Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.052
Поени од реакции
83.494
...
Нека се требат меѓу себе христијани и муслимани.
Јас ќе јадам пуканки. Ме заболе и за двете групи.
Од секогаш ме развеселувала детската наивност со која на вакви теми, истапуваат форумџиите од љубав и лепота форуми. Едноставно, кога ќе прочитам ваков некој детско наивен пост, со мислите се враќам во времињата кога ете и јас бев безгрижен и малечок.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.671
Поени од реакции
11.826
Koj kreator,ziti se?
Ako dojdat ovde,nema da pravat probleme tuku ke pocnat da ne trebat kako lebarki.
Zatoa zagrizise malu.;)

Kreatorot na Islamot e Katolickata Crkva.
Полека им бега од контрола. Османлиите и Византија ја средија на времето. Само сепак моќни се САД сега засега освен тоа позади нив мислам дека евреи стојат.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Докази за вакви небулози? Или само ти текна?
Dokaz ti e papata koj od sekogas e smetan za covek so visok religiozen cin,Isus koj se javuva kako prorok vo Kuranot.
A Isamot se pojavil kako potreba na Hristijanstvoto za osvojuvanje na Erusalim t.e osloboduvanje od Evreite.
Vprocem i zatoa na site im deluva Islamot militaristicki sto e vo sustina tocno,Dzihadot e dokaz.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Dokaz ti e papata koj od sekogas e smetan za covek so visok religiozen cin,Isus koj se javuva kako prorok vo Kuranot.
A Isamot se pojavil kako potreba na Hristijanstvoto za osvojuvanje na Erusalim t.e osloboduvanje od Evreite.
Vprocem i zatoa na site im deluva Islamot militaristicki sto e vo sustina tocno,Dzihadot e dokaz.
Многу го мешате концептот за Џихадот.Џихад значи борба на Аллаховиот пат(тоа може да биде говор,со срце или со дела).Ова со дела не значи да станиш и да се тепаш со кого ќе најдеш туку војна против оној кој ти врши опресија при твоето обожавање на бог.Во исламот немаш војна против цивили,невини,немоќни туку само против оној кој се бори против твоето верување и против тебе.

За Папата...не се сложувам ама воопшто.Прво божјиот пратеник Мухамед с.а.в.с беше неписмен човек,типичен аналфабет,сиромав човек и.т.н.Нема смисла нели.
Тоа што Иса а.с(Исус) се појавува како божји пратеник е бидејќи постоел и бил божји пратеник.Исламот и Христијанството се многу меѓусебно спротивни религии(пред се во обожавањето на бога) затоа и нема смисла.
Ако воопшто креирале религија ќе ја креираа слична религија со Христијанството или во најмал случај ќе вршеле Христијанизација на арапските пагани(а они баш се одлучиле за најглупава опција).Нема смисла ...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Многу го мешате концептот за Џихадот.Џихад значи борба на Аллаховиот пат(тоа може да биде говор,со срце или со дела).Ова со дела не значи да станиш и да се тепаш со кого ќе најдеш туку војна против оној кој ти врши опресија при твоето обожавање на бог.Во исламот немаш војна против цивили,невини,немоќни туку само против оној кој се бори против твоето верување и против тебе.

Не тропај глупости.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174

За Папата...не се сложувам ама воопшто.Прво божјиот пратеник Мухамед с.а.в.с беше неписмен човек,типичен аналфабет,сиромав човек и.т.н.Нема смисла нели.
Тоа што Иса а.с(Исус) се појавува како божји пратеник е бидејќи постоел и бил божји пратеник.Исламот и Христијанството се многу меѓусебно спротивни религии(пред се во обожавањето на бога) затоа и нема смисла.
Ако воопшто креирале религија ќе ја креираа слична религија со Христијанството или во најмал случај ќе вршеле Христијанизација на арапските пагани(а они баш се одлучиле за најглупава опција).Нема смисла ...
На Католичката Црква не и била целта да создаде религија налик на Христијанството,туку милитаристичка религија,воинствена која ќе биде употребена против Евреите,Мухамед влегол во закрила на тогашниот Папа и одговарал на секој негов повик за војна,затоа и секогаш Папата бил почитуван од Муслиманите.
А тоа со Исус воопшто не ти држи вода.
Џихадот Муслиманите така го интерпретираат за да ја сокријат вистинската слика за самите себе,нивната света книга,учењето и религијата.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
На Католичката Црква не и била целта да создаде религија налик на Христијанството,туку милитаристичка религија,воинствена која ќе биде употребена против Евреите,Мухамед влегол во закрила на тогашниот Папа и одговарал на секој негов повик за војна,затоа и секогаш Папата бил почитуван од Муслиманите.
А тоа со Исус воопшто не ти држи вода.
Џихадот Муслиманите така го интерпретираат за да ја сокријат вистинската слика за самите себе,нивната света книга,учењето и религијата.
Ti be se citas??

Da, papata licno pratil trojca kardinali, kako trojcata mudreci. I toa edniot od istok, drugiot od zapad. Toj od sever zakasnil mesec dena, zaglavil po pat. Sneg imalo. Go iznenadil snegot i go izele volci. Zatoa posle stanuva militantna religija. Deka toj od sever trebalo damu donese misla za blagost i miroljubie. Inaku, nemase da ima samoubijci so specijalni eleci. Tuku kako jaina budisti ke bea, so praporci na nozete za da begaat insektite da ne gi zgazat.

Svasta.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Кого ќе требат?
Нека се требат меѓу себе христијани и муслимани.
Јас ќе јадам пуканки. Ме заболе и за двете групи.
Ако дојде до пукање за истребување....христијани нема да бидат едини што ќе страдаат. Не е тоа црно на бело ја Македонка атеист ќе ги глеам Македонци христијани како гинат. Стварно? И по тебе ќе дојдат, самиот факт што си Македонка е доволен....

И тебе може нема да те фати, ама твоето помотство....еееее луѓе ич не глеате подалеку.

3

321456

Гостин
Да, јас не сакам утре моите деца и внуци да живеат со Исламските назадни идеали, ама баш се најдоа евангелистичкиве расистички организации да ја оправаат работата.
Какво решение дава на крајот, ширете го Евангелието.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702

..
Да...џихадот може да е внатрешен, свои битки да водиш и надворешен против окупатор. А окупатор кој ќе се нарече е тотално широко поље на избор, кој сакаш можеш пред народот да го оцрниш. Самата поента што има такво нешто не е убаво

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
И да стане доминантна религија исламот, додека тоа се случи, дури и како најприфатена религија, пак ќе биде малцинство во глобални рамки, бидејќи дотогаш атеизмот и секуларизмот ќе доминира абсолутно.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

What he said bellow
Не тропај глупости.

Kajgana Shop

На врв Bottom