Исчезнати лица

Член од
17 август 2011
Мислења
10.546
Поени од реакции
18.954
Извини што не сум дел од елитатниот клуб на оние кои одбиваат да веруваат во принципиелност и правилно функционирање на системот.

Ако мислиш дека критичко размислување значи автоматски да сум антииституционална и да ја сведам дискусијата на ниво на “ сите џандари се глупи”, “сите доктори не чинат”, “сите судии се корумпирани”, тогаш стварно треба да се спакуваме сите до еден и да ја напуштиме државава.
Ne glup dzandar i ne korumpiran sudija e vo rang na statisticka greska, kao 1 posto. Za doktorite, tie so cinat se vajda pogolem procent, no sepak malcinstvo. E sea ti veruvaj u so sakas.

Mislam kolku dzandari znaes, kolku si imala rabota so policija i sud do sea? Ne treba da si genijalec da go voocis ova.

Член од
19 ноември 2019
Мислења
10
Поени од реакции
7
Не ми е целта ја бранам полицијата или да го напаѓам Гоце..
Секоја чест за дечкото, направил се за да им влезе во траг на овие идиотиве но има контрадикторност во заклучоците што ги влече јавноста во ова негово интервју.
А тоа е дека он го решил случајот а полицијата не превзела ништо а он во интервјуто сам кажува дека на 29ти бил повикан во СВР Скопје каде што му бил споменат за прв пат Палчо и понатаму он во интервјуто кажува/се сомнева дека некој од полиција му бил поткажувач на Палчо и затоа он избегал на време..
Ако се водиме по овој негов исказ тогаш доаѓаме до заклучок дека полицијата била пред истрагата на Гоце и веќе ги имала поврзано случаевите на Панче и девојчето..
Некој член имаше и погоре напишано,тие што ја воделе истрагата во полицијата логички никакви информации не споделувале со Гоце затоа што овој лик бил малтене 24/7 во комуникација со таткото кој е веќе осомничен и ништо чудно и во некој момент и Гоце да им бил сомнителен зашто е толку ангажиран во целиот случај и со него играле игра и му правеле полициски фори..да проверува да не е скриена дома девојчето па таткото го шетале на водно итн..
Малце повеќе ја потценуваме полицијата, има таму идиоти во поголем процент но има и реално луѓе кои знаат да си ја завршат работата..

Мое мислење е кога некој од МВР кои ги има сите детали за истрага искочи и вака како Гоце раскаже се од А до Ш би имале реална слика што точно се случувало..

Член од
17 август 2011
Мислења
10.546
Поени од реакции
18.954
Јас сум имала работа со полиција и суд многу повеќе од тебе. :)
I kako, instituciite pod konec?
Автоматски споено мислење:

Не ми е целта ја бранам полицијата или да го напаѓам Гоце..
Секоја чест за дечкото, направил се за да им влезе во траг на овие идиотиве но има контрадикторност во заклучоците што ги влече јавноста во ова негово интервју.
А тоа е дека он го решил случајот а полицијата не превзела ништо а он во интервјуто сам кажува дека на 29ти бил повикан во СВР Скопје каде што му бил споменат за прв пат Палчо и понатаму он во интервјуто кажува/се сомнева дека некој од полиција му бил поткажувач на Палчо и затоа он избегал на време..
Ако се водиме по овој негов исказ тогаш доаѓаме до заклучок дека полицијата била пред истрагата на Гоце и веќе ги имала поврзано случаевите на Панче и девојчето..
Некој член имаше и погоре напишано,тие што ја воделе истрагата во полицијата логички никакви информации не споделувале со Гоце затоа што овој лик бил малтене 24/7 во комуникација со таткото кој е веќе осомничен и ништо чудно и во некој момент и Гоце да им бил сомнителен зашто е толку ангажиран во целиот случај и со него играле игра и му правеле полициски фори..да проверува да не е скриена дома девојчето па таткото го шетале на водно итн..
Малце повеќе ја потценуваме полицијата, има таму идиоти во поголем процент но има и реално луѓе кои знаат да си ја завршат работата..

