Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Aj da Ve vidam:
Otkako go preinstalirav XP-to i ja instalirav Opera-ta, ne mozam nikako da otvoram ni edna tema na kajgana.com. Znaci, ja otvaram kajgana.com i nekogas, slucajno, moze da mi otvori samo edna tema. Najcesto niedna. Go gledam naslovot kako link, no nikako ne go otvara. Ova se slucuva samo so Opera i samo na kajgana.com. Od tamu bez problem linkam do tuka (forumot). So IE nemam problem.
I molam bez soveti od tipot: Koristi mozilla, chrome, IE :nenene:
posto stvarno mi e bezveza samo za kajgana.com da otvaram IE.
Најновата OPERA ја користиш?
Избриши cookies, cache, такви работи, рестартирај ја Opera и пробај пак.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Батки можеби глупо ќе звучи ама како да опнам слика на Google Earth?

S

StereoLove

Гостин
Леле помош,незнаев кај да се обратам.
За утре ми е потребна семинарска и барам преку интернет но ниедна страна не ми отвара,ни google,ni yahoo,ни wikipedia.Само Кајгана ја уклучува.Ова веке се случува втор пат:nesvest:

Член од
2 ноември 2009
Мислења
24
Поени од реакции
2
За утре ми е потребна семинарска и барам преку интернет но ниедна страна не ми отвара,ни google,ni yahoo,ни wikipedia.Само Кајгана ја уклучува.Ова веке се случува втор пат:nesvest:
Слаб е интернетот изгледа е паднат во цела Македонија, истото се случи и неќна, би требало да се врати се во нормала за саат или сл, некои проблеми со серверите

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Оди вака:

1. Control Panel
2. Network Connections
3. Најди си ја конекцијата преку која си поврзан/а на интернет
4. Десен клик на неа и оди во Properties
5. Најди го Internet Protocol (TCP/IP) и влези со двоен клик
6. Доле одбери Use the following DNS Server Addresses
7. Горе внеси: 8.8.8.8
8. Доле внеси: 8.8.4.4
9. Стисни OK.
10. Готово :smir:

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
како можам да ги избришам историјата на внесување на е-маил адреси?значи тие што се логирале од мојот компјутер со нивни е-маил адрси на пример на фејс бок се внесела адресата од кај мене blaze@hotmail.com и сега кога ке претиснам на внесување на е-маил и ја внесам првата буква б одма ми излегува blaze@hotmail.com. значи сакам да ја избришам историјата на емаиловите од мојот ком како?

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
како можам да ги избришам историјата на внесување на е-маил адреси?значи тие што се логирале од мојот компјутер со нивни е-маил адрси на пример на фејс бок се внесела адресата од кај мене blaze@hotmail.com и сега кога ке претиснам на внесување на е-маил и ја внесам првата буква б одма ми излегува blaze@hotmail.com. значи сакам да ја избришам историјата на емаиловите од мојот ком како?
Ако користиш фајрфокс оди Tools -> Clear Recent History :
Time range to clear - Everything
Штиклирај Clear form & search history.

Неам пробано ама би требело да е вака.

А

Ајсшутер

Гостин
Знам дека не е баш местово да прашам тука али ми треба активирање на копчето Insert а на мојава тастатура воопшто го нема тоа копче, решение ? - Пробав преку On Screen Keyboard ама пак неможе.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Знам дека не е баш местово да прашам тука али ми треба активирање на копчето Insert а на мојава тастатура воопшто го нема тоа копче, решение ? - Пробав преку On Screen Keyboard ама пак неможе.
Да не си грешка?

Што тастатура имаш па да ти го нема тоа копче? Имаш нумерички дел на тастатурата?

Дај моделот на тастатурата, или принт скрин.

Член од
5 декември 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
Не се разбирам многу во интернет мрежи и такви ствари, па најдобро е да си прашам. Имам дома 1 РСа (дирктно поврзан со модемот за интернет) и 3 лаптопи кои фаќат конекција од РСто преку вајрлес рутер. Е сега, што ми беше прашањето... Може ли некако да пристапам до податоците што ги има на РСто од некој од лаптопите и обратно. Ако е можно, како?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не се разбирам многу во интернет мрежи и такви ствари, па најдобро е да си прашам. Имам дома 1 РСа (дирктно поврзан со модемот за интернет) и 3 лаптопи кои фаќат конекција од РСто преку вајрлес рутер. Е сега, што ми беше прашањето... Може ли некако да пристапам до податоците што ги има на РСто од некој од лаптопите и обратно. Ако е можно, како?
Малку нејасно си објаснил....

Објасни го болдираното и пробај најпросто што можеш. Кое каде е приклучено...

Член од
27 септември 2009
Мислења
81
Поени од реакции
0
Zdr koga i da uklucam mozillafirefox sekogas se pojavuva ""Серверот посредник одбива врски Firefox е конфигуриран да користи сервер посредник кој одбива врски.
* Проверете дали поставките за посредник се точни.

* Контактирајте со Вашиот мрежен администратор за да проверите дали серверот
посредник работи."" Pomagajte .E i ne mi se pravat update na programite isto kako da nemam net :mad: :mad:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Zdr koga i da uklucam mozillafirefox sekogas se pojavuva ""Серверот посредник одбива врски Firefox е конфигуриран да користи сервер посредник кој одбива врски.
* Проверете дали поставките за посредник се точни.

* Контактирајте со Вашиот мрежен администратор за да проверите дали серверот
посредник работи."" Pomagajte .E i ne mi se pravat update na programite isto kako da nemam net :mad: :mad:
Од ова Македонскава Firefox ништо не сватив што ти е проблемот... ќе да е некое proxi или нешто.... бриши ја оваа верзија и ставија или последната финална верзија (Firefox 3.5.6) или последната BETA верзија (Firefox 3.6 Beta 5)

И кои програми не ти праат Update?
Што антивирус/Firewall користиш?

Член од
5 декември 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
Малку нејасно си објаснил....

Објасни го болдираното и пробај најпросто што можеш. Кое каде е приклучено...
Океј, ај полечка сеа :D
1 РС - директно поврзано со модемот за интернет (кабелски интернет имам) и за да можам да фаќам интернет и на 3те лаптопи што ни се дома купив вајрлес рутер и средив се што требаше за да имам конекција и на лаптопите и све си работи нормално, имам на сите компјутери интернет.
Прашањето ми беше дали постои некако начин од некој од лаптопите да влезам во РС-то и да можам да си копирам некој филм(на пример) од РСто на лаптопот и обратно... Некој shared фолдер треба да направам или што..?

Kajgana Shop

На врв Bottom