Исчезнати лица

Член од
23 август 2010
Мислења
39.868
Поени од реакции
116.139
Daj be idi u picku mater da ti ebam sve po spisok na kraj kraeva, budalo edna picka ti materna. Prekini da zamaras so retardiranive teorii maloumniku eden i gubi se od tuka.

Se fakjal za stolce i nervoza pokazuval ALO 14 GODISNO DETE UBIJA, mislis li deka na obvinitelot, ministerot i inspektorite im e lesno posle se sto videle i slusnale denovive.

Stoko glupava.

Banirajte go be i taka e retardiran, neka si pisuva u toa mentalnata ramnozemjaska tema, nema potreba da go citame segde.
Retarda umrena
Постов го читам со гласот на Урко зашо е напишан на брутална латиница. Иначе и ја све да му ебам на овој куртонот.

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Пресов да не го одржеа до утре ќе искочеа уште 300 теории на заговор, требаше уште вчера да го одржат.
Делумно одговорија на сите поставени прашања, да не заборавиме дека вчера го најдоа девојчето, незнам што повеќе информации очекувате да добиете.
Возилото на Панчо беше најдено уште пред 2 дена, ваљда МВР уште тогаш имале сознанија за кој се работи и дека возилото било вклучено и во случајот со Вања ама не споделија ништо додека ги немаа фатено сите осомничени.
Неможат за 12 часа да ги добијат ни они сите информации, и новинариве се ужас, запнаа за таткото. Колку што знаат пренесоа, битно е дека сите инволвирани се фатени а деталите ќе ги пренесат кога тогаш.
Подобро да има уште милион теории на заговор отколку неспремни и со нецелосни докази да излегуваат на прес и да одговораат на новинарски прашања.
Можеа да приберат повеќе докази, да земат ДНК примероци, да се обидат да дознаат мотивот и потоа да одговорат на прашања кои би ги покале теориите, кои и онака најголем дел беа бујни, а и се уште се прават такви.

Ја не очекувам ова да заврши за брзо, ама да излезеа поспремни и со поцелосни информации ќе си направија подобра работа отколку ова што сега го направија со пресов.

Edit;
Гледам дека имаш дополнето со цитат, затоа и тој пасус каде пишав дека немаат конкретни сознанија и се во можеби бил во комуникација, а можеби и не бил, се затоа што немаат доволни информации.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.289
Тој мислам веќе одамна има соберено потписи и има партија.

Еве слика од каде е седиштето на таа парија:
Прегледај го приврзокот 399996

Ова е веднаш после Веро трговскиот, кога одиш према железничка, пред новиот Турски Театар што се гради.

А еве и точна локација:

Добро, и да не собрал потписи, сепак партијата постои, едино можеби што неможе на избори да учествува, па ваљда заради тоа и тој психопатот Палчо отишол нелегално да бара злато, за да направи пари за политичка кариера да му тргне работата со политичката партија што ја креирал.
Нема партија. Без потписи, тоа не е партија. Се знае како се регистрира партија. Тоа нивното е секта, култ, како сакаш наречи го, партија не е.

Не за џабе за партија треба 1000 основачи.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.580
Мајката го објавува постот на Фејсбук во 12.08 часот. Каква е таа непостоечка фама и медиумски притисок во 10 часот сабајле (два часа пред статусот) што ќе те натера да убиеш дете?
И ова е доста битно, зашто до 12 тој ден јавноста не знаеше дека е исчезнато дете, ама знаела мајката, која сигурно го исконтактирала и ... таткото, а истовремено, знаело и МВР по пријава на мајката.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.681
Поени од реакции
4.562
Подобро да има уште милион теории на заговор отколку неспремни и со нецелосни докази да излегуваат на прес и да одговораат на новинарски прашања.
Можеа да приберат повеќе докази, да земат ДНК примероци, да се обидат да дознаат мотивот и потоа да одговорат на прашања кои би ги покале теориите, кои и онака најголем дел беа бујни, а и се уште се прават такви.

Ја не очекувам ова да заврши за брзо, ама да излезеа поспремни и со поцелосни информации ќе си направија подобра работа отколку ова што сега го направија со пресов.

