Исчезнати лица

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
И ја сум на исто мислење. Не гледам зашто се тригернува некој на можноста за нарачател или соучесник кога вака како што е целиот случај нема никаква логика.
Повеќе соучесник и соорганизатор, отколку нарачател во вистинска смисла на зборот. Нарачател се знае им дава слика, убијците извршуваат. Овде има некоја поголема приказна и има голема шанса да има и други соучесници. Пошто дефинитивно, тие што го следат Палчо и нему слични се бајаги забегани со тие болни причи за банкстерите, власите и евреите.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.946
Поени од реакции
45.088
И ја сум на исто мислење. Не гледам зашто се тригернува некој на можноста за нарачател или соучесник кога вака како што е целиот случај нема никаква логика.
Соучесник е едно, нарачател е сосема друго, разликата меѓу двата термини е огромна.

Соучесник кој на некој начин им помагал можно е да има, не викам не, ама нарачател не, мозокот на целава операција е Палчо магот, каква и да е истата.
Негова зграда каде е киднапирана малата, реон од каде што он потекнува и има викендичка, каде истата е закопана.

А Палчо си имал многу следбеници, еве и на форумов има дел од нив како што гледате, луѓе кои слепо верувале во него а дел го третирале како бог, колку ти треба да си нечив поданик, да оставиш деца фамилија у Струмица и да идеш да го возиш Палчо низ цел балкан, и од Србија да завршиш у Турција?
Е такви биле околу него, Палчо стиска на дугме, и они прават она што тој ќе посака, ова со неговиот возач е класичен пример за истото, а можеш само да претпоставиш што фаца како Кешишев би направил за него, всушност тоа е и посочено за време на судењето, му бил личен и персонален батлер, еве го сеа и со писмото се избрука.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.963
Поени од реакции
9.645
2.Врз база на што е заклучено дека Палчо е тој кој ја ликвидирал, значи знаеме дека и он бил дел од оваа група, но како е дојдено до заклучокот дека он ја ликвидирал, дали само поради тоа што е посочен од останатите, или има нешто друго? Сега за сега имаме X eгзекутор, само изјава на еден или останатите не е цврст доказ.
И кој е мотивот? Само немој да ми напишеш дека е користољубие...
Автоматски споено мислење:

3.Зашто воопшто се решиле да го убијат девојчето, која е користа од сето тоа, логиката и слично, кога и самите барем до толку се паметни за да знаат дека киднапирање е едно, 2 убиства се нешто сосем трето, и ќе го јадат и во наредни 100 животи поради тоа, поготово зашто убиле и дете.
Пројде доволно време од тогаш веруваме дека го имаш одговорот...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.946
Поени од реакции
45.088
И кој е мотивот? Само немој да ми напишеш дека е користољубие...
Имаш активен судски процес каде тоа треба да е разјаснето.
Мене конкретно ми е сеедно, зашто група на луѓе која ликвидира врзано беспомошно девојче без притоа еден од нив или повеќе да го спречат ликвидаторот, наместо тоа тие му помагаат и после тоа си тераат со нивните животи најнормално, е група на психопати кои треба да се тргнати од егзистенција на оваа планета. Е сега зашто тоа не е изводливо кај нас, најголемата казна што можат да ја добијат е доживотна робија.

Што е битен мотивот на одредена психопатска група во оваа ситуација? Што тоа мене ќе ми смени во животот, како што реков, нема поента да разбереш група на психопати, неразбирливо е тоа за некој што резонира нормално.

На почетокот и мене ме интересираше ова чисто ради онаа радозналост која секој од нас го краси, ама не повеќе, откако излегоа поише детали за тоа како била убиена и закопана.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.547
Поени од реакции
66.136
Ако има нарачател тие телетабисите сигурно не знаеле за тоа, туку работеле според тоа што им кажувал и наредувал палчо. Затоа и тој мотив фигурира во истрагата, дека ја киднапирале за да бараат откуп.
Како е можно официјален мотив да биде киднапирање за откуп, кога:
  • Никој не го контактирал семејството да бара пари
  • Ја убиле во рок од, колку, 60-120 минути откако ја грабнале
  • Имало претходно ископана дупка за да го скријат телото
Ако Палчо зборел со некој на телефон пред да ја егзекутираат, лесно ке се дознае на чиј број има вртено.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.963
Поени од реакции
9.645
Мене конкретно ми е сеедно
Што е битен мотивот на одредена психопатска група во оваа ситуација? Што тоа мене ќе ми смени во животот
На почетокот и мене ме интересираше ова чисто ради онаа радозналост која секој од нас го краси
Тогаш која е поентата на твоите долги излагања во врска со темава? Што сакаш да докажеш и каква корист имаш ти воопшто од темава?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.354
Поени од реакции
4.153
Како е можно официјален мотив да биде киднапирање за откуп, кога:
  • Никој не го контактирал семејството да бара пари
  • Ја убиле во рок од, колку, 60-120 минути откако ја грабнале
  • Имало претходно ископана дупка за да го скријат телото
Ако Палчо зборел со некој на телефон пред да ја егзекутираат, лесно ке се дознае на чиј број има вртено.
Мотивот во обвинението е според исказите на тројцата шупци, тие го имаат кажано тој мотив а најверојатно и толку знаеле. Палчо е тој кој го знае вистинскииот мотив но истиот се изјаснува како невин, се изјаснува дка не бил на лице место и нема појма за настанот. Убеден сум дека не е тој мотив, убеден сум дека и на обвинителот и на судијата им е јасно дека не е тој мотив. Но ако во текот на судењето не излезе нешто ново или ако палчо не пропее, ке си остане тој мотив.
Се надевам дека во материјалните докази ке има вештачења од базни станици да се утврди кои телефони во даден момент се наоѓале на таа локација и со кого оствариле контакти... секако ако тоа е технички изводливо, иако некако сум скептик во тој поглед и незнам кои се техничките можности за такви вештачења а од друга страна и кои се можностите и да се користат некои апарати кои неможат да се лоцираат...

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.963
Поени од реакции
9.645
Се знае дека Палчо е убиецот ама не може да го осудат него, а за другите да остане недоречено, мора да се комплетира приказната.
@Syn горе доле околу 90% од учесниците на оваа тема сте со ова ниво на размислување ама ајде да не бидеме "бедни заради нетрпение" ќе почекаме да се комплетира приказната.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.946
Поени од реакции
45.088
Тогаш која е поентата на твоите долги излагања во врска со темава? Што сакаш да докажеш и каква корист имаш ти воопшто од темава?
Значи ти тука си од корист, чим тоа е поентата на присуство тука на темава а и форумов.
Како верен следбеник на Палчо, сакаш да ги убедиш сите останати дека Банкстерите се тие што ги влечат тука главните потези, а Палчо е нивната жртва, што всушност црно на бело и го имаш напишано тука на темава, во Септември, годинава. :facepalm:

И ете, од време на време ќе се избаци некој ко мене и ќе ти влезе со клизач у цеваница, така некако би ти го објаснил моето денешно присуство тука, на темава. :kafence:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.026
Поени од реакции
7.683
Како нема? Има докази ама не е комплетирана целата приказна зашо треба да се утврди (по правен пат) кој све учествувал и согласно тоа да биде соодветно казнет. Се знае дека Палчо е убиецот ама не може да го осудат него, а за другите да остане недоречено, мора да се комплетира приказната. Имај на ум дека и обвинетите имаат адвокати и тоа уште повеќе го отежнува процесот.
Abe kolku treba da si GLUP za ova da go napishish?

Abe 100pati ti se kazhalo i ti pak istoto.
Se prashuvam dali si prirodno glup ili trenirash glupiranje?

Kosava mi se naezhi!

Brrrrr

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.839
Поени од реакции
6.562
Ја секој рамноземјаш би го залепил за сателитиве што ги лансира Маск и кога ќе дојде горе би го одлепил да паѓа надоле кон планетава, слободен пад до земја.

Последно нешто што ќе види е дека стварно не е рамна, и тоа да му биде последна мисла.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.483
Поени од реакции
18.746
Ја секој рамноземјаш би го залепил за сателитиве што ги лансира Маск и кога ќе дојде горе би го одлепил да паѓа надоле кон планетава, слободен пад до земја.

Последно нешто што ќе види е дека стварно не е рамна, и тоа да му биде последна мисла.
Поуба мисла немам прочитано на кајгана :D

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.963
Поени од реакции
9.645
Значи ти тука си од корист, чим тоа е поентата на присуство тука на темава а и форумов.
Па тебе нели ти е сеедно за темава? Зошто тогаш некој би те сфатил сериозно? Сеедно ти е, немаш никаква корист и чисто заради радозналост си овде. Значи од тебе освен тет а тет напади и навреди не може ништо друго да се очекува освен "ладење" на темава. Толку контрадикторност во твоите објави не сум видел кај никој друг. Прво било нарачано а после не било нарачано убиството. Прво ти биле паметни за да извршат 2 убиства после тоа излегоа дека се психопати. Додека се одлучиш за твојот став судењето ќе заврши. Ме потсетуваш на Стефан-Кобе со твоите објави у стил: "Истрагата е во тек" ама судењето е одамна почнато...

Kajgana Shop

На врв Bottom