Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јануари 2006
Мислења
260
Поени од реакции
2
marketar напиша:
mislam deka bez toti tesko ke im bide, a i sekade po internet tipuvaat fiksna nula pa ostanuva utre vo 20.30 da vidime sto ke bide.
moe licno mislenje e deka nema da bide 2...
ok!a inter?

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
M.C. напиша:
inter trebase da igra bez adrijano koj prvo mu odredija suspenzija od 2 natprevari za da vcera istata mu ja ponistat i utre ke se pojavi vo prviot sostav, a sto se odnesuva do udineze tie ne se ni senka na lanskata ekipa koja se plasirase vo ligata na sampionite, a plus toa i so noviot trener nesto slabo im ode i mislam deka osven edinica drug znak ne e vo igra.

Член од
28 јануари 2006
Мислења
260
Поени од реакции
2
taka i ja uplativ!od tvoja usta u bozji usi!fala u sekoj slucaj

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
M.C. напиша:
taka i ja uplativ!od tvoja usta u bozji usi!fala u sekoj slucaj
INTER - UDINEZE 3-1

JUVENTUS - LECE 3-1

PALERMO - MILAN 0-2

REDZINA - LIVORNO 1-1

PARMA - FIORENTINA 2-4

SIENA - SAMDORIJA 1-0

KALJARI - KIEVO 2-2

ASKOLI - MESINA 1-0

EMPOLI - TREVIZO 1-1

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Милан победи рутинирано.
Ми се допаѓа ова, без разлика на тоа што сме втори и мислам дека ќе останеме на тоа место. А и Калач бранеше солидно.

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
StormAngel напиша:
Милан победи рутинирано.
Ми се допаѓа ова, без разлика на тоа што сме втори и мислам дека ќе останеме на тоа место. А и Калач бранеше солидно.
mora da te koregiram samo za edno nesto, kalac ne bese soliden nego odlicen, barem toa e moe mislenje...

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
odlichna utakmica na juve!!
od negativa 1 : 0 G.D. vecchio protif LECCE se vrati i ne samo sho se vrati tuka mozam da kazam deka odigra super!!!
EMERSON KOVAC I DEL PIERO postignaa golovi za JUVE !!
nedostizni ovaa godina konechno 29 TITULI !!!

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Вчера одличен натпревар на Енио Тардини :) Парма-Фиорентина 2:4 :)

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
posledniot natprevar vecerva pomegu LACIO I ROMA zavrsi so pobeda na roma od 0-2 so sto go postavija rekordot vo italijanskoto prvenstvo od 11 pobedi po red.

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
ПО РЕКОРДНАТА 11. ПОБЕДА НА РОМА ВО СЕРИЈА "А"

Спалети презадоволен од желбата на играчите

Тренерот на Рома, Лучијано Спалети, е презадоволен од новиот рекорд на неговата екипа и им оддаде признание на неговите фудбалери, за одличната игра и за сериозноста со која му пришле на натпреварот со Лацио во неделата. Последниот пораз на "римската волчица" беше од Палермо на 11 декември 2005 година, во периодот кога екипата ја тресеше кризата со Антонио Касано. Освен заради големото ривалство меѓу двата тима, победата против Лацио има огромно значење и поради фактот што на него Рома без својот капитен и најдобар играч, Франческо Тоти.

"Нашите резултати се производ на конзистентноста и професионалноста на нашиот тим. Јас дојдов во Рома со намера да работам сериозно и сите заедно да го дадеме максимумот со цел што подобро да се пласираме во Серија "А". Сите фудбалери знаат дека треба да работат како тим и тоа го почитуваат на секој натпревар. Мислам дека нема потреба да се враќаме на непријатната епизода со Касано, туку да продолжиме во ист стил како на последните 11 натпревари, кои ги добивме", изјави Спалети.

Како резултат на одличните резултати во последно време, селекторот на италијанската репрезентација, Марчело Липи изјави дека смета на фудбалерот на Рома, Масимо Перота за настап за нациналниот тим на Светското првенство во Германија, ова лето. Со 11 победи во серија Рома е екипата со најдобар скор во последните три месеци, што е малку чудно, имајќи предвид дека Јувентус се наоѓа убедливо на првото место на табелата, со десет бода предност пред Милан.

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
СЕРИЈА "А" - 30. КОЛО

Серијата минимални победи од по 1:0 на дуелите со Сампдорија и Ајакс фудбалерите на Интер ќе се обидат да ја продолжат и на неделната пресметка со Лацио.

Сепак, избраниците на Роберто Манчини нема да имаат нималку лесна задача ако се знае дека во последните пет сезони немаат забележано триумф над "лацијалите" во Серија "А". Сезонава Интер успеа да го елиминира Лацио од Купот на Италија и се надева на успех и на претстојниот првенствен меч со што "неро-азурите" би ја продолжиле трката со Милан за второто место на табелата.

Многу интересно се очекува да биде и на Фриули, каде Удинезе ќе се обиде да приреди сензација на натпреварот со Милан. "Росоњерите" се наоѓаат во фантастична форма во последно време, додека Удинезе е во сериозна криза и се наоѓа во опасната зона за испаѓање од лигата.

Јувентус ќе настојува што поскоро да ги разреши сите дилеми за скудетото и важи за голем фаворит на гостувањето против Ливорно. Сите повредени фудбалери му се вратија на располагање на Фабио Капело, кој за овој меч нема да тактизира со составот.

ТАБЕЛА

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
ТРЕВИЗО - КАЉАРИ

Сабота, 18ч

ТРЕВИЗО

Кај домаќините ќе недостига суспендираниот Валдез.

Само еден постигнат гол на последните четири средби во Серија "А".

Десет од 14-те средби на кои Тревизо беше домаќин завршија 0-2 гола.

КАЉАРИ

Тренерот Сонети не може да смета на повредените Бега и Контикио.

Последните три меча меѓу овие два тима завршија нерешено.

Само пет освоени бода на гостувањата во оваа сезона.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom