Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
Во секој случај проблемот е до гугл!

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk 4 Beta
Самиот хром има заштита од било какви инфекции,така што не ти требаат баш аваст,авг и слично во него.Еден антивирус нека врти долу и доста ти е

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Самиот хром има заштита од било какви инфекции,така што не ти требаат баш аваст,авг и слично во него.Еден антивирус нека врти долу и доста ти е
Сеа ставив Касперски трајл колку да го зачистам потоа му ставам регуларен!
Фала на помошта!

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk 4 Beta

Член од
15 март 2010
Мислења
603
Поени од реакции
1.807
Имам проблем со Wi-Fi
На персоналниот компјутер има интернет а на лап-топ не може да го пронајде. Сите други wi-fi што се во близина ги покажува само мојот не може да го пронајде.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам проблем со Wi-Fi
На персоналниот компјутер има интернет а на лап-топ не може да го пронајде. Сите други wi-fi што се во близина ги покажува само мојот не може да го пронајде.

Си се поврзал/а некогаш на твојата мрежа со тој лаптоп?

Член од
5 август 2012
Мислења
57
Поени од реакции
6
Имам проблем со пребарувачите кога уклуцувам facabook, youtebe... и други ми ги отвара да се неисполнети ( ми покажува неколку зборови на десната страна и тоа е) пробав да преинсталирам firefox истиот проблем се појавува и плус сега на ми се полавува да ја активирам Java , Chrome не ми дава да уклуцувам Google ми кажува дека имам проблеми со сертификатот, инсталирав Opera истите работи ми се појавувааат . Некој ако знае нека каже побрзо

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Имам проблем со пребарувачите кога уклуцувам facabook, youtebe... и други ми ги отвара да се неисполнети ( ми покажува неколку зборови на десната страна и тоа е) пробав да преинсталирам firefox истиот проблем се појавува и плус сега на ми се полавува да ја активирам Java , Chrome не ми дава да уклуцувам Google ми кажува дека имам проблеми со сертификатот, инсталирав Opera истите работи ми се појавувааат . Некој ако знае нека каже побрзо
Прати тимвивер по пп да видам како можам да ти помогнам.

Член од
5 август 2012
Мислења
57
Поени од реакции
6
Прати тимвивер по пп да видам како можам да ти помогнам.
Вака ми излеваат некои страниците
Untitled.jpg

Забележав дека има некои проблем со Java
Untitled.png
Kaј сите ми се јавува ист проблем Chrome, Firefox i Opera

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Вака ми излеваат некои страниците
Прегледај го приврзокот 69929

Забележав дека има некои проблем со Java
Прегледај го приврзокот 69930
Kaј сите ми се јавува ист проблем Chrome, Firefox i Opera
Избриши кешот од сите прелистувачи тоа со јавата нема врска. Од дома ти излага таква конекција или работа?

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
да да поврзан е
чекај малку,поврзан со кабел така? прво пробај со било кој друг лаптоп/мобилен преку ви-фи. ако и тогаш не ти ја даде мрежата,тогаш во рутерот е скриена твојата мрежа преку ви-фи. напиши кој рутер го имаш (пишува на него),па ќе ти дадам точно што и како да правиш
--- надополнето: 15 август 2013 во 12:45 ---
Ги избришав и ништо ,инаку на лаптопот ми е проблемот
Ај провери со IExplorer...за секој случај.Ако и преку него ти дава,некаде читав порано за ваков проблем,можно е драјверот за графичка ( и јас се чудев),а ако преку него е ок,направи експорт на bookmarks од сите во него (нели во посебни фолдери за да знаеш од кој прелистувач ти се) и инсталирај ги повторно

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Ако има некој што знае да влезе во Хотмејл нека пише ПП.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
459
Поени од реакции
48
Имам ТП Линк рутер и интернет од близу , често се дешава да на бежичната конекција се појави жолт извичник и да нема интернет и за да добијам интернет треба да влезам во конфигурација на рутер и од таму да направам release renew на ип адресите после оваа постапка адресите што ми ги доделува се повторно истите , неможам да разберам што го мачи ..

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
Имам ТП Линк рутер и интернет од близу , често се дешава да на бежичната конекција се појави жолт извичник и да нема интернет и за да добијам интернет треба да влезам во конфигурација на рутер и од таму да направам release renew на ип адресите после оваа постапка адресите што ми ги доделува се повторно истите , неможам да разберам што го мачи ..
до модемот е,рутерот си е ок...кога веќе влегуваш таму намести на auto detect за сам да повлекува...и кај мене правеше така и проблемот беше во самата конекција

Kajgana Shop

На врв Bottom