Исчезнати лица

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.847
Поени од реакции
21.652
Па нека го објави родителот со име и презиме насилникот, нека стани вирал случајот и само така до некаде ќе има казна, оти очигледно само така функционираат институциите.

Дно од држава сме бе, од нефункционални институции луѓето се оставени сами на себе да ја земаат правдата во свои раце и со тоа по автоматизам можат да си ја стават главата во торба и да си ги завршат фамилиите.
Мене да ми гибни некој дете или внуче не гарантирам за последиците, ни пријава ни мијава.
За случајот на Вања се створи огромен притисок од граѓаните, во Македонија и надвор од неа, жално шо за секој случај треба граѓаните на нозе да се кренат па после државата да мрдни со прст.
Си има вина и народот, не се пишува вака, туку сторителот со име и презиме, и дека имаат закани. Тагнуваш мвр и телевизии, случајот е јавен и мора да реагираат, ова ако немаат срце да го решат брзо и ефективно, барем ќе купат бафер период кога нема да смее да ги пипне.
Во спротивно, тивко и смирено неколку месеци да се заборави (да не си прв осомничен), и наоѓаш начин да го ликвидираш.
Во овој случај мајката и таткото не го знаат кој е насилникот, други ( вработени во школото ) го имаат видено кој е ама не сакале да го кажат. Случајов е инаку во Кичево, а таму знаете како се поставени работите.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.425
Поени од реакции
7.114
Си има вина и народот, не се пишува вака, туку сторителот со име и презиме, и дека имаат закани. Тагнуваш мвр и телевизии, случајот е јавен и мора да реагираат, ова ако немаат срце да го решат брзо и ефективно, барем ќе купат бафер период кога нема да смее да ги пипне.
Во спротивно, тивко и смирено неколку месеци да се заборави (да не си прв осомничен), и наоѓаш начин да го ликвидираш.
Ако добро разбрав, родителите не знаат кој е. Ни полиција, ни тие во школо не им кажувале.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.847
Поени од реакции
21.652
Ако добро разбрав, родителите не знаат кој е. Ни полиција, ни тие во школо не им кажувале.
Тоа ми е поентата на муабетов, и Палчо имал грб и го покривале дур можеле, другото веќе го знаеме.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Во овој случај мајката и таткото не го знаат кој е насилникот, други ( вработени во школото ) го имаат видено кој е ама не сакале да го кажат. Случајов е инаку во Кичево, а таму знаете како се поставени работите.
За дознавање гарант ќе дознаат, мкд е, низ помали градови се знаат сите, а и цел град ги знае ваквите.
Најлесно решение е да си одат, таму не му помага ни АРМ, или ако сакаат да си играат понатаму, начин за ликвидација без оружје, т.е да изгледа што е можно повеќе како несреќен случај, врз него или негово семејство (да не си навлечат крвни одмазди).

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.432
Повторно сте ги измешале лонците. Мислете дека еден пропаднат бизнисмен од транзиција најден како куче пешки на улица во турција дека може да добие екстрадиција од турците. :pos: Сериозно мислете дека туците ќе го земат за себе па потоа кај нив да убива деца? Дека туците се наивни како нашиот систем во ова дно држава водена од политичари со шизофренија... Овде се работе за тежок степен на криминал...Да беше нешто друго ај...

Член од
24 март 2023
Мислења
78
Поени од реакции
164
Го слушав Миленко и една работа не ми е јасна. Со кого зборел Палевски на телефон пред да го изврши грозоморното убиство на девојчето?

Овие 3цата соучесници киднапери знаеле со кој збори Палевски или не? Барем на нив со кој им кажал дека збори.

Бидејќи по објаснувањето и како се случило мене ми делува како Палевски да не зборел со никој на телефон и правел лажен разговор сам со себе за да има разлог за убиство пред овие.

Или па некој му дојавува по телефон дека девојчево е пријавено во Полиција за изчезнато и поради тоа следи убиството.

Или тој на кого требало да му биде продадено девојчево го одбил во последен момент.

Бидејќи како што разбрав ниту мајката ниту таткото не биле контактирани за да се бара некаква изнуда во тој период помеѓу 8 и 10 часот, значи со нив дефинитивно не зборел.

Мислам, знам дека никој тука нема одговор на прашањава, чисто само гласно размислував откако го слушнав последното видео на Миленко.

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.432
Го слушав Миленко и една работа не ми е јасна. Со кого зборел Палевски на телефон пред да го изврши грозоморното убиство на девојчето?

Овие 3цата соучесници киднапери знаеле со кој збори Палевски или не? Барем на нив со кој им кажал дека збори.

Бидејќи по објаснувањето и како се случило мене ми делува како Палевски да не зборел со никој на телефон и правел лажен разговор сам со себе за да има разлог за убиство пред овие.

Или па некој му дојавува по телефон дека девојчево е пријавено во Полиција за изчезнато и поради тоа следи убиството.

Или тој на кого требало да му биде продадено девојчево го одбил во последен момент.

