ne mora da znaci ako konzumiras poveke proteini deka ke napravis pogolema masa.x4.4 по килограм е оптималното, x2.2 минимално за секој жив човек
ne mora da znaci ako konzumiras poveke proteini deka ke napravis pogolema masa.x4.4 по килограм е оптималното, x2.2 минимално за секој жив човек
а од што важи..?ne mora da znaci ako konzumiras poveke proteini deka ke napravis pogolema masa.
Зависи за каква маса сакаш ти, слободо исфрли ги протеините и напуни 300г масти на ден, у секој случај протеините како извор на калории се подобри од мастите доколку ја пречекоруваш дневната доза на масти, за мојот интензитет на вежбање доволно се толку протеиниne mora da znaci ako konzumiras poveke proteini deka ke napravis pogolema masa.
Исто како што е и премногу протеини голем стрес за бубрезите особено 400-500 грама секој ден, во ред е на краток временски период пример за време на диета или тренинг за сила ама постојано не би рекол. И не е мит ова, помини во клиниката за нерфрологија и дијализа. Високопротеинска диета е меч со две острици.Зависи за каква маса сакаш ти, слободо исфрли ги протеините и напуни 300г масти на ден, у секој случај протеините како извор на калории се подобри од мастите доколку ја пречекоруваш дневната доза на масти, за мојот интензитет на вежбање доволно се толку протеини
kade pisav da ne konzumira proteini?mu pisav samo deka ako zima pogolem vnes na proteini ne znaci i pogolema mus. masa,kapiras? naucno e dokazano,ispituvano e i na vegeterijanci so onie koi zimale pogolem vnes na proteini,i na onie koi zimale pomal vnes na proteini od 70-120 gr. da kazeme kolku sto e preporaclivo za site so onie koi zimale do 200 gr. imale isti rezultati,si istrazuval malku ili slabo?si procital naucni istrazuvanje deka pogolem vnes na proteini znaci i pogolema mus. masa?а од што важи..?
брат друга ми е поентата,најди некое истражување каде ти вика дека високо протеинска диета значи и поголема мус. маса?ептен е комерцијализиран протеинот што луѓево им е влезено у потсвеста,размисли порано како се хранеле,имало ли порано толку комерцијализација на протеинот?Зависи за каква маса сакаш ти, слободо исфрли ги протеините и напуни 300г масти на ден, у секој случај протеините како извор на калории се подобри од мастите доколку ја пречекоруваш дневната доза на масти, за мојот интензитет на вежбање доволно се толку протеини
друже не те нападнав,само те прашав..пиши пп,сакам да читам,кај да најдам..kade pisav da ne konzumira proteini?mu pisav samo deka ako zima pogolem vnes na proteini ne znaci i pogolema mus. masa,kapiras? naucno e dokazano,ispituvano e i na vegeterijanci so onie koi zimale pogolem vnes na proteini,i na onie koi zimale pomal vnes na proteini od 70-120 gr. da kazeme kolku sto e preporaclivo za site so onie koi zimale do 200 gr. imale isti rezultati,si istrazuval malku ili slabo?si procital naucni istrazuvanje deka pogolem vnes na proteini znaci i pogolema mus. masa?
howmuchprotein si ja cital?ako ne,procitaj ja,od brad pilon.
p.s. sorry za latinica
--- надополнето: 26 јули 2012 во 15:53 ---
брат друга ми е поентата,најди некое истражување каде ти вика дека високо протеинска диета значи и поголема мус. маса?ептен е комерцијализиран протеинот што луѓево им е влезено у потсвеста,размисли порано како се хранеле,имало ли порано толку комерцијализација на протеинот?
Треба да си го загрееш гзот и да правиш кардио.Препорачливо е да се храниш со нискогликемична храна и низок внес на јх.Прочитај ја мојата статија за инсулинотМи треба совет за исхрана на ендоморф како мене. Од здравствени причини треба да ја намалам тежината за брзо време, па ако некој знае што треба да јаде / не јаде ендоморф нека пише.
Фала на брзиот одговор. Го прочепкав малку сајтот на кој е напишана статијата, и сакам да те праам за рибино масло. Дали го препорачуваш за мене?Треба да си го загрееш гзот и да правиш кардио.Препорачливо е да се храниш со нискогликемична храна и низок внес на јх.Прочитај ја мојата статија за инсулинот
http://motivirajse.wordpress.com/2012/07/24/инсулин-и-неговото-дејство-кон-склади-2/
Си станал сензитивен на инсулин и треба да пазиш со тоа.Јас сум исто како тебе и треба да правиш кардио секој ден 20 мин со 3 пати вежби за цело тело и ќе стопиш сало.Кардио скали,јаже скокање,трчање,спринтови,пешачење 1 час.Тоа иначе нема слабеење краток пат.
Си чул за лекови кој ја забрзуваат синтезата на протеин ? Појасно ти е сега ?kade pisav da ne konzumira proteini?mu pisav samo deka ako zima pogolem vnes na proteini ne znaci i pogolema mus. masa,kapiras? naucno e dokazano,ispituvano e i na vegeterijanci so onie koi zimale pogolem vnes na proteini,i na onie koi zimale pomal vnes na proteini od 70-120 gr. da kazeme kolku sto e preporaclivo za site so onie koi zimale do 200 gr. imale isti rezultati,si istrazuval malku ili slabo?si procital naucni istrazuvanje deka pogolem vnes na proteini znaci i pogolema mus. masa?
howmuchprotein si ja cital?ako ne,procitaj ja,od brad pilon.
p.s. sorry za latinica
--- надополнето: 26 јули 2012 во 15:53 ---
брат друга ми е поентата,најди некое истражување каде ти вика дека високо протеинска диета значи и поголема мус. маса?ептен е комерцијализиран протеинот што луѓево им е влезено у потсвеста,размисли порано како се хранеле,имало ли порано толку комерцијализација на протеинот?
Да го препорачувам на секој заедно со ленено семе и ладно цедено масло.позФала на брзиот одговор. Го прочепкав малку сајтот на кој е напишана статијата, и сакам да те праам за рибино масло. Дали го препорачуваш за мене?