Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
И јас го помислив истото. Бидејќи гласноста на скоро сите песни е различна, ваљда јтујубот самиот прави баланс за да не мора цело време да попушташ/намалуваш на звучникот.

Член од
15 јули 2012
Мислења
131
Поени од реакции
27
Се надевам дека нема да ја згрешам темата. Имам проблем со рекламите на некои страни поточно со филмовизија. Го користам ad-block али неможам да гледам филмови зошто бара да ја исклучам заштитата од ад-блок... Некое решение??

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Како да го одблокирам ова? Смее само во Чиле да се гледа. :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Имам проблем со менувањето на MAC адресата. На двата постари компјутери, едниот е деск топ, другиот лап топ, има инсталирано windows XP. Користам broadband интернет со најава од ONE, бидејќи со тоа имам динамичка IP адреса. Проблемот е во тоа што откако ќе ја сменам MAC адресата со помош на некој од програмите кои служат за таа намена, компјутерот не ми дозволува да се уклучам на интернет. Ако ја ресетирам MAC адресата на оргиналната, повторно можам да се уклучам на интернет.

Дали некој знае во што би можел да биде проблемот?

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Кога пробувам да уклучам било што на јутјуб ми дава an error has occurred youtube ?? некој ?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Имам проблем со менувањето на MAC адресата. На двата постари компјутери, едниот е деск топ, другиот лап топ, има инсталирано windows XP. Користам broadband интернет со најава од ONE, бидејќи со тоа имам динамичка IP адреса. Проблемот е во тоа што откако ќе ја сменам MAC адресата со помош на некој од програмите кои служат за таа намена, компјутерот не ми дозволува да се уклучам на интернет. Ако ја ресетирам MAC адресата на оргиналната, повторно можам да се уклучам на интернет.

Дали некој знае во што би можел да биде проблемот?
Ruter ili modem sto koristis ?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ruter ili modem sto koristis ?
Рутер. Од рутерот оди конекцијата до сплитерот, а на него имам прикачено 6 компјутери. Денес пробав на уште еден компјутер, таму ми даде да ја сменам MAC адресата, па да се приклучам на интернет. На оние првите два никако не може.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Рутер. Од рутерот оди конекцијата до сплитерот, а на него имам прикачено 6 компјутери. Денес пробав на уште еден компјутер, таму ми даде да ја сменам MAC адресата, па да се приклучам на интернет. На оние првите два никако не може.
Ok. Spilterot e Switch ili Hub ? Ako e Hub tuka ti e problemot.Neznam dali znaes da koristis PING komanda.Ako znaes probaj da go pingas ruterot so novite MAC addressi.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ok. Spilterot e Switch ili Hub ? Ako e Hub tuka ti e problemot.Neznam dali znaes da koristis PING komanda.Ako znaes probaj da go pingas ruterot so novite MAC addressi.
Уф, јас филозофија дипломирав.

:icon_lol:

Викнав сега еден комшија, демек се разбира, ќе му кажам за ова што ти ми рече сега, па ќе видиме што ќе испадне. Во секој случај, благодарам за помошта.

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
До сега користев max tv сеа земав само пакет со интернет од близу, е сеа ке може ли да го користам истиот рутер тој од мах тв на овој пакет од близу

Kajgana Shop

На врв Bottom