Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дали можи по ИП адресата да дознаам некој каде живее. И дали полиција можи да помогни во тоа?
не. Може, ама обично не се замараат, освен ако не е повредена некоја државна сопственост, читај само ако им одговара.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
А дали можи од интернет некако да дознаам каде живее? Или дали од операторот од кој користи интернет можи да ми кажат каде можам да го најдам корисникот со таа и таа ип адреса?

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
Дали можи по ИП адресата да дознаам некој каде живее. И дали полиција можи да помогни во тоа?
Може
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 18:01 ---
А дали можи од интернет некако да дознаам каде живее? Или дали од операторот од кој користи интернет можи да ми кажат каде можам да го најдам корисникот со таа и таа ип адреса?
Оператор нема да ти даде таква информација, освен, ако имаш некој вработен таму ;) Инаку може со споредба на адреси, само нема да ти кажам како.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Причина зошто Полицијата би ти помогнала? инаку да има начин :) и на гугл мапс те лоцира.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Причина зошто Полицијата би ти помогнала? инаку да има начин :) и на гугл мапс те лоцира.
На гугл мапс??? Јас на една страна ја напишав мојата ип адреса и ме покажа на неточно место.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Епа како ќе ми покажи тогаш точно место на живеење?

Уште не разбра дека те зафркавам.
Неможи да ја најдиш точната физичка локација на лицето кое употребува специфична IP адреса.
Можи само ISP провајдерот да ти лоцира затоа што тој ги дели локалните IP адреси.
Како и да е можи некој да користи прокси така да пак си во дупка.

А зошто ти треба да најдиш точна локација на некоја IP адреса?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
:icon_lol:

Да... ако работиш во NSA
му го одговорив прашањево у сличен контекст гледам незадоволен од одговорот и тука прашал :pos:

не е ова ЦСИ бре чоек, ептен редок исклучок треба да е за да интервенира полицијата тука, не гледаш дека те будалеат. И оператор за да ти каже ти треба налог од МВР. А дека издаваат налог за такво нешто морген.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Google е нешто дефект или само кај мене не отвара?

Kajgana Shop

На врв Bottom