Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ај вака, иам едно проблемче у мозилава, пробав реинсталирав али не бива. Со скриншот ќе ви биде јасно. Се дешава коа држам со маусот за објаснување над некој линк или копче. Еве како е:

Screen Shot 03-06-14 at 08.13 PM 002.PNG
Screen Shot 03-06-14 at 08.13 PM 001.PNG
Screen Shot 03-06-14 at 08.19 PM.PNG

Значи стрелката се задржува, се багнува малце и се праи ко обично стрелче, и пак се враќа, без да ми го отвори тоа коцкичето. А еве на explorer пробав да се види како треба:

Screen Shot 03-06-14 at 08.15 PM.PNG

Веќе дугачко време ме иритира ова, мислев ќе се среди али не бива. Хелп?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
Имам проблем со пристапот до една веб страна незнам зошто али проблемов се повторува истото ми случи и пред година дена некаде за потоа проблемот да исчезне сам по себе али еве сега се појави повторно како да го решам ова?

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Можи некој да ми кажи што значи пингот и каков треба да биди (помал или поголем е подобро), од колку до колку треба да се движи и од што зависи?

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.660
Поени од реакции
1.524
Можи некој да ми кажи што значи пингот и каков треба да биди (помал или поголем е подобро), од колку до колку треба да се движи и од што зависи?
Помал пинг е подобро.за нормална употреба на интернет по дома пинг до 100милисекунди е океј.додека за гејминг мораш да имаш мал пинг,пример испод 10мс.порано кикаа од сервер ако имаш голем пинг,а и сега е сигурно така.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
А што има врска пингот во тоа? И како можиш да влијаеш на пингот?

Член од
27 октомври 2009
Мислења
113
Поени од реакции
30
Здраво, ај ако може помош малку.
Имам интернет од blizoo и до пред 2 недели се беше супер со интернетот, брзина ~10mb/s. Пред некое време почна да биде спор интернетот (посебно на wireless), на speedtest едвај се качува до 2mb/s. Од blizoo ми рекоа да пробам да поврзам дирекно кабелот од модемот во компјутер, и брзината се управи.
Значи конекцијата до модемот иде стабилна, влева во рутер и кога зимам од рутерот нема стабилна конекција, значи не се дисконектира, но брзината варира екстремно.
Модемот е од близу даден Cisco, а рутерот е мој Linksys WRT54g, така што од близу ми викаат од наша страна е добра конекцијата.

Пробани се рестарти на модем и рутер, и фактори ресет на рутер. Пак исто.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.660
Поени од реакции
1.524
Имам интернет од blizoo и до пред 2 недели се беше супер со интернетот, брзина ~10mb/s. Пред некое време почна да биде спор интернетот (посебно на wireless), на speedtest едвај се качува до 2mb/s. Од blizoo ми рекоа да пробам да поврзам дирекно кабелот од модемот во компјутер, и брзината се управи.
Значи конекцијата до модемот иде стабилна, влева во рутер и кога зимам од рутерот нема стабилна конекција, значи не се дисконектира, но брзината варира екстремно.
Модемот е од близу даден Cisco, а рутерот е мој Linksys WRT54g, така што од близу ми викаат од наша страна е добра конекцијата.

Пробај со друг рутер како е,изглеа е нешто до рутерот штом брзината е нормална без рутер.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Баш истиот рутер го имам и користам интернет од Близу. Пробај со апдејт на фирмверот.
Провери која верзија имаш и симни си од тука.
http://support.linksys.com/en-us/support/routers/WRT54G
И јас имнав доста проблеми пред неколку години пред да го сменам фирмверот, сега веќе супер си работи.

W

Werther

Гостин
Луѓе, ако може мала помош.

На едниот компјутер имам проблем со драјверите за мрежната картичка (не ги вчитува) и немам интернет. Треба да се реинсталираат драјверите. Фиксно ми е поврзан компјутерот со TP-Link. CD немам со драјвери, па ако може некој да стави овде линк за download, или ако не смее на темата нека ми прати ПП.

Фала ептен.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не знам зошто не ми се вчитуваат слики на нет и скриптите се ептен спори, конктретно на ибеј и на фејсбук не можам да гледам ништо. Брзината на интернетот е солидна 19/9 мпс, посебно за да отвори ебани слики и да вчита сајт како ибеј набрзинка. :mad:
Чаре да кажи некој што имал сличен проблем?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Не знам зошто не ми се вчитуваат слики на нет и скриптите се ептен спори, конктретно на ибеј и на фејсбук не можам да гледам ништо. Брзината на интернетот е солидна 19/9 мпс, посебно за да отвори ебани слики и да вчита сајт како ибеј набрзинка. :mad:
Чаре да кажи некој што имал сличен проблем?
Каков пребарувач користиш? Кога си го скенирал последно компјутерот од вируси?
Најверојатно имаш spyware.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Ај некој што се разбира повеќе нека објасни што точно ова значи uploadfromtaptalk1395246656115.jpg

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Ако не се лажам Македонија нема свои јазли и сите оператори моментално се поврзани со странски оператори и едноставно зависиме однив. Колку за пример близу во македонија се поврзани со некој си бугарски интернет провајдер...

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Нешто јутјубов ми се занесва во последно. Пуштам една песна в крај волумето е пуштено, после пуштам друга се намалва до пола, трета - уште малку попуштено. Се на се, скоро на секоја песна волумето е различно. :/

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Нешто јутјубов ми се занесва во последно. Пуштам една песна в крај волумето е пуштено, после пуштам друга се намалва до пола, трета - уште малку попуштено. Се на се, скоро на секоја песна волумето е различно. :/
До самиот ЈУТУБ е тоа. И кај мене истото, а сто посто и кај други е така. По некоја логика изгледа самиот јутуб има некој систем на баланс на гласот на видеото.

Kajgana Shop

На врв Bottom