Исчезнати лица

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.492
Поени од реакции
27.304
Јас мислам дека е погрешна жртва во прашање. И дека е недоразбирање некое. Овие тројца имаат се испеано што знаат и делува дека не се способни да измислуваат ни па да се држат до некаква приказна ако знаат дека е лага. Можда Палчо им кажал детево да го соберат, а требало некоја друга жртва да биде. Ама чим Палчо им го спомињал Александар на овие, нема тука простор за жртва од друга фамилија. Она што е факт е дека со претходно ископана дупка, киднапирањето е со цел убиство а не заложништво во замена за откуп со пари. Од убиството на детево никој финансиски не се офајдил ни па се поместиле сопствености на имоти. Со евентуална смрт на мајката можеби има некое наследство кое не е уште во јавност кажано, а би било цел.
Незнаеме дали Кешишев го спомнувал по име, мислам дека рекле само таткото. Поентата ми е знаеле дека е дете, не мислеле дека е возрасна жена. Тоа е сигурно.
Автоматски споено мислење:

Јас мислам дека е вмешан несвесно или не се надевал на ваков исход.
Повеќе ме влечи на тоа дека дал информации несвесно кај Палчо.
Пример колку пати сме кажале пред некој дека детето, внукот излегува од час тогаш и тогаш, можно е и тоа да е.
Можи бил изманипулиран од Палчо кој знае
Ако кажал несвесно, нема зошто да крие. Ако го знае Палчо, нема зошто да крие.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.232
Поени од реакции
6.027
Јас мислам дека е вмешан несвесно или не се надевал на ваков исход.
Повеќе ме влечи на тоа дека дал информации несвесно кај Палчо.
Пример колку пати сме кажале пред некој дека детето, внукот излегува од час тогаш и тогаш, можно е и тоа да е.
Можи бил изманипулиран од Палчо кој знае
Нема логика девојчето да биде киднапирано за да биде убиено. Нема ни психопатски момент во тоа.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.492
Поени од реакции
27.304
Член од
5 март 2018
Мислења
16.410
Поени од реакции
18.615
Нема логика девојчето да биде киднапирано за да биде убиено. Нема ни психопатски момент во тоа.
Убиено без умисла е мислам.
Некои работи имаат излезено од контрола, кога ќе ги земиш во предвид кои ликови учествувале во киднапирањето ништо чудно не е тоа. Или имаат испаничено, имаат некоја трага оставено, можеби препознала некој од нив Вања, можеби се имаат искарано меѓусебно ... Некој се испишманил, се ми се врти во глава.
Тоа што била ископана дупка, ваљда организаторот мислел на се, и на такво сценарио, наместо да се маткаат да копаат дупки во случај на смрт одма да ја закопаат.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.232
Поени од реакции
6.027
Има, за крвна освета или што вика @Inglourious Basterd некакво ритуално убиство.
Крвна освета за кое претходно убиство? Ритуално убиство со киднапирање у сред центар со миљон камери? Неможеле у некое село мечка пошта кај што носи да киднапираат некој?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.492
Поени од реакции
27.304
Крвна освета за кое претходно убиство? Ритуално убиство со киднапирање у сред центар со миљон камери? Неможеле у некое село мечка пошта кај што носи да киднапираат некој?
Мене ми оди паметот дека идиотиве правеле револуција и им се светеле на транзиционите богаташи. И затоа си мислам дека има малце поголем плот све ова.

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
16.410
Поени од реакции
18.615
Им се светеле преку дете ? Па тоа ни најголемите наркобосови ладнокрвни убијци не го практикуваат.

Ако се светеле за нешто ќе се бранеа со молк, немаше од прв распит да испеат како попчиња се до детал.

Не се сеќавам како беше уствари како беа приведени, ги виделе на камери првично или како беше.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.492
Поени од реакции
27.304
Им се светеле преку дете ? Па тоа ни најголемите наркобосови ладнокрвни убијци не го практикуваат.

Ако се светеле за нешто ќе се бранеа со молк, немаше од прв распит да испеат како попчиња се до детал.

Не се сеќавам како беше уствари како беа приведени, ги виделе на камери првично или како беше.
Затоа од прв ден кажав дека убивството на Вања е чисто зло. Не е убиена од афект или при обид за бегство, врзана со лента преку уста... Не е убиена од ниски педофилски страсти.. Не е убиена од религиозни причини... Убиена е со намера и без никаква причина, чисто зло. Не е она поврзана со ништо што го правел дедо и.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom