Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ај вака, иам едно проблемче у мозилава, пробав реинсталирав али не бива. Со скриншот ќе ви биде јасно. Се дешава коа држам со маусот за објаснување над некој линк или копче. Еве како е:

Screen Shot 03-06-14 at 08.13 PM 002.PNG
Screen Shot 03-06-14 at 08.13 PM 001.PNG
Screen Shot 03-06-14 at 08.19 PM.PNG

Значи стрелката се задржува, се багнува малце и се праи ко обично стрелче, и пак се враќа, без да ми го отвори тоа коцкичето. А еве на explorer пробав да се види како треба:

Screen Shot 03-06-14 at 08.15 PM.PNG

Веќе дугачко време ме иритира ова, мислев ќе се среди али не бива. Хелп?

Имам проблем со пристапот до една веб страна незнам зошто али проблемов се повторува истото ми случи и пред година дена некаде за потоа проблемот да исчезне сам по себе али еве сега се појави повторно како да го решам ова?

Можи некој да ми кажи што значи пингот и каков треба да биди (помал или поголем е подобро), од колку до колку треба да се движи и од што зависи?

Можи некој да ми кажи што значи пингот и каков треба да биди (помал или поголем е подобро), од колку до колку треба да се движи и од што зависи?

Помал пинг е подобро.за нормална употреба на интернет по дома пинг до 100милисекунди е океј.додека за гејминг мораш да имаш мал пинг,пример испод 10мс.порано кикаа од сервер ако имаш голем пинг,а и сега е сигурно така.

А што има врска пингот во тоа? И како можиш да влијаеш на пингот?

Здраво, ај ако може помош малку.
Имам интернет од blizoo и до пред 2 недели се беше супер со интернетот, брзина ~10mb/s. Пред некое време почна да биде спор интернетот (посебно на wireless), на speedtest едвај се качува до 2mb/s. Од blizoo ми рекоа да пробам да поврзам дирекно кабелот од модемот во компјутер, и брзината се управи.
Значи конекцијата до модемот иде стабилна, влева во рутер и кога зимам од рутерот нема стабилна конекција, значи не се дисконектира, но брзината варира екстремно.
Модемот е од близу даден Cisco, а рутерот е мој Linksys WRT54g, така што од близу ми викаат од наша страна е добра конекцијата.

Пробани се рестарти на модем и рутер, и фактори ресет на рутер. Пак исто.

Имам интернет од blizoo и до пред 2 недели се беше супер со интернетот, брзина ~10mb/s. Пред некое време почна да биде спор интернетот (посебно на wireless), на speedtest едвај се качува до 2mb/s. Од blizoo ми рекоа да пробам да поврзам дирекно кабелот од модемот во компјутер, и брзината се управи.
Значи конекцијата до модемот иде стабилна, влева во рутер и кога зимам од рутерот нема стабилна конекција, значи не се дисконектира, но брзината варира екстремно.
Модемот е од близу даден Cisco, а рутерот е мој Linksys WRT54g, така што од близу ми викаат од наша страна е добра конекцијата.

Пробај со друг рутер како е,изглеа е нешто до рутерот штом брзината е нормална без рутер.

Баш истиот рутер го имам и користам интернет од Близу. Пробај со апдејт на фирмверот.
Провери која верзија имаш и симни си од тука.
http://support.linksys.com/en-us/support/routers/WRT54G
И јас имнав доста проблеми пред неколку години пред да го сменам фирмверот, сега веќе супер си работи.

Луѓе, ако може мала помош.

На едниот компјутер имам проблем со драјверите за мрежната картичка (не ги вчитува) и немам интернет. Треба да се реинсталираат драјверите. Фиксно ми е поврзан компјутерот со TP-Link. CD немам со драјвери, па ако може некој да стави овде линк за download, или ако не смее на темата нека ми прати ПП.

Фала ептен.

Не знам зошто не ми се вчитуваат слики на нет и скриптите се ептен спори, конктретно на ибеј и на фејсбук не можам да гледам ништо. Брзината на интернетот е солидна 19/9 мпс, посебно за да отвори ебани слики и да вчита сајт како ибеј набрзинка. :mad:
Чаре да кажи некој што имал сличен проблем?

Не знам зошто не ми се вчитуваат слики на нет и скриптите се ептен спори, конктретно на ибеј и на фејсбук не можам да гледам ништо. Брзината на интернетот е солидна 19/9 мпс, посебно за да отвори ебани слики и да вчита сајт како ибеј набрзинка. :mad:
Чаре да кажи некој што имал сличен проблем?

Каков пребарувач користиш? Кога си го скенирал последно компјутерот од вируси?
Најверојатно имаш spyware.

Ај некој што се разбира повеќе нека објасни што точно ова значи uploadfromtaptalk1395246656115.jpg

Ако не се лажам Македонија нема свои јазли и сите оператори моментално се поврзани со странски оператори и едноставно зависиме однив. Колку за пример близу во македонија се поврзани со некој си бугарски интернет провајдер...

Нешто јутјубов ми се занесва во последно. Пуштам една песна в крај волумето е пуштено, после пуштам друга се намалва до пола, трета - уште малку попуштено. Се на се, скоро на секоја песна волумето е различно. :/

Нешто јутјубов ми се занесва во последно. Пуштам една песна в крај волумето е пуштено, после пуштам друга се намалва до пола, трета - уште малку попуштено. Се на се, скоро на секоја песна волумето е различно. :/
До самиот ЈУТУБ е тоа. И кај мене истото, а сто посто и кај други е така. По некоја логика изгледа самиот јутуб има некој систем на баланс на гласот на видеото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom