jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.492
- Поени од реакции
- 27.306
Незнаеме дали Кешишев го спомнувал по име, мислам дека рекле само таткото. Поентата ми е знаеле дека е дете, не мислеле дека е возрасна жена. Тоа е сигурно.Јас мислам дека е погрешна жртва во прашање. И дека е недоразбирање некое. Овие тројца имаат се испеано што знаат и делува дека не се способни да измислуваат ни па да се држат до некаква приказна ако знаат дека е лага. Можда Палчо им кажал детево да го соберат, а требало некоја друга жртва да биде. Ама чим Палчо им го спомињал Александар на овие, нема тука простор за жртва од друга фамилија. Она што е факт е дека со претходно ископана дупка, киднапирањето е со цел убиство а не заложништво во замена за откуп со пари. Од убиството на детево никој финансиски не се офајдил ни па се поместиле сопствености на имоти. Со евентуална смрт на мајката можеби има некое наследство кое не е уште во јавност кажано, а би било цел.
Автоматски споено мислење:
Ако кажал несвесно, нема зошто да крие. Ако го знае Палчо, нема зошто да крие.Јас мислам дека е вмешан несвесно или не се надевал на ваков исход.
Повеќе ме влечи на тоа дека дал информации несвесно кај Палчо.
Пример колку пати сме кажале пред некој дека детето, внукот излегува од час тогаш и тогаш, можно е и тоа да е.
Можи бил изманипулиран од Палчо кој знае