Интуиција.... Точна или не?

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
за жал и јас понекогаш имам такво чуство, дека нешто лошо ќе се случи, ама не секогаш сум во право (за среќа).... чудна работа е тоа со претчуствата... знаеш однапред дека нешто ќе тргне на лошо....

D

Deleted member 55587

Гостин
Оф.. ја со таа интуиција уште водам битка! Некогаш е во право некогаш не..И незнам кога е, тек дури кога ке се заврши ситуацијата, случката......Кога не ја слушам и терам по свое некад надрљувам..а кога ја слушам некад грешки правам....Незнам искрено дали е точна е или не..Поделено ми е мислењето околу ова прашање
sakas da kazes deka i vaka i taka ti pak si zaebana u muabetot??:unsure:

Член од
27 март 2011
Мислења
362
Поени од реакции
163
postoi intuicija jas ponekos pretcuvstvuvam nekoi raboti i vistinski se-veruvam jas vo toa

Член од
24 февруари 2012
Мислења
320
Поени од реакции
225
Оф.. ја со таа интуиција уште водам битка! Некогаш е во право некогаш не..И незнам кога е, тек дури кога ке се заврши ситуацијата, случката......Кога не ја слушам и терам по свое некад надрљувам..а кога ја слушам некад грешки правам....Незнам искрено дали е точна е или не..Поделено ми е мислењето околу ова прашање
Kako znaesh dali e intuicija ili ideja(misla) ili pak emocija?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дали знаете зошто жените имаат развиено интуиција?

После неколку милениуми на немислење, природата морала да ги опреми со некој друг начин на снаоѓање.

:pipi:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Дали знаете зошто жените имаат развиено интуиција?

После неколку милениуми на немислење, природата морала да ги опреми со некој друг начин на снаоѓање.

:pipi:
Фино.

НО (намерно се употребени големи букви), штом ќе излезеш од магичната ера на немислењето и со неподнослива леснотија дури, за николку време, ги надминеш најголемиот дел супериорни по пол, а згора на се‘ и со неколку милениумско искуство зад себе, вкоренето и во гени - ,,мислители,, дури ни да се израдуваш не можеш прописно :(:notworthy:...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Фино.

НО (намерно се употребени големи букви), штом ќе излезеш од магичната ера на немислењето и со неподнослива леснотија дури, за николку време, ги надминеш најголемиот дел супериорни по пол, а згора на се‘ и со неколку милениумско искуство зад себе, вкоренето и во гени - ,,мислители,, дури ни да се израдуваш не можеш прописно :(:notworthy:...

Да, отсекогаш ми било жал за жените кои се интелектуално посупериорни од повеќето мажи.

;)

Како Џек Лондон после промената. Не припаѓаше ниту во стариот, ниту во новиот свет...

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Да, отсекогаш ми било жал за жените кои се интелектуално посупериорни од повеќето мажи.

;)

Како Џек Лондон после промената. Не припаѓаше ниту во стариот, ниту во новиот свет...
Нека не ти е... жал. Исто како што Ставрогин преферираше да биде омразнат, наместо сожалуван :sneaky: :D ...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Нека не ти е... жал. Исто како што Ставрогин преферираше да биде омразнат, наместо сожалуван :sneaky: :D ...

Нејасно е тоа кај Ставрогин. Кога разговара со Тихон, и кога старецот ја чита неговата исповед, на моменти се чини дека Ставрогин покажува слабост, и дека сака да биде сожалуван...

:)

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Нејасно е тоа кај Ставрогин. Кога разговара со Тихон, и кога старецот ја чита неговата исповед, на моменти се чини дека Ставрогин покажува слабост, и дека сака да биде сожалуван...

:)
Не мислам така, апсолутно секој човек барем еднаш ќе падне во искушение, најмалку пред еден друг човек, да се ,,исповеда,, така да штом истото не го прави пред широка публика и наменски, нема баш јак одраз некако, не е ни ефективно, а ни ефикасно...Никако не се изедначува поединечно (индивидуално) и масовно сожалување...

Член од
9 февруари 2012
Мислења
35
Поени од реакции
12
Dosega za 3 raboti mn glavni ja iam izbegnato a srce mi kazuvase taka deka ke bide te intuicjata toa se slucuva spored energija na slucki lugje i onaka koa znaes znaes ednostvano ne se opsuva so zborovi nekoas zatoa slusajte ja intucijata ako ednas vi pogodila sekogas e tocno samo treba da znaete koga e najsilno toa custvo ...

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ima nesto pojako od intuicija a toa se vika zelba za hrabrost , bez razlika dali e realna ili ne taa moze da vi donese pogolem rezultat.

Intuicijata e maliciozna zatoa sto samo vi gi dava prasanjata no ne i odgovorite.

Kajgana Shop

На врв Bottom