Мое мислење е кога некој од МВР кои ги има сите детали за истрага искочи и вака како Гоце раскаже се од А до Ш би имале реална слика што точно се случувало..
Imaa sansa na sud toa da go pokazat, od a do s.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.902
Поени од реакции
4.939
Да, ќе се ангажирам секако. Морално и човечки е да се ангажирам. И не само за блиска личност, туку за било кој човек, ако нешто е во моја моќ секако дека максимално би се ангажирала со сите свои капацитети да помогнам.

Јас не ја спорам неговата хуманост и желба да помогне, туку некако преедноставно ми е претставен начинот на кој што он го разоткрива сето ова, а дваесет и кусур инспектори не можеле ништо да направат. Во систем каде што институциите и цели тимови од инспектори не успеале да стигнат до некаква суштинска вистина, еден поединец “лесно” открива сè. Мене тоа ми е чудно. Ама веројатно Македонија и се е можно. И ако навистина се покаже на крај дека ова е така како што е, тогаш Гоце според мене е ултра, мега, гига паметен лик, што треба да биде прв човек одговорен за вакви ситуации. А полицијата? Тоа е друга тема за која има многу да се пишува после сето она што ни се случува во државава. Секоја чест за поединци и исклучоци.
Pred 2 godini, se vrakjame od gosti i bese kasno 11 a vrnese.. Parkirav pred moj vlez u zgrada, kolku za da gi premestam decata posto zaspaa.. Posle 10 min se simnuvam dole, site brisači krenati nagore i izvadeni.. Sledniot den pobarav kameri od prodavnicata karsi, odma mi dadoa da gledam i da snimam, isto i kaj komsikata sto ima na prizemje kameri ì pobarav bez problemi dade.. Doznav koj babuš e i normalno si ja saniraše štetata.. Sakam da kažam bez problemi sekoj ke ti dade kameri da pogledneš..

Член од
17 август 2011
Мислења
10.546
Поени од реакции
18.954
законите се комплицирани неможи полицаец на своја рака да бара снимки да влегва ко гоце апаансас во сите дуќани си има процедури барање согласнос и сл ,.што одузима време.зато и му рекоја на тој од бензиската да ми ја дај од гоце оти ако ја барат од свр велес треба процедури.друго е слуќбено и лаиќки и политички ,нели видовте со преседателката ко го виканја пајако на керим полицајците ги суспендираја за ништо,.
Da imaa proceduri nemase nevin covek da tepaat i drzat u pritvor godina dena.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.559
Поени од реакции
4.614
Да, ќе се ангажирам секако. Морално и човечки е да се ангажирам. И не само за блиска личност, туку за било кој човек, ако нешто е во моја моќ секако дека максимално би се ангажирала со сите свои капацитети да помогнам.

Јас не ја спорам неговата хуманост и желба да помогне, туку некако преедноставно ми е претставен начинот на кој што он го разоткрива сето ова, а дваесет и кусур инспектори не можеле ништо да направат. Во систем каде што институциите и цели тимови од инспектори не успеале да стигнат до некаква суштинска вистина, еден поединец “лесно” открива сè. Мене тоа ми е чудно. Ама веројатно Македонија и се е можно. И ако навистина се покаже на крај дека ова е така како што е, тогаш Гоце според мене е ултра, мега, гига паметен лик, што треба да биде прв човек одговорен за вакви ситуации. А полицијата? Тоа е друга тема за која има многу да се пишува после сето она што ни се случува во државава. Секоја чест за поединци и исклучоци.
Верувај дека од тие дваесет и кусур шупци неможеш да составиш ниту еден инспектор. И не е тоа крива Гордана, Оливер или Тошковски... тие импотентни мрцини, извработени како инспектори неможе никој да ги оправи.Тоа во најголем дел се мамини мази кои завршиле безбедност со 10-ка, членови на партија или се со вујко владика, кои не знаат ниту каде е чаршијата, ниту познаваат луѓе, ниту имале допир со некакво подземје, ниту се интелигентни ниту ербап или способни да завршат било каква работа. Инспекторската работа не се учи од книга и не се работи од канцеларија ами треба животно искуство, движење, контакти со луѓе... Еве од искуство, имам клиент кому од ранч му се украдени цело стадо од 70 и кусур кози и верувај еве веке две години нема никаков резултат од истрагата. Дебилите неможат да пронајдат цело стадо кози а не пак да пронајдат киднапирано дете за кое извршителите се секако поспремни и поорганизирани од крадците на кози. Друг пример, лично мене ми украдоа предмет со некоја вредност од 500е, но не е толку во прашање вредноста колку што е проблем истиот да се набави а од причина што го изработуваат занаетчии кои веке ретко ги има. Пријавив во полиција, инспекторка со 10-ки од безбедност направи записник во полицијата и тоа беше единственото што полицијата го превзеде, нити дојдоа на лице место, нити некого испрашаа... ништо. По три месеци дојдов до информација кој е крадецот и каде го чува украденото. Одам кај инспекторката и и кажувам а она ми вика да докажам дека предметот е мојот! Како да докажам? Тоа е предмет кој нема сериски број, тапија, сообраќајна... едноставно го познавам предметот а може да донесам и сведоци кои ке потврдат дека тоа е мојот предмет. Е така не бивало.... Отидов кај арамијата ѓуптин со двајца другари, се упрпа и почна да се вади дека он го купил од некои други ѓупци... си го земав и така тоа се заврши. Затоа воопшто нека не ти биде дилема како тоа Гоце испаднал по ербап од 20 шупци.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.717
Поени од реакции
14.751
Нпа таткото го шетале на водно итн..
Гоце кажа дека таткото самоиницијативно возел до Водно и се дерел таму, не дека некој го шетал.

