Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.756
Поени од реакции
1.036
Имам мал проблем со Mozila Firefox 22.0 , кој ужасно ме нервира . Од пред неколку дена , кога и да отворам било кој сајт преку Мозила , обавезно ми излегува предупредување од Авастот со порака Malicious URL Blocked . Ова се случува на буквално секој сајт кој го отворам преку Мозила , без разлика дали се работи за сајтот на Гугл , Кајгана , он.нет итн , а истото важи и за било кој странски сајт . Ова не значи дека неможам да сурфам преку Мозила , но многу е нервозно на секое вчитување на било која страна да излегува предупредувањето од Аваст со порака Malicious URL Blocked.За разлика од Мозила , кога отворам некоја страна преку Google Chrome , немам никаков проблем со предупредувањето кое го дава Авастот . Иначе не верувам дека се работи за вирус или слична штеточина , туку најверојатно Мозилата ми е нешто заебана . Проблемот е во тоа што најчесто сурфам преку Мозила и не сакам да се префрлам целосно на Гугл Хром . Ме интересира дали и некој друг го има овој проблем од пред неколку дена , и како да го решам , без да има потреба да се преинсталира Мозилата .

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Samo na google se pojavuva
не мислев на мозила или на google chrome иначе што ти е линков со сликата гледам си пишала на google support и за тоа и ти ја памти сликата со текот на времето сама ке се избрише

Член од
26 јануари 2008
Мислења
104
Поени од реакции
3
Znachi odma nema da ja izbrishe , treba da chekam izvesen period da pomine . Od prilika toa bi bilo ...? ili ne se znae .
Ti blagodaram

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Znachi odma nema da ja izbrishe , treba da chekam izvesen period da pomine . Od prilika toa bi bilo ...? ili ne se znae .
Ti blagodaram
Таа слика никој не може да ја најде освен линкот од слката ако не го шлапнеш и да пребаруваш избриши го линкот и од кајгана тука што ти е и сликата више ке биде заборавена и никој ке неможе да ја пребара

Член од
26 јануари 2008
Мислења
104
Поени од реакции
3
Таа слика никој не може да ја најде освен линкот од слката ако не го шлапнеш и да пребаруваш избриши го линкот и од кајгана тука што ти е и сликата више ке биде заборавена и никој ке неможе да ја пребара
mojot post go izbrishav ama na tie sto si mi odgovoril nemozam... ti treba da gi izbrises najverovatno...?

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
Извини шо толку касно одговарам.....2 гига рам меморија имам.
Тргни во Аваст од Хром. Само дисејбл на авастот горе и решен проблем.Инаку и самиот Хром има проблеми во последно време,со кратки прекини на конекцијата

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Тргни во Аваст од Хром. Само дисејбл на авастот горе и решен проблем.Инаку и самиот Хром има проблеми во последно време,со кратки прекини на конекцијата
Мислеш на екстензијата (или како беше) на самиот хром.?
Се ставив Касперски трајл верзија сеа имам ретки прекини!

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk 4 Beta

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
е ако де убаво ама ме заеба :facepalm:
Остај ти слика,дај да те прашам јас тебе нешто. Како да направам клон на мрежна картица? Картичката е 100 мегабитна,а јас имам нет 14.Би било паметно да искористам плус некоја конекција нели? Барем уште толку...Имаше едно време на нет туториал како да ја клонирам,па windows да гледа 2 картички,ама каде беше....?
--- надополнето: 29 јули 2013 во 19:26 ---
Мислеш на екстензијата (или како беше) на самиот хром.?
Се ставив Касперски трајл верзија сеа имам ретки прекини!

Да да,само Disable или Remove уште подобро,а за прекините ни Гугл не знае што ги предизвикува

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Остај ти слика,дај да те прашам јас тебе нешто. Како да направам клон на мрежна картица? Картичката е 100 мегабитна,а јас имам нет 14.Би било паметно да искористам плус некоја конекција нели? Барем уште толку...Имаше едно време на нет туториал како да ја клонирам,па windows да гледа 2 картички,ама каде беше....?
--- надополнето: 29 јули 2013 во 19:26 ---

Да да,само Disable или Remove уште подобро,а за прекините ни Гугл не знае што ги предизвикува
Во секој случај проблемот е до гугл!

Kajgana Shop

На врв Bottom