Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
7 јануари 2016
Мислења
8
Поени од реакции
1
Ај вака...според IFFYM ми требаат 2672 калории дневно за булкинг.

е сега прашањево ми е следново:

Ќе добијам ли нешто доколку ги внесувам потребните калории во текот на денот, но наместо 150гр, протеин дневно да внесувам 200гр. а да ги намалам јагленихидратите ?

Ќе добијам нешто почист мускул или џабе фрлање пари за протеинска храна?
gluposti, ti trebaat maximum 1g na kilo tezina telesna sve drugo te lazat i prodavat gluposti

Член од
23 декември 2015
Мислења
51
Поени од реакции
2
Имам 16години, незнам дали е здраво дневно да јадам по 6 белки и 2 жолчки, па да прашам за совет? Висина сум 176цм, 73кг, идам 2год+ на теретана ;)

Член од
1 февруари 2014
Мислења
218
Поени од реакции
368
gluposti, ti trebaat maximum 1g na kilo tezina telesna sve drugo te lazat i prodavat gluposti
2 грама протеин по килограм тежина, со 1 грам ништо не правиме.

Имам 16години, незнам дали е здраво дневно да јадам по 6 белки и 2 жолчки, па да прашам за совет? Висина сум 176цм, 73кг, идам 2год+ на теретана ;)
Друже јас секој ден ги цепам по 4 цели јајци еве скоро пола година нема ден да немам изедено под 4 јајца, не верувам дека од 2 жолчки ќе ти биде нешто

Него дај кажете каде да најдеме од таа урдата на Идеал шипка со 1 грам масти, никаде неможам да најдам по маркетиве

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
2 грама протеин по килограм тежина, со 1 грам ништо не правиме.

Друже јас секој ден ги цепам по 4 цели јајци еве скоро пола година нема ден да немам изедено под 4 јајца, не верувам дека од 2 жолчки ќе ти биде нешто

Него дај кажете каде да најдеме од таа урдата на Идеал шипка со 1 грам масти, никаде неможам да најдам по маркетиве
ili slika od mob da zakaci nekoj da vidime kako izgleda taa urda od ideal sipka

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.302
Поени од реакции
3.345
Momci dali nekoj go ima receptot od palacinki od MarioFit li bea??
Znam nesto so pcenkarno brasno bese,puter od kikiri i slicno .. :)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
fala brat, ja barav vo vero ja nemase isto i u tinex valjda popularna e megu vezbacite se trosi :)
Нема проблем, јас ја зедов пред неколку денови од Тинекс на трета македонска, на други места не сум барал.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Има некој пробано урда, банана и малце млеко? Значи еден тука ме убедува дека е ептен добро и здраво. Здраво секако мислам дека е, ама може ли поодвратно да биде?

Kajgana Shop

На врв Bottom