Верувај дека од тие дваесет и кусур шупци неможеш да составиш ниту еден инспектор. И не е тоа крива Гордана, Оливер или Тошковски... тие импотентни мрцини, извработени како инспектори неможе никој да ги оправи.Тоа во најголем дел се мамини мази кои завршиле безбедност со 10-ка, членови на партија или се со вујко владика, кои не знаат ниту каде е чаршијата, ниту познаваат луѓе, ниту имале допир со некакво подземје, ниту се интелигентни ниту ербап или способни да завршат било каква работа. Инспекторската работа не се учи од книга и не се работи од канцеларија ами треба животно искуство, движење, контакти со луѓе... Еве од искуство, имам клиент кому од ранч му се украдени цело стадо од 70 и кусур кози и верувај еве веке две години нема никаков резултат од истрагата. Дебилите неможат да пронајдат цело стадо кози а не пак да пронајдат киднапирано дете за кое извршителите се секако поспремни и поорганизирани од крадците на кози. Друг пример, лично мене ми украдоа предмет со некоја вредност од 500е, но не е толку во прашање вредноста колку што е проблем истиот да се набави а од причина што го изработуваат занаетчии кои веке ретко ги има. Пријавив во полиција, инспекторка со 10-ки од безбедност направи записник во полицијата и тоа беше единственото што полицијата го превзеде, нити дојдоа на лице место, нити некого испрашаа... ништо. По три месеци дојдов до информација кој е крадецот и каде го чува украденото. Одам кај инспекторката и и кажувам а она ми вика да докажам дека предметот е мојот! Како да докажам? Тоа е предмет кој нема сериски број, тапија, сообраќајна... едноставно го познавам предметот а може да донесам и сведоци кои ке потврдат дека тоа е мојот предмет. Е така не бивало.... Отидов кај арамијата ѓуптин со двајца другари, се упрпа и почна да се вади дека он го купил од некои други ѓупци... си го земав и така тоа се заврши. Затоа воопшто нека не ти биде дилема како тоа Гоце испаднал по ербап од 20 шупци.