Edit;
Гледам дека имаш дополнето со цитат, затоа и тој пасус каде пишав дека немаат конкретни сознанија и се во можеби бил во комуникација, а можеби и не бил, се затоа што немаат доволни информации.
Убаво си рече обвинителот.. Ова е предистражна постапка, да достави МВР кривична ќе се отвори истражна постапка.. Информациите што ги имаат МВР и ОЈО се од исказите на осомничените.. Затоа и ЈО рече, исказот на осомничениот се совпаѓа со материјаниот доказ (пронаоѓање на телото).. Така да ја не знам што курац вие сакате поише во предистражна постапка?

Outersprint

rags to riches
Член од
5 март 2018
Мислења
38
Поени од реакции
99

Кажаа дека мотив биле пари, фамилијата од страна на мајката имале пари и неодамна продале и стан за кои овие знаеле благодарение на таткото. Биле инволвирани две возила, кажаа како и од каде била киднапирана. Колата кажаа дека уште на 27ми ја фатиле на "SafeCity" како се вози со уште едно возило низ Скопје, и тука кажаа дека ги споиле активностите. Какви ДНК примероци очекувате да споделуваат со јавноста? Тие докази ќе си ги презентираат на суд, Ова е сега првична прес конференција да не се крева повеќе паника и рекла-казала по мреживе.

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
Ми се гади од профили како патриотски друштва и кафански боеми кои постираат гомнарии веќе два дена без престан за публицитет. ЈО треба да превземе мерки со овие профили, не само со Трајанка од Пехчево што коментирала на објава од Шило.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.190
Niskointeligentni i psihopati ne odi vo ista recenica. Ovie nemaat nikakva psihopatska crta, naprotiv bi rekol deka se na drugiot kraj od spektarot nakaj potprosecno inteligentni. Ona sto se desilo e nivno klasicno perenje na mozok od strana na Palco. Psihopatite se sosema razlicna kategorija od ovie.
Всушност ова е мит... Психопатија е позитивно поврзана со недостаток на емпатија но статистички гледано, не е поврзана и со натпросечна интелегенција.

Outersprint

rags to riches
Член од
5 март 2018
Мислења
38
Поени од реакции
99
Ми се гади од профили како патриотски друштва и кафански боеми кои постираат гомнарии веќе два дена без престан за публицитет. ЈО треба да превземе мерки со овие профили, не само со Трајанка од Пехчево што коментирала на објава од Шило.
Зошто боемот? Сега баш листав, све што споделил има споделено од актуелни медиуми како skopje1mk и релно зборува за рубрикиве како инфомакс и курирмк. Има пострашни профили по фејзбук ако отвориш.

Ф

Флеш

Гостин
Нема партија. Без потписи, тоа не е партија. Се знае како се регистрира партија. Тоа нивното е секта, култ, како сакаш наречи го, партија не е.

Не за џабе за партија треба 1000 основачи.
Има официјално партија регистрирано. Од каде тоа инфо дека немал . Дури тој собираше потписи за името на МПЦ заедно со владиката Агатангел и Петал од дијаспората и тука .

Изгледа не сте у тек

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
Да имаше Палчо поддршка ќе собереше 1000 потписи да ја регистрира партијата. Џабе е тој муабет.
Ne smetam deka e dzabe.
Bez razlika sto nema partija, kako sto spomnav pogore Palco e vlijatelen del od patriotskata sfera vo Makedonija, osobeno vo tretite partii. Od ostanatite treti partii i fringe akteri, dosega nikoj ne se ogradi od nego niti go osudi.
Ne samo toa gledas na prethodnite strani oficijalni patriotski profili uste i shirat alternativni teorii za nekakvi stranski sluzbi.
Tuka e problemot. Guilt by association. Nastrana sto pokazuvaat deka ne se vodat od pravilni vrednosti i principi kako i osobeno low IQ.

Ako se vodat od pravilni vrednosti ke se ogradat i ke go osudat, kako sto e red. A ne da dodavaat sol na rana so zagovori i da tvrdat tazi dupka ne e dupka.

