nE0n1nja
Eat nerds get shredded
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 3.499
- Поени од реакции
- 3.328
Што значи ова не разбирам, некаков магичен еликсир да не се добива кога ќе ги смешаш состојкиве?дека е ептен добро и здраво.
Што значи ова не разбирам, некаков магичен еликсир да не се добива кога ќе ги смешаш состојкиве?дека е ептен добро и здраво.
па сеа цела работа е до човек чим на него му се свига нека јаде, ако е за тебе одвратно не јади, се работи за вкусот нели, јас често комбинирам урда+овошје + јогурт правам смузи во блендер одличен доручек за мене.Не знам што е неразбирливо. Здраво било и добро за тело како ужина. Магија.
Урдава е супер според масти\шекери подобра варианта мислам кај нас нема.
Па урда нема никаков укус, мора со нешто да ја комбинираш. Сабајле со туна јадев наместо тоа со банана.Па добро ако ги јадеш одвоено истите состојки во текот на денот не ли е ептен добро и здраво? Најобична секојдневна храна.
Ако ја измешаш во некоја грозна комбинација не добиваш ништо повеќе освен гаден вкус.
па погоре си пишал за ужина, што може да сгрешиш во мешање урда млеко и овошје?Па ова би требало да биде нешто како втор оброк, не зборам за навечер. Сеедно само ме интересираше, дали некој друг ја правел оваа комбинација и да му е убава. Можда јас правам нешто погрешно и затоа е одвратно.
Па урда нема никаков укус, мора со нешто да ја комбинираш. Сабајле со туна јадев наместо тоа со банана.
Секоја нискомасна урда е таква, колку повеќе масти содржи урдата/сирењето/млекото толку повкусни се за јадење, али бодибилдинг со строг режим и вкусни јадења сеуште не сум успеал да составам.па сеа цела работа е до човек чим на него му се свига нека јаде, ако е за тебе одвратно не јади, се работи за вкусот нели, јас често комбинирам урда+овошје + јогурт правам смузи во блендер одличен доручек за мене.
Друга работа што банана а и скоро цело овошје ти е со таканаречени брзи јагленохидрати што се препорачуваат да се јадат од сабајле ај и во тек на денот ама не навечер, затоа што брзо креват инсулин што предизвикува шекери во крвта директно да се трансформираат во салото/масти. Исто така и за млеко - мрсно млеко навечер не се препорачува ако сакаш помалце масти во телото.[DOUBLEPOST=1459768533][/DOUBLEPOST]
Урдава е супер според масти\шекери подобра варианта мислам кај нас нема.
Ама на вкус е апсолутно(пак мое мислење на некој можда му се свига), јас ја ставам во блендер и правам со некој овошја, јогурт вака посебно ич не ми се јаде.
Лосос вкусно и одлично за бодибилдинг =) е сеа цена 1000 ден за кило свежо...Секоја нискомасна урда е таква, колку повеќе масти содржи урдата/сирењето/млекото толку повкусни се за јадење, али бодибилдинг со строг режим и вкусни јадења сеуште не сум успеал да составам.
Курац во дупе и душа во рај излегува овааЛосос вкусно и одлично за бодибилдинг =) е сеа цена 1000 ден за кило свежо...
Брат немој скуша да ми спомнуваш Нема ништо посмрдливо од тоа! Освен што ми смрдеше цел стан неколку дена, мене и потта и мокрачата ми смрдеше на скушаКурац во дупе и душа во рај излегува оваа
Може да се прават и тука ок комбинации и за помалку пари, но ако си слободен и имаш време да готвиш по 3 саати секој ден
Мариниран ослич на скара ти е ок за бб, а вкусно, маринирана скуша на скара, еве го се стопли, скаричето на тераса и крцкај си.
Печено стекче со зеленчук и зачини, печена риба, јајца пржени со урда (јас не користам масло, па не мора да го калкулирам).....има и тука комбинации, али треба замарање малку повеќе.
Па јас ја ставам да отстои една вечер во маринада од лимонов сок, лукче, магдонос, оригано, рузмарин, ким, бибер и потоа на скара, бомбонче е, дури и кожата ако е поизгорена може да ја јадешБрат немој скуша да ми спомнуваш Нема ништо посмрдливо од тоа! Освен што ми смрдеше цел стан неколку дена, мене и потта и мокрачата ми смрдеше на скуша![]()
И јас го купувам, ми се виде ок цената на тој во КАМ, јас го пржам и печам, додуша со пржење многу некако водест е и се собира прилично, 750 гр во два оброци го делам.A што мислите за полок, јас од пред некое време почнав купувам онакви замрзнати филети.
Па да доста вода има ама тоа е тоа со замрзнативе, и јас го зимам од КАМ и поефтин е од осличот.И јас го купувам, ми се виде ок цената на тој во КАМ, јас го пржам и печам, додуша со пржење многу некако водест е и се собира прилично, 750 гр во два оброци го делам.
Поефтин е за поефтин, нема силен мирис на морска риба што е предност, по квалитет е нешто слично на осличот што не го става ниту во многу квалитетна риба, но и не е лош, за овој стандард е прифатлив извор на протеин.Па да доста вода има ама тоа е тоа со замрзнативе, и јас го зимам од КАМ и поефтин е од осличот.
ја има и во РЕПТИЛ истата цена 88 денариНема проблем, јас ја зедов пред неколку денови од Тинекс на трета македонска, на други места не сум барал.