Бидејќи како што разбрав ниту мајката ниту таткото не биле контактирани за да се бара некаква изнуда во тој период помеѓу 8 и 10 часот, значи со нив дефинитивно не зборел
А што ако зборел со таткото на девојчето преку некоја тајна апликација што не се следе од мвр? Па тргнало наопако и погубил ја...Таткото цело време се знаел со палчо блиски се биле во негова партија наводно бил а цело време 1-2 недели пред киднапирањето немало никакви докази дека збориле и блиски биле.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.738
Поени од реакции
6.122
Повторно сте ги измешале лонците. Мислете дека еден пропаднат бизнисмен од транзиција најден како куче пешки на улица во турција дека може да добие екстрадиција од турците.
Deneska na vesti na Alfa davaat statistika okulu estradikcija od Turcija. Interesni brojki. Nakratko, imas solidna brojka na barani kriminalci koi Turcija odbila voopsto da gi isporaca. Ili imas nad 30 lica kaj koi estradikciona postapka trae nad 5 godini.

Член од
11 декември 2023
Мислења
31
Поени од реакции
37

Бидејќи како што разбрав ниту мајката ниту таткото не биле контактирани за да се бара некаква изнуда во тој период помеѓу 8 и 10 часот, значи со нив дефинитивно не зборел.

Мислам, знам дека никој тука нема одговор на прашањава, чисто само гласно размислував откако го слушнав последното видео на Миленко.
Како прво реконструкцијата на случувањата на Миленко добиена од врска немам каде, незнаеме ни дали е точна. Второ што ако Палчо зборел со Таткото или Мајката на Вања, а МВР не сакаше да каже поради некоја причина, зошто нели мотивот пред се бил користољубие (според МВР и Јавното Обвинителство). Само појма немам зашто не би кажале. Трето дали Таткото на Вања го држат и наводно го тепаат во притвор само поради тоа што МОНСТРУМИВЕ рекле дека он на Палчо давал информации за Вања? Мислам дека треба да имаат цвсти докази покрај изјавите на осомничените. Денес Бубе кажа дека за другите изјави и како што се случувало, имаат и материјални докази.

Пс: И јас гласно размислувам, не мњ напаѓајте.

Член од
16 август 2018
Мислења
70
Поени од реакции
104
работата е едноставна што се однесува до овие тројцата, искористени се од Палчо демек мислеле за откуп ја киднапираат а уствари ее киднапирана за да биде убиена, е сеа мотивот го знае само Палчо и едвај чекам да дојде
Гарант и тој едвај чека да го донесат за да каже

Член од
21 мај 2021
Мислења
790
Поени од реакции
1.659
За дознавање гарант ќе дознаат, мкд е, низ помали градови се знаат сите, а и цел град ги знае ваквите.
Најлесно решение е да си одат, таму не му помага ни АРМ, или ако сакаат да си играат понатаму, начин за ликвидација без оружје, т.е да изгледа што е можно повеќе како несреќен случај, врз него или негово семејство (да не си навлечат крвни одмазди).
Ликвидација без оружје (во случајов да изгледа како несреќен случај) во некои случаеви знае да биде и тоа како тежок и мачен процес кој притоа од друга страна остава многу докази.Жртвата треба да ја следиш најверојатно подолг период без притоа да те примети, што е многу тешко за аматер, а притоа да го начекаш вистинскиот момент без да има сведоци, а и на крај-краева како би го убил, а да изгледа како несреќа?
Знаеш ли колку коцки треба да се склопат во вакви ситуации?:)
Да не бидеме погрешно сфатени од другите членови пошто овоа е чувствителна тема, чисто онака вредеше овоа да се напомене.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ликвидација без оружје (во случајов да изгледа како несреќен случај) во некои случаеви знае да биде и тоа како тежок и мачен процес кој притоа од друга страна остава многу докази.Жртвата треба да ја следиш најверојатно подолг период без притоа да те примети, што е многу тешко за аматер, а притоа да го начекаш вистинскиот момент без да има сведоци, а и на крај-краева како би го убил, а да изгледа како несреќа?
Знаеш ли колку коцки треба да се склопат во вакви ситуации?:)
Да не бидеме погрешно сфатени од другите членови пошто овоа е чувствителна тема, чисто онака вредеше овоа да се напомене.
Не е ни темата, а ни форумот место за да објаснувам и советувам вакво нешто :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.754
Поени од реакции
115.599
@Stefan-kobe
Така е брат, време треба за да ги проверат камерите од СЕЈФ СИТИ па и од околните дуќани, пошто нели некој 3 кила домати украдил па неможе да се среди нештово побрзо, малце се 3 дена за да проверат од Силбо и пред зграда камерите. Не е како на филмовите што гледаме, скрос во прави си, браво.
Премногу си далеку и немаш поим како тоа функционира во реалноста. Премногу ја потценуваш полицијата, има луѓе што си ја знаат работата. Многу полесно е отколку што мислиш, верувај. И незнам на кои пропаганди сум потпаднал, ништо не следам уште од минатиот вторник/среда.

Ајде да го скратиме мубаетов без мн филозофирање, сакам краток одговор ДА/НЕ на прашањево.
Дали 3 дена се малку време за да незнаат дека девојчето е КИДНАПИРАНО?
Зависи од случајот, некад и 3 години може да се малце, некад и 3 часа за да се знае дека е киднапиран некој. Ај сеа ти објасни како го замислуваш процесот на прегледување на снимките, не за друго за да им пренесеме на МВР друг пат така да реагираат.

Kajgana Shop

На врв Bottom