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Убаво си рече обвинителот.. Ова е предистражна постапка, да достави МВР кривична ќе се отвори истражна постапка.. Информациите што ги имаат МВР и ОЈО се од исказите на осомничените.. Затоа и ЈО рече, исказот на осомничениот се совпаѓа со материјаниот доказ (пронаоѓање на телото).. Така да ја не знам што курац вие сакате поише во предистражна постапка?
Да се воздржеа од држење прес и да приберат малку повеќе докази за да може покомотно да одговараат на прашања?

Кажаа дека мотив биле пари, фамилијата од страна на мајката имале пари и неодамна продале и стан за кои овие знаеле благодарение на таткото. Биле инволвирани две возила, кажаа како и од каде била киднапирана. Колата кажаа дека уште на 27ми ја фатиле на "SafeCity" како се вози со уште едно возило низ Скопје, и тука кажаа дека ги споиле активностите. Какви ДНК примероци очекувате да споделуваат со јавноста? Тие докази ќе си ги презентираат на суд, Ова е сега првична прес конференција да не се крева повеќе паника и рекла-казала по мреживе.
Не кажаа дека знаат кој е мотивот за убиството, туку дека допрва ќе го истражуваат мотивот и дека најверојатно е за пари, бидејќи има разлика помеѓу тоа дека е мотивот за пари и дека е најверојатно.
Кажаа како и каде е киднапирана точно, но јас потенцирам во апсурдноста на тоа како е случено за девојче кое е високо 175цм во час кога голем дел од луѓето одат на работа.
Не реков дека треба ДНК податоци да изнесат во јавност, туку дека треба да приберат за да излезат поинформирани пред новинари.

Поентата е дека требаше да се воздржат од држење прес, или да излезеа на прес без новинарски прашања и потоа да одржат прес кога ќе бидат поспремни.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.289
Има официјално партија регистрирано. Од каде тоа инфо дека немал . Дури тој собираше потписи за името на МПЦ заедно со владиката Агатангел и Петал од дијаспората и тука .

Изгледа не сте у тек
Нема регистрирана партија, не собра 1000 потписи.
Ne smetam deka e dzabe.
Bez razlika sto nema partija, kako sto spomnav pogore Palco e vlijatelen del od patriotskata sfera vo Makedonija, osobeno vo tretite partii. Od ostanatite treti partii i fringe akteri, dosega nikoj ne se ogradi od nego niti go osudi.
Ne samo toa gledas na prethodnite strani oficijalni patriotski profili uste i shirat alternativni teorii za nekakvi stranski sluzbi.
Tuka e problemot. Guilt by association. Nastrana sto pokazuvaat deka ne se vodat od pravilni vrednosti i principi kako i osobeno low IQ.

Ako se vodat od pravilni vrednosti ke se ogradat i ke go osudat, kako sto e red. A ne da dodavaat sol na rana so zagovori i da tvrdat tazi dupka ne e dupka.
Во ред, ако збориш за Солзи, Јанко Бачевци и слични, тоа е точно.

Ама далеку е тоа од мејнстрим, и по влијание, и по поддршка, па и по изборни резултати ако сакаш. Тоа е ехо комора на рамноземјаши на кои им се даваше медиумска покриеност за да се измева патриотизмот како идеологија. Е сега, кога правиш такви ликови популарни, завршуваш со секта. Ако ти е тоа поентата, во право си. Ама тоа е повеќе последица на политички калкулации, отколку последица на било каква поддршка.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.961
Поени од реакции
25.528
Залосно и за фамилиите на осомничениве, ни криви, ни должни и нив ќе им се уништи животот заради глупоќата на нивните најблиски.
Што е жалосно? Госпожата на овој што признал брише коментари од луѓе што ѝ пишуваат на фејсбук и рестриктира кој може да ѝ коментира. Да дознаам дека маж ми киднапирал дете и е индиректен учесник во убиство, ќе му испратам документи за развод во затвор и ќе го зибришам од животов за навек. Нема жалење ако нивните фамилии ги бранат!

Друго не ми е јасно, како во понеделник, најпрометно место и време, врзуваат дете и го ставаат во гепек и нема апсолутно ниту еден очевидец?

Kajgana Shop

На врв Bottom