Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Наредно коло:
Милан-Џенова,
Рома-Палермо,
Аталанта-Болоња,
Каљари-Сиена,
Катаниа-Интер,
Киево-Лече,
Фиорентина-Наполи,
Сампдорија-Лацио,
Торино-Реџина,
Удинезе-Јувентус

Интересни натпревари мое мислење Сигурна победа на Милан и кикс на Интер и Јувентус.
А јас мсилам Реџина ќе се препороди и на крај на сезона ќе го освои скудетото.. :pipi:

ЌЕ биде интересно коло, фаворитите имат тешка задача. Не е Џенова џабе 4та па Милан така лесно да помини...

А од кој натпревар ќе има пренос? Удинесе - Јуве или... ?

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Милан-Џенова ќе ја даваат така кажа тој шупакот од телма...
Јас секогаш сакам да даваат некој од фаворитите за скудетото, односно Милан, Интер и Јувентус. Тие имаат најмногу фанови и секој би сакал да ги гледа, иако можеби ова коло е најголемо дерби Наполи - Фиорентина, и двете се одлични екипи кои ќе се борат за лигата на шампионите...

Сепак јас ќе си гледам Катанија - ИНтер :)

А

Адриано

Гостин
Милан-Џенова ќе ја даваат така кажа тој шупакот од телма...
шупакот од телма пред тоа кажа дека ке ја даваат фиорентина-наполи!
а според мене најголемо "дерби" е удинезе-Јувентус па нив би требало да ги даваат ама ај така нека им биде!

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
Клипов стварно не знаев каде да го постирам ама ајде затоа што се работи за Италијански екипи кои играат во не знам кој фудбалска лига во Италија мислам дека тука му е најдоброто место. Еве за што се работи. Се работи за фудбалски натпревар помеѓу Mazara - Villabate и видете што станува.

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Клипов стварно не знаев каде да го постирам ама ајде затоа што се работи за Италијански екипи кои играат во не знам кој фудбалска лига во Италија мислам дека тука му е најдоброто место. Еве за што се работи. Се работи за фудбалски натпревар помеѓу Mazara - Villabate и видете што станува.
Јако клипче
Во Македонија судијава би поминал полошо отколку во Италија
Среќа што не настанало голема тепачка какви што се случуваат поради глупаво судење.
Сепак интересна брканица на теренот а овие што израмнија не го ни бранат судијата си се повлекоа и си фаќаат сеир ХАХАХА.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.096
Поени од реакции
45.995
На место си е клипот, со оглед на судењето во Серија А, можам да замислам на кое ниво е истото во пониските лиги во Италија .
Единственото нешто што ми остави впечаток од видеото е првиот гол, ремек дело :vozbud:.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477

:pos2: Добро клипче.

Сум гледал натпревари од општинска лига и таму се случуваа слични па и полуди работи, ама и ова е конкурентно. Барем паднаа два убави гола.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.096
Поени од реакции
45.995
Mислењето со типот е преместено тука, избегнувајте вакви постови на темава . :smir:

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
:pos2: Добро клипче.

Сум гледал натпревари од општинска лига и таму се случуваа слични па и полуди работи, ама и ова е конкурентно. Барем паднаа два убави гола.
Ауау и на крај им го призна голот ќе го убиеа судиата.:pos2::pos2:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Јас секогаш сакам да даваат некој од фаворитите за скудетото, односно Милан, Интер и Јувентус. Тие имаат најмногу фанови и секој би сакал да ги гледа, иако можеби ова коло е најголемо дерби Наполи - Фиорентина, и двете се одлични екипи кои ќе се борат за лигата на шампионите...
како што кажа добро е да даваат неки од Јуве, Милан и Интер пошо имаат најмногу фанови да но една работа за вас

Милан(Фанови) + Интер(фанови) = Јувентус(фанови)
5 милиони + 5 милиони = 10 милиони

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
како што кажа добро е да даваат неки од Јуве, Милан и Интер пошо имаат најмногу фанови да но една работа за вас

Не е баш така,

5.7 + 5.9, скоро 12 милиони се по некоја статистика. Сепак, Јуве е во водство и така ќе остане подолго време.

Кога се работи пак за посета на нивните стадиони, Милан и Интер се далеку пред Јувентус.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175

Јувентус има најмогу навивачи само во Италија. А Интер и Милан имаат далеку поголем број на фанови надвор од Италија за разлика од Јувентус...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.096
Поени од реакции
45.995
Ирелевантни се тие податоци, глупаво е што претераа да ги пренесуваат тимовите од големата тројка во Италија, викендов играа Наполи - Рома и реално тоа беше мечот кој требаше да биде пренесуван од Телма, ме изритираа и со мечот на братските екипи Јуве и Сиена, кога можеа комотно да ги даваат Лацио против Реџина, да го погледневме и првиот хетрик во кариерата на Пандев во живо. Али тоа е, фановите на Фиорентина, Рома па и Лацио ке треба да трпат, т.е. да се надеваат на ОБН, на останатите канали од кабловска или фино лепо да арчат нет па да гледаат преку некој добар стрим .

п.с. Кога Наполи е домаќин, ОБН никогаш не ги пренесуваат поради проблемите со тв-правата, лани и Телма тоа го практикуваа, оваа година не.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom