаат гласот на Баскискиот народ.

Tens of thousands march in Spain's Basque region

By JORGE GARMA
Associated Press January 8, 2011 11:43 AM

http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/n/a/2011/01/08/international/i103458S53.DTL

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Големи демонстрации вчера во Билбао заради недемократската пракса на шпанските власти затворениците Баскијци што се борат за ослободување на Баскија од Шпанското ропство да ги преместуваат во најдалечните краеви на Шпанија.

Шугавиот комуњар Запатеро и врхушката во Шпанија играат на карта на заострување на односите баш во периот кога ЕТА се труди да воспостави перманентен прекин на огнот.

И покрај целата шпанска-француска-ЕУ пропагандна машинерија, не можат да го стишаат гласот на Баскискиот народ.

Колку што знам Баскија треба да земе дел од Франција па може пак да се активира Паравоената Терористичка ЕТА и со оружјето купено од УЧК од Косово и подареното оружје и експлозив на ЕТА од страна на нивната збратимена организација ИРА ќе има пак конфликт, а Французите мислам дека не се расположени за тоа

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Колку што знам Баскија треба да земе дел од Франција па може пак да се активира Паравоената Терористичка ЕТА и со оружјето купено од УЧК од Косово и подареното оружје и експлозив на ЕТА од страна на нивната збратимена организација ИРА ќе има пак конфликт, а Французите мислам дека не се расположени за тоа
Баскија треба да си поврати дел што Франција го окупира, а не да земе дел од Франција. Има разлика.

ЕТА сега прогласи перманентно примирје:

http://www.latimes.com/news/nationworld/world/la-fg-basques-truce-20110111,0,5558035.story

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Шпанија требаше да писне кога Косово запна да е независно.

Џабе сега, тоа почна бран вакви „ослободувања“, и нема крај на ова.
Na kraj kje svetne , i pak kje bide se obedineto , fino , mirizlivo , kosmopolitsko...:)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
убаво си кажа неој претходно.. кога косово стана независно требаше да рипнат и другите држави ако можам да ги наречам да си бараат независност.. у случајов со шпанија е баскија. нека си ја бараат независноста потполно милом или силом (како косовариве) кад тад ке си ја добијат.

--- надополнето ---

Spanija e protiv nezavisno Kosovo.Spanija ke se rasparci cela,Andaluzija,Galicija,Katalonija,Kanarski Ostrovi,Gibraltar,prakticno nezavisen od Spanija,Palma de Majorka itn.

No sepak da ja vidam Belgija rasparcena ke mi pricini golemo zadovolstvo.Sepak se nadevam na red na parcenje da se i Germanija,Bugarija i Grcija:vozbud::vozbud:
шо па толку ти се навлажни за белгија жити се?

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Погледнете колку е сплотен баскијскиот народ! Сите се за независност и покрај целата репресија на шпанскиот и францускиот полициски апарат. Во Шпанија и во Франција е забрането ДА КАЖЕШ, ДА ИЗУСТИШ дека имаш симпатии за ЕТА која се бори за независна Баскија ослободена од шпанското и француско ропство. Едноставно те јаде мракот, ни човечки права ни бутур!

http://www.sfgate.com/cgi-bin/object/article?f=/n/a/2011/10/22/international/i105627D86.DTL&object=/n/p/2011/10/22/121cc121-cd4d-4c6b-ade8-6894dadd1419.jpg

Ајде... аирлија.
Да за Баскија... реално предложувам до нашите (не оти ќе чујат) да ја признаат Баскија бидејки Шпанија се против нас игра.
Шпанската кралска династија е истото срање што Европа го имаше инсталирано во Грција, Бугарија, Србија и на други места. Така ги држеа под контрола освоените територии.

А шпанската кралска династија е особено блиска со грчката, како и шпанските ЕУ-социјалисти со грчките.

Требаше Македонија одамна да го признае и Северн Кипар и Баскија и ред други држави. Сепак, не е се изгубено, можеме да го сториме тоа во погоден момент ако не дај Боже ЕУ почне нешто против подиректно од ова што Фуле и компанија го прават.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Погледнете колку е сплотен баскијскиот народ! Сите се за независност и покрај целата репресија на шпанскиот и францускиот полициски апарат. Во Шпанија и во Франција е забрането ДА КАЖЕШ, ДА ИЗУСТИШ дека имаш симпатии за ЕТА која се бори за независна Баскија ослободена од шпанското и француско ропство. Едноставно те јаде мракот, ни човечки права ни бутур!

http://www.sfgate.com/cgi-bin/object/article?f=/n/a/2011/10/22/international/i105627D86.DTL&object=/n/p/2011/10/22/121cc121-cd4d-4c6b-ade8-6894dadd1419.jpg

Шпанската кралска династија е истото срање што Европа го имаше инсталирано во Грција, Бугарија, Србија и на други места. Така ги држеа под контрола освоените територии.

А шпанската кралска династија е особено блиска со грчката, како и шпанските ЕУ-социјалисти со грчките.

Требаше Македонија одамна да го признае и Северн Кипар и Баскија и ред други држави. Сепак, не е се изгубено, можеме да го сториме тоа во погоден момент ако не дај Боже ЕУ почне нешто против подиректно од ова што Фуле и компанија го прават.
Со признаване на диво имате опит-да. Признаване и на Северен Кипар и на баските ке ви биде наjголемиот автогол во целата ви надворешна дипломатиja во изминатите 20 години.
Вака само сами себе можете да се кубализирате.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
После нова година ќе почне да им игра на Шпанците мечката.

Шпанската економија по моќност е четврта или петта во Европа а не е баш на здрави нозе.

Нејзиното спасување ќе биде многу потешко од она на Грците бидејќи многу пари ќе треба да се вметнат во нејзиното заздравување а не би рекол дека Германија ќе може да издржи да финасира.

Веќе почна да е создава круг кој никако не ќе може да се затвори .

Kajgana Shop

На врв Bottom