Не знам како ги слушате емисииве, како со филтер.
Едно слушате, после со друго си поврзете, иако немаат тотално врска.

KajzerS

Учителот од Кукуш
Член од
18 февруари 2015
Мислења
107
Поени од реакции
174
Да, ама Оливер Спасовски на прес-конференцијата изјави дека кога Љупчо Палевски ја напуштил државата (30ти ноември) сеуште полицијата немала никаква поврзаност на неговото име со овој случај, па затоа било невозможно некој од полицијата да му кажал на Палчо да бега.
Сега гледаме дека не било баш така најверојатно.
Да да така кажа,ама нема шанси да овој инспектпров случајно го прашал за Палчо и кучињата.

Мое мислење е дека имале они индикации за Палчо ама немало сеуште апсења можда ради недоволно комплетирана слика,и доколку се случело апсење другите осомничени би бегале.. за на крајот некој да му каже на Палчо дека имаат сомнеж у него и овој пошто е крив фатил да бега.

Многу реално сценарио ми е ова коа ќе размислам.
Автоматски споено мислење:

Гоце кажа дека таткото самоиницијативно возел до Водно и се дерел таму, не дека некој го шетал.

Во исказот на таткото ,самиот кажува дека Музо го носел на Водно.

Не е ова од емисија,туку од таткото у судница

Член од
23 август 2010
Мислења
40.278
Поени од реакции
118.313

Абе, прво бил сам до Водно, па после у станица ваљда кога давал исказ и кога кажал кај све бил овие го вратиле на некои места, а меѓу тие е и Водно. Полицијата нормално пробувала да го буцка таткото со такви прашања у случај овој да е вмешан и да се издаде самиот, а мислам дека на тоа ги навеле двете СМС пораки што ги пратил директно на телефонот на Вања и ваљда си помислиле дека знае нешто, пошо кај од прва ќе ти текне дека детето ти е киднапирано и дека треба да плаќаш нешто.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.688
Поени од реакции
12.037
Верувај дека од тие дваесет и кусур шупци неможеш да составиш ниту еден инспектор. И не е тоа крива Гордана, Оливер или Тошковски... тие импотентни мрцини, извработени како инспектори неможе никој да ги оправи.Тоа во најголем дел се мамини мази кои завршиле безбедност со 10-ка, членови на партија или се со вујко владика, кои не знаат ниту каде е чаршијата, ниту познаваат луѓе, ниту имале допир со некакво подземје, ниту се интелигентни ниту ербап или способни да завршат било каква работа. Инспекторската работа не се учи од книга и не се работи од канцеларија ами треба животно искуство, движење, контакти со луѓе... Еве од искуство, имам клиент кому од ранч му се украдени цело стадо од 70 и кусур кози и верувај еве веке две години нема никаков резултат од истрагата. Дебилите неможат да пронајдат цело стадо кози а не пак да пронајдат киднапирано дете за кое извршителите се секако поспремни и поорганизирани од крадците на кози. Друг пример, лично мене ми украдоа предмет со некоја вредност од 500е, но не е толку во прашање вредноста колку што е проблем истиот да се набави а од причина што го изработуваат занаетчии кои веке ретко ги има. Пријавив во полиција, инспекторка со 10-ки од безбедност направи записник во полицијата и тоа беше единственото што полицијата го превзеде, нити дојдоа на лице место, нити некого испрашаа... ништо. По три месеци дојдов до информација кој е крадецот и каде го чува украденото. Одам кај инспекторката и и кажувам а она ми вика да докажам дека предметот е мојот! Како да докажам? Тоа е предмет кој нема сериски број, тапија, сообраќајна... едноставно го познавам предметот а може да донесам и сведоци кои ке потврдат дека тоа е мојот предмет. Е така не бивало.... Отидов кај арамијата ѓуптин со двајца другари, се упрпа и почна да се вади дека он го купил од некои други ѓупци... си го земав и така тоа се заврши. Затоа воопшто нека не ти биде дилема како тоа Гоце испаднал по ербап од 20 шупци.
