sakas da kazes deka i vaka i taka ti pak si zaebana u muabetot??Оф.. ја со таа интуиција уште водам битка! Некогаш е во право некогаш не..И незнам кога е, тек дури кога ке се заврши ситуацијата, случката......Кога не ја слушам и терам по свое некад надрљувам..а кога ја слушам некад грешки правам....Незнам искрено дали е точна е или не..Поделено ми е мислењето околу ова прашање
Kako znaesh dali e intuicija ili ideja(misla) ili pak emocija?Оф.. ја со таа интуиција уште водам битка! Некогаш е во право некогаш не..И незнам кога е, тек дури кога ке се заврши ситуацијата, случката......Кога не ја слушам и терам по свое некад надрљувам..а кога ја слушам некад грешки правам....Незнам искрено дали е точна е или не..Поделено ми е мислењето околу ова прашање
Фино.Дали знаете зошто жените имаат развиено интуиција?
После неколку милениуми на немислење, природата морала да ги опреми со некој друг начин на снаоѓање.
Фино.
НО (намерно се употребени големи букви), штом ќе излезеш од магичната ера на немислењето и со неподнослива леснотија дури, за николку време, ги надминеш најголемиот дел супериорни по пол, а згора на се‘ и со неколку милениумско искуство зад себе, вкоренето и во гени - ,,мислители,, дури ни да се израдуваш не можеш прописно ...
Нека не ти е... жал. Исто како што Ставрогин преферираше да биде омразнат, наместо сожалуван ...Да, отсекогаш ми било жал за жените кои се интелектуално посупериорни од повеќето мажи.
Како Џек Лондон после промената. Не припаѓаше ниту во стариот, ниту во новиот свет...
Нека не ти е... жал. Исто како што Ставрогин преферираше да биде омразнат, наместо сожалуван ...
Не мислам така, апсолутно секој човек барем еднаш ќе падне во искушение, најмалку пред еден друг човек, да се ,,исповеда,, така да штом истото не го прави пред широка публика и наменски, нема баш јак одраз некако, не е ни ефективно, а ни ефикасно...Никако не се изедначува поединечно (индивидуално) и масовно сожалување...Нејасно е тоа кај Ставрогин. Кога разговара со Тихон, и кога старецот ја чита неговата исповед, на моменти се чини дека Ставрогин покажува слабост, и дека сака да биде сожалуван...