Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Кам имаат ново нутри лебче, копија на нутри лебот на жито лукс, само со многу поефтина цена.
300 грама црн леб е - 100 грама содржи 22 грама протеин, 19 денари кошта
за тие шо имаат црн леб у исхраната, топ е ова.
Wow , супер !!
практички само за мене можам со 70 денари неделата да ја истерам само со леб.

Член од
1 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
абе сите си кажуваат што јаделе правеле , пробав еден куп диети, начини на делење на оброци и ништо не ми делува. кај да идам некој да даде точно за мене што треба , зашто вака веке не иде. Ги слушав и овие на ТВ тања и таа другата цеце мислам се викаше, ама едноставно ништо не ми успева, а и премногу се замарам.

Член од
30 јули 2012
Мислења
22
Поени од реакции
4
jas mislam deka napishav post tuka post ama mi go izbrishale. selektivno se odnesuvaat . ama kako i da e treba di napravish testovi samo za tebe , i spored tvoja krvna slika i dnk da ti se odredi sve . inace site sve sme probale , ama shto bi rekle zenive , yoyo efekt sekogash e prisuten. a moze i zdravjetio da si go unishtish.

S

Stef Bachatero

Гостин
абе сите си кажуваат што јаделе правеле , пробав еден куп диети, начини на делење на оброци и ништо не ми делува. кај да идам некој да даде точно за мене што треба , зашто вака веке не иде. Ги слушав и овие на ТВ тања и таа другата цеце мислам се викаше, ама едноставно ништо не ми успева, а и премногу се замарам.
Дечко ако сакаш да се најдеме ќе ти помогнам и ако си спремен да го направиш тоа да жртвуваш време 1 час 5 пати неделно и ќе јадеш одредена храна во колку сакаш количина сигурно ќе имаш резултати.Диета базирана на днк сеуште не е докажана ефективна.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ми требаат идеи ..како да склопам 140г протеин на дневна база а да не давам по 250милиони денари на ден ....

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ми требаат идеи ..како да склопам 140г протеин на дневна база а да не давам по 250милиони денари на ден ....
Пола кило стек ќе те фати 100-120 денари. - 140 гр протеин
25 јајца исто ќе те фатат 150 денари. - 140 гр протеин.

S

Stef Bachatero

Гостин
Леќа 1 кг 90 ден =340 гр протеин
Мешан Грав 1к 150 150 гр протеин
Урда идеал шипка 115 ден кг 140 гр протеин
Пилешко стек 1кг 190 ден =300 гр протеин
Пилешки џигер 100 ден кг 280 гр протеин.
Јајце плус урда највеќе протеини во еден оброк :)

Член од
23 април 2012
Мислења
17
Поени од реакции
2
Zdravo, imam 15 godini. Ke pocnam da vezbam vo teretana. Visok sum 182cm a imam 84 kila. Sakam da mi dadete nekoja ishrana. Vi blagodaram odnapred.

S

Stef Bachatero

Гостин
krevanje masa.... preporacajte sto najmnogu da vnesuvam od hrana
Високогликемични храни ориз и пилешко ти е најдобро за зголемување на храна 500 грама пилешко дневно ти е повеќе од доволно со интензивен тренинг :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Високогликемични храни ориз и пилешко ти е најдобро за зголемување на храна 500 грама пилешко дневно ти е повеќе од доволно со интензивен тренинг :)
а ориз ? колку ?

пишувајте до крај..

S

Stef Bachatero

Гостин
350 грама сув ориз во варен незнам колку е тоа е доволно дневно да го јадеш за мускулна маса.Исто и тестенини 350 грама.Имаат 70% скроб и компирот е добар извор.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Јас абер имам од 5-ти да почнам во теретанa да идам. Имaм 20 години, ~1.9m, ~80kg... може и помалку. Нели, мора да кренам маса, оти мускул од коска не бива. Режимов на протеинска исхрана (пилешки стек, риба-туна, компир, ориз, јајца, урда,...) го почнав од вчера. Оти сум туп за овие работи, потребно е да чекам да направам некоја маса или веднаш да си почнам со тренинзи?

S

Stef Bachatero

Гостин
Јас абер имам од 5-ти да почнам во теретанa да идам. Имaм 20 години, ~1.9m, ~80kg... може и помалку. Нели, мора да кренам маса, оти мускул од коска не бива. Режимов на протеинска исхрана (пилешки стек, риба-туна, компир, ориз, јајца, урда,...) го почнав од вчера. Оти сум туп за овие работи, потребно е да чекам да направам некоја маса или веднаш да си почнам со тренинзи?
Мускулна маса се прави со вежбање,неактивност добиваш сало :)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Треба да си го загрееш гзот и да правиш кардио.Препорачливо е да се храниш со нискогликемична храна и низок внес на јх.Прочитај ја мојата статија за инсулинот
http://motivirajse.wordpress.com/2012/07/24/инсулин-и-неговото-дејство-кон-склади-2/
Си станал сензитивен на инсулин и треба да пазиш со тоа.Јас сум исто како тебе и треба да правиш кардио секој ден 20 мин со 3 пати вежби за цело тело и ќе стопиш сало.Кардио скали,јаже скокање,трчање,спринтови,пешачење 1 час.Тоа иначе нема слабеење краток пат.
Све е убаво ова што го кажуваш.. Али како за почетник убаво би било да му кажеш да следи калории пошто само така може да симне сало..
Тоа Ектоморф,Ендоморф инсулин и остали срања се чисти глупости според мене..Постојат луѓе кои трошат повеќе,кои се поактивни и луѓе кои што лежараат по дома цел ден и трошат многу помалку калории..

Нискогликемички и Високо? брат
Се додека 1 човек внесува помалку одколку што троши ќе ослабе факт ! Без разлика дали храната му доаѓа од џанк фуд или јаде средена диета..За изградба на мускул е сосема друга работа..На предходен пост ми пиша не се сите калории исти..
Не се,ама телото троши калории...без разлика дали доаѓаат од едната група или од другата ефектот е ист..

Еве ако држи вода тоа ти што го пишуваш.. кажими ако внесувам 1800 калории дневно (500-400 калории дефицит) нема да ослабам ако јадам високогликемичка храна?Бидејќи нели телото би ми било осетливо на ваква храна? : )

Kajgana Shop

На врв Bottom