Искрено или не за сопственото минато

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Психичките последици не им стојат на челото за да им ги видиш. Тие си се внатре во главата и си работат. Може би има некоја што повеке издржува па кај неа сигурно и последиците се помали, но има некои помеки на кои дури и надворешно им се манифестираат тие психички последици.... зависи и како била целата случка околу абортусот.... но нема без последици.
Ама нит си абортирал, нит можеш да абортираш, нит имаш поима реално.
Многу други работи (на пример силување) ќе влијаат неспоредливо повеќе него абортус кој сама одлучила да го направи.
Не, не е абортусот прошетка во природа, меѓутоа е далеку од многу посериозни работи кои ни се случуваат во животот. Не ни мора да е екстрем како силување, може да се и трауми од дома, може да се многу, многу други ситуации.
Секако и абортус може да е една од нив, ама ќе биде само ако жената САКАЛА да го роди плодот, но од било која причина (дали ја присилил партнер, родители, финансиска ситуација итн.) абортирала. Тогаш да, потешко ќе преброди и веројатно ќе се прашува “што ако“.
По оваа логика сите сме емотивно оштетени (дури не се ни зезам, мислам дека сме, генерациите 1980-1995 отприлика), што се должи на растење во екстремно нестабилни времиња за нашите родители, сосема различен систем на постоење од нивниот дотогашен итн.

Мене ич не ме секира дали партнерот има психички потешкотии, ме секира ако ги крие и не ги лекува поради ненормалната стигма што постои.
Автоматски споено мислење:

Ако овој пост не ви е доказ дека сите машки се исти, се исто гомно и треба да се кастрираат сите и да се убијат, тогаш не знам што сакате повеќе?

Се грижиш за своите деца, поминуваш време со нив и ги сакаш бескрајно? Пффф ти се молам, види таму на кајгана една што пишала за некоја девојка што ја знае што и направил дечкото и те молам застани во редот за кастрација.
Ниту се сите мажи исти, ниту се сите жени исти.
Постојат човечки отпадоци кај двата пола.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Психичките последици не им стојат на челото за да им ги видиш. Тие си се внатре во главата и си работат. Може би има некоја што повеке издржува па кај неа сигурно и последиците се помали, но има некои помеки на кои дури и надворешно им се манифестираат тие психички последици.... зависи и како била целата случка околу абортусот.... но нема без последици.
Психички последици би имало тој генетски материјал кој доколку би се развил во фетус и бебе и пораснало би во дете, дете кое расте без татковска фигура, не велам дека нема нормални деца кои растеле без татковска фигура, но ете, има многу мажи како примерот погоре кои не сакаат да сносат одговорност за бременоста која ја предизвикале, не сакаат да имаат ништо со тоа дете не сакаат да слушнат воопшто за дете. И шо праиме сега, жената треба сама да се бори да го раѓа да го одгледува детето. За танго треба двајца. Нема проблем нека се укине абортусот, но под услов биолошкиот татко(утврдено со днк) на детето да плаќа алиментација. Арно ама разведени татковци не плаќаат алиментација не па во вакви случаи. Одгледување деца не е ефтина работа знаеш. Не е тоа куче да му фрлиш коска и саламче од кам ефтинко.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.833
Поени од реакции
23.192
Тие се веројатно непоправливо оштетена емотивно роба... Плус ако има деца, немаат мајка да си бидат и со неа, ќе треба јас да им станам....

Секако дека се заебавам, немам предрасуди, ако најдам во животот човек во ист правец да гледаме, сеедно ми е дали некад бил женет, дали е вдовец, дали воопшто не бил женет. Под ова ист правец подразбирам сето останато (однос кон бивша ако ја има, однос кон финансии, дом итн.)
Pa ne deka vdovec ke mu se vrati na kako da ja narecam, bivsata, ili ke imaat kojznae kakov odnos ili kontakt. Za duovden cvekje na grobista i vo osnova toa bi bilo to.
Idealna prilika ako me prasuvas mene ;) .
Pa uste i vdoec so vdojca, ehee finale :pos:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Pa ne deka vdovec ke mu se vrati na kako da ja narecam, bivsata, ili ke imaat kojznae kakov odnos ili kontakt. Za duovden cvekje na grobista i vo osnova toa bi bilo to.
Idealna prilika ako me prasuvas mene ;) .
Pa uste i vdoec so vdojca, ehee finale :pos:
Море Владе, толку ли пролупа или до годините е? :cautious: Ами децата му ако е жива мајка им ќе си ги делат, ако не е кај ќе бидат?

И секако се шегувам, да не земе некој да сфати озбилно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.833
Поени од реакции
23.192
Море Владе, толку ли пролупа или до годините е? :cautious: Ами децата му ако е жива мајка им ќе си ги делат, ако не е кај ќе бидат?

И секако се шегувам, да не земе некој да сфати озбилно.
Ke si gi delat i ke gi sskat eden protiv drug. Baska ko ke imat ziva majka tebe ke te gledat kako krivec oti roditelite ne im se zaedno. Ke te mrazat, so oci ke nejkat da te vidat. Vaka umrena e, ti ni luk jala, ni luk mirisala, ke si legnat na brasnoto.
Dodusa ne ja zede vo predvid opcijata deka mozi nemaja deca ili porasnati se vekje posto vo tie godini si , rasponot na tie so ti se kompatibilni e od 18 do 88 . Taman mu si na site ;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Зависи на колкав си навикната. Квантитетот секако е побитен кога станува збор за минатото.
Квантитет значи ништо без доказ ;)
Ај тешете се дека на виршлава ќе се навикне и пресреќна ќе биде. Лош deal е ова :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.603
Поени од реакции
42.127
Квантитет значи ништо без доказ ;)
Ај тешете се дека на виршлава ќе се навикне и пресреќна ќе биде. Лош deal е ова :D
што ќе му речеш на детето од епрувета кога ќе те праша кај е тато?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.743
Ke si gi delat i ke gi sskat eden protiv drug. Baska ko ke imat ziva majka tebe ke te gledat kako krivec oti roditelite ne im se zaedno. Ke te mrazat, so oci ke nejkat da te vidat. Vaka umrena e, ti ni luk jala, ni luk mirisala, ke si legnat na brasnoto.
Dodusa ne ja zede vo predvid opcijata deka mozi nemaja deca ili porasnati se vekje posto vo tie godini si , rasponot na tie so ti se kompatibilni e od 18 do 88 . Taman mu si na site ;)
Да се сите живи и здрави и да дочекаат возрасни деца па да умираат, толку на таа тема.

Ако нема деца во приказната, сè е едноставно секако, та разведен, та никад женет, та вдовец.
Автоматски споено мислење:

што ќе му речеш на детето од епрувета кога ќе те праша кај е тато?
Ќе му речам тоа што е вистината, дека мама сама има дете, тато е Украина/Данска (со нив си мењаме сперма и јајце клетки). Кога ќе е доволно возрасно да сфаќа размножување, ќе му објаснам и како дошло.

Ни прво, ни последно. Полесно за објаснување него дека тато е мамин наркомански клошар, реално.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.833
Поени од реакции
23.192
Да се сите живи и здрави и да дочекаат возрасни деца па да умираат, толку на таа тема.

Ако нема деца во приказната, сè е едноставно секако, та разведен, та никад женет, та вдовец.
De be se zaebavam, aman i vie. Ednas ke bidam na vasa strana i ke mi se napnite site :mad:
Screenshot_20240720-205038_Facebook.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom