Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 март 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Najbolje fudbal vo Italija vo momentov posle Inter igra Fiorentina, sprored mene Toni i Mutu se najbolje tandem vo Italija.
Forza Fiorentina !!!!!!!!!!!!!!!!

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.521
Поени од реакции
2.204
Да да така е, се сложуем дека само Јуве местел у whole fuckin Italy ! Yeah right ! И само нивните титули се незаслужени... Ц ц ц ц
То се вика братче conspiracy against the best team around in Serie A... Земаа и фино лепо само нив ги избација у Серија Б пошо нели, шампиони беа... Ако не моеш да ги победиш на терен, ајде лупај им ригорозни казни само на нив... Али не се секирајте, ќе се вратат следнава сезона, појаки од било кога... А иначе овогодинешново првенство не е прилично слабо само зарад то шо го нема Јуве... Едноставно не е израмнето по квалитет, барем оддалеку гледано, ко што се некои други шампионати

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.161
Поени од реакции
6.026
A prethodnite sezoni sto bese izramneto, u.p.m...! Sve Juventus bese prv. Ni sega ne e interesno za prvo mesto, ama za cetvrto nikogas nemalo povise kandidati. Ama jas sum siguren deka Lazio ke bidat cetvrti i posle 3 sezoni ke se vratat onamu kaj sto pripagjaat, vo Liga na Sampioni!

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.521
Поени од реакции
2.204
Smert напиша:
A prethodnite sezoni sto bese izramneto, u.p.m...! Sve Juventus bese prv.
Па многу е просто, не дека прошливе години беше нешо многу поарно у Италија, али квалитетот оваа година на екипи ко Торино, Каљари, Киево, Реџина, Парма, Асколи, па и Месина не е на ниво кое се очекуе од една Серија А... И многу од останатите екипи не се баш на нивото од минатите сезони...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Cthulhu^ напиша:
Па многу е просто, не дека прошливе години беше нешо многу поарно у Италија, али квалитетот оваа година на екипи ко Торино, Каљари, Киево, Реџина, Парма, Асколи, па и Месина не е на ниво кое се очекуе од една Серија А... И многу од останатите екипи не се баш на нивото од минатите сезони...
Јувентус е само еден јак тим кој фали во серија А. Сите екипи кои ги наброја ќе бидат исто така во првата лига освен еден. Тоа значи дека лигата им е шупачка а не дека заради местење првата лига изгледа очајно...

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
se nadevam mojot tim AC Parma nema da ispadne ..
Iako ovaa sezona go imaat definitivno najslabiot igracki kadar vo unazad 1 decenija od famoznata generacija na thuram veron bufon canavaro...i mn.dr. sega veke ostanati svetski zvezdi

Член од
1 март 2007
Мислења
127
Поени од реакции
1
Kako si stignal da navias za parma ne mi e jasno Mene.Ali ipak toa e tvoe pravo.Parma imaat definitivno naj losa zezeona do sega so ogled deka lani stignaja do UEFA cup.

Член од
1 март 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
ja mislam deka milan ima ubedlivo najjak tim vo italija samo ne in cini trenerot. ako go smenat podobro ke igraat

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
caksa напиша:
ja mislam deka milan ima ubedlivo najjak tim vo italija samo ne in cini trenerot. ako go smenat podobro ke igraat
Милан убедливо нај јак??? е ова немаше логика! Оваа сезона Милан е со класи подоу од Интер и Рома.. Екипи од негов калибар би биле Лацио и Фиорентина!

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
meazza напиша:
Милан убедливо нај јак??? е ова немаше логика! Оваа сезона Милан е со класи подоу од Интер и Рома.. Екипи од негов калибар би биле Лацио и Фиорентина!
:pos: Страшно. Меаца, убаво е што навиваш така страстно, ама подобро е тоа да го правиш за твојот локален клуб. Вакви лојани изјави греота е да се потрошат. Каков навивач си ти, кога сите натпревари на телевизор ги гледаш? Вака запален фан како ти, треба да биде на стадион. А бидејќи неможеш, предлагам да одбереш клуб од местото каде живееш, и да допринесеш да победи некој натпревар заради твоето гласно навивање. Љубовта кон клубот се сложувам треба да се испровоцира кај навивачот. Мојот клуб ме разочарува многу често, но го освоил моето срце многу одамна, и не го давам на никој друг, и не се откажувам од него. А моменти кога тимот ќарува навивачи имало кај секоја екипа. Секоја!
Е сега, за коментарот, Милан ги има Неста, Малдини, Одо, Сидорф, Кака, Роналдо, Џилардињо. Кој од Лацио е играч од класа на овие? Освен Пандев :)
Инаку сум симпатизер токму за Лацио, Милан не можам да ги гледам, а Интер ми се подраги ако треба да бирам. Ама муабетот не ти беше на место, извини...

