Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
654
Поени од реакции
535
1. Кога одам на Фејсбук, си пишам е-маил и лозинка, и кога ќе се најавам, ми кажува: „Страницата не постои“... истото и со е-маилот на hotmail. Овај проблем ми се јавува преку Гугл Хром пребарувачот, а преку мозилата си работи супер.

2. Го вклучувам messenger-от и ми беа избришани запамтените е-маил адреси, али нвм, одам да се логирам и одма ми се појавува пораката дека неможи да ме логира. Мавам troubleshoot, ми наоѓа грешка кај keyports, мавам repair ама не реагира. Плус неможам да го избришам месенџерот за пак да го инсталирам :tapp:

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Абе зошто не можам да поврзам т.е да се уклучам на нетот на Телекабел со лап топ на кој што има Виста сервис пак 1,никако неможе да добијам нет.
Има нешто различно што треба да се направи или што е работата?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Абе зошто не можам да поврзам т.е да се уклучам на нетот на Телекабел со лап топ на кој што има Виста сервис пак 1,никако неможе да добијам нет.
Има нешто различно што треба да се направи или што е работата?
Кажи ми, како го поврзуваш лаптопот со модемот на Телекабел?

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
А друг начин има ли???? :)

Пиши подетално, СО КАКОВ КАБЕЛ?
Aбе со Лан кабел,сакав да кажам не е со УСБ,нели и така можеше :))

Иначе нејке ни преку свитч,а нејке ни директно од модем,други компјутери си имаат интернет.. така да нешто до Вистата и нејзините подесувања е излеа ..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Aбе со Лан кабел,сакав да кажам не е со УСБ,нели и така можеше :))

Иначе нејке ни преку свитч,а нејке ни директно од модем,други компјутери си имаат интернет.. така да нешто до Вистата и нејзините подесувања е излеа ..
Ако си на Cabletel, неможеш преку LAN освен да се јавиш и да им кажешп да ти пуштат.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Koa spomna Switch pogore, kolku PCa imas umrezeno ? NA eden modem mozes 2 preku kabel da prikljucis i 1 na USB ili total 3 PCja. DA ne ti e ovoj sto nejke 4rtiot ili pa tret so lan kabel ? :)
Не е ради тоа,иако сме повеке души во овој случај нејкеше ни директно од Mодем преку Лан да се уклучи за на усб не ни пробав ..

Нема везе,глеам дека е чест проблем тој на вистата,барем малце што гуглав се појавија милијарда такви барања од луге да им се решат проблеми баш од тој тип.
Некои викаа..да се инсталираат додатни работи таму на IPV4 i IPV6,други да се тргне IPV6,трети.. да се внесат вредности други на мак адресата на лан картата.. сфашта имаше но ништо не помогна..

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Не е ради тоа,иако сме повеке души во овој случај нејкеше ни директно од Mодем преку Лан да се уклучи за на усб не ни пробав ..

Нема везе,глеам дека е чест проблем тој на вистата,барем малце што гуглав се појавија милијарда такви барања од луге да им се решат проблеми баш од тој тип.
Некои викаа..да се инсталираат додатни работи таму на IPV4 i IPV6,други да се тргне IPV6,трети.. да се внесат вредности други на мак адресата на лан картата.. сфашта имаше но ништо не помогна..

Клонирај ја мак адресата од првиот компјутер, ако така не проработи имаш проблем со вистата.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182

Проба да го рестартираш модемот?

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Ај некој да ми каже како да дојдам до public ip ?????

Член од
2 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Aj da Ve vidam:
Otkako go preinstalirav XP-to i ja instalirav Opera-ta, ne mozam nikako da otvoram ni edna tema na kajgana.com. Znaci, ja otvaram kajgana.com i nekogas, slucajno, moze da mi otvori samo edna tema. Najcesto niedna. Go gledam naslovot kako link, no nikako ne go otvara. Ova se slucuva samo so Opera i samo na kajgana.com. Od tamu bez problem linkam do tuka (forumot). So IE nemam problem.
I molam bez soveti od tipot: Koristi mozilla, chrome, IE :nenene:
posto stvarno mi e bezveza samo za kajgana.com da otvaram IE.

Kajgana Shop

На врв Bottom