Тоа што се реши вака случајот не е доказ за способноста на Гоце бе луѓе, туку за нефункционалноста во државава. И за тоа мислам дека се согласуваме сите. Ама не знам зошто не сфаќате дека проблемот тука е што среќа таткото имал човек кој што се познава со нарко босови, криминалци, “академици” како што кажа Васко Ефтов, па така успеале да го решат случајот. А што ако е нечие друго дете во прашање, што тогаш? Дете чии што родители ја немаат таа среќа да имаат човек како Гоце?

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
548
Поени од реакции
432
Биле пронајдени траги и влакна од куче кај Александар дома, зошто го нема тој доказ изнесено може не се работи за битен доказ или не се влакната од кучето на Палчо.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.284
Поени од реакции
17.470
Офтопик, ама дава ЈАСНА слика за нашето МВР, ЈОЈО, шлаг на торта се Судиите...
Ништо чудно, ако си на ЗАБ на некој, да јадеш колач со МАК може да те бајботираат за опиум, недај боже да купиш колач со афион :D

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.639
Поени од реакции
27.583
Тоа што не ми е јасно е следното:

- Каде е шестиот човек? Кога веќе се гледа на камерите дека има шести човек кој седи спроти зградата и разговара на телефон, толку ли е тешко да се идентификува тој човек? И ако има шести човек кој се качува во автомобил, значи дека има и седми човек што го вози тој автомобилл?! :unsure:

- Не ми е јасно дали Гоце сето ова го открива пред 29 ноември, односно пред датумот кога полицијата почнува да го прашува за Палчо? Дали полицијата веќе имала некакви сомнежи за Палчо и врз што се засноваат истите?
Ако на ова се надоврзе, дека полицијата реагирала малтене за помалце од саат време од киднапирањето, пак ми иде во глава дека нешто очекувале.

Информацијата дека пробале да ја киднапираат во петокот, но се откажале излезе многу одамна, па после се заборави како рекла казала, па сега пак излезе на виделина со исказите на осомничените. Постои можност да имале дојава дека Палчо планира да киднапира и дека го следеле Палчо, но биле фокусирани на неговото возило, а не го очекувале цитроенот. А типот со БМВ-то (шестиот и седмиот човек) да биле полицајци кои требало суптилно да внимаваат, иначе типов е познат на полицијата чим Гоце го има. Ако е така, ќе испадне дека пред очи им ја киднапирале Вања, па затоа сега се пењават и покушаваат да ја скријат својата неспособност. Е сега постои можност и родителите да знаеле за ова, па затоа толку панично изреагирала Зорица 20 минути одкако Вања излегла.

Која е причината.... јас мислам дека едно е кретениве што знаат да им се замачка суетата, а друго е што е вистинската причина. Како што кажав погоре, можно да е вистинската причина дестабилизација на државава.

Значи прашањата за Палчо и кучето кои полицијата му ги упатила на Гоце на 29 Ноември, ми ја мати цела вода за случајов.

Kajgana Shop

На врв Bottom