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Викторгг напиша:
:pos: Страшно. Меаца, убаво е што навиваш така страстно, ама подобро е тоа да го правиш за твојот локален клуб. Вакви лојани изјави греота е да се потрошат. Каков навивач си ти, кога сите натпревари на телевизор ги гледаш? Вака запален фан како ти, треба да биде на стадион. А бидејќи неможеш, предлагам да одбереш клуб од местото каде живееш, и да допринесеш да победи некој натпревар заради твоето гласно навивање. Љубовта кон клубот се сложувам треба да се испровоцира кај навивачот. Мојот клуб ме разочарува многу често, но го освоил моето срце многу одамна, и не го давам на никој друг, и не се откажувам од него. А моменти кога тимот ќарува навивачи имало кај секоја екипа. Секоја!
Е сега, за коментарот, Милан ги има Неста, Малдини, Одо, Сидорф, Кака, Роналдо, Џилардињо. Кој од Лацио е играч од класа на овие? Освен Пандев :)
Инаку сум симпатизер токму за Лацио, Милан не можам да ги гледам, а Интер ми се подраги ако треба да бирам. Ама муабетот не ти беше на место, извини...
Како за информација јас играм за Демир Хисар. А за да го споредиш квалитетот на Милан со Лацио и Фиорентина само направи споредба на меѓусебните натпревари и освоените бодови во оваа сезона... и јас си имам за кого да навивам и тука не се секирај!

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
abe decinja milan nema tim. kako ke razberite milan e kaka. Edinstveno neso vo posedno vreme e dobar ambrossi vi dade 6 poeni 2-3 gola dava vo poslednava nedela. Inace se drugo treba da se penzionira kako so veli zakonot. Neka si beggaa maldini kostakurta dida so baraat ne znam uste vo fudbalot neka odat da igraat saH vo parkot so drugar4injata. Peace :)))))))

aaaaa i ti mom4e vardarce so kazuvas za milan, milan ke bese najak tim so ovii igraci da. AMA PRED 15 godini hahaha. samo od milan imam respekt za kaka se drugo e shiiiiiiiiiitttttttttt. and btw koj vardar koj se tie????????? onie sto se uplasija so ne go izigraa vtoroto poluvreme i onie na koi im dadoja 0-3 sluzben rezultat. I vie ke mestite utakmici ke mu se javam na moratti ova da resi ke ve vratat vo vtora liga. hahaha

da da da neka se pokazat na delo ako se tolku dobri ne tamu da se borat za 4to mesto ili 8 poeni kazna i za toa se krivi. i btw koja pola italija milan se igraci.. oni sto ja great klupata kako oddo.. samo pirlo so e dobar itallianec vo milan site drugite se za nikade. a da i buffon ete mi se javi odma idel vo milan so avtobus cekajte go na stanica haha kaj ke odi vo milan kolku ronaldinho so go zedoFte tolku i buffon ke go zemite. mozi da go zemite edinstveno amelia ili gomes i toa ni za niF ne dava berlusconi parinja. pozdraF milan najgolemi ste... ama plackovci hahaha

dimitar sea ti go citaF postot abe kazi do koga ke se karame so ova juvenistite neka mi objasnat samo kako so 70 milliona evra dolgovi so imaat so mu raskinaa sponzorite dogovori i za plati uste ne znam 20tina milliona erva so dolzat kako se nadevaat na titula dogodina pa slusam lampard ke go zemale klose ke go emale robinho ke go zemale a so koi pariiiii??????? mene toa ne mi e jasno vcera citaF deka fiat mu dal inekcija na juve od 100 milliona evra za da moze da gi isplate dolgovite a za transFeri pari od kade. Juvenisti treba da bidete srekni ako upravata ne vi prodade uste nekoj igrac pr. trez ili buffon pa da ostanete posle ne za titula tuku za opstanok da se borite....... toa e se od mene pozdr....

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
jove_bt напиша:
abe decinja milan nema tim. kako ke razberite milan e kaka. Edinstveno neso vo posedno vreme e dobar ambrossi vi dade 6 poeni 2-3 gola dava vo poslednava nedela. Inace se drugo treba da se penzionira kako so veli zakonot. Neka si beggaa maldini kostakurta dida so baraat ne znam uste vo fudbalot neka odat da igraat saH vo parkot so drugar4injata. Peace :)))))))
Има Милан тим не се секирај ти, пола репрезентација на Италија е од играчи на Милан составена, ако не знаеја да играт немаше да ги викнат. Приказни кажвај на друго место. Костакурта појќе не игра и најави пензија, Малдини пред повредата беше во добра форма немат врска годините, а Дида не бега нигде дури не дојди Буфон. Е така фнуче.
jove_bt напиша:
da da da neka se pokazat na delo ako se tolku dobri ne tamu da se borat za 4to mesto ili 8 poeni kazna i za toa se krivi. i btw koja pola italija milan se igraci.. oni sto ja great klupata kako oddo.. samo pirlo so e dobar itallianec vo milan site drugite se za nikade. a da i buffon ete mi se javi odma idel vo milan so avtobus cekajte go na stanica haha kaj ke odi vo milan kolku ronaldinho so go zedoFte tolku i buffon ke go zemite. mozi da go zemite edinstveno amelia ili gomes i toa ni za niF ne dava berlusconi parinja. pozdraF milan najgolemi ste... ama plackovci hahaha
Гледај фудбал па ќе видиш дали греат клупа. На дело се покажваме ете лига на шампиони убо ни е. Уживај си ти, прај ќеф оти од ко си роден не се имаш вака радвано. 19 години фнуче лајна јадефте сеа не ми сери многу. Не прикажвај по ногу никој не те гиба.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom