Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Користам нет преку рутиран мобилен (ако има врска ова). Се ми отвара а фб никако не сака. Насловната ја отвара а кога одам Log in никако не сака да се логира. Бтв ова излегува:
The connection has timed out The server at www.facebook.com is taking too long to respond. * The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments. * If you are unable to load any pages, check your computer's network connection. * If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that Firefox is permitted to access the Web.
До прд некое време се беше во ред, ми отвараше фб и немаше никаков проблем. Сеа нема недела дена почна да заебава...

Чаре?

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Зошто не можам да симнам ништо од kat.ph ,кога одам симни торент ,ми дава Problem loading page...на сите филмови..од пред 2-3 дена до тогаш може имам симнато преку 60-70 филма.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Зошто не можам да симнам ништо од kat.ph ,кога одам симни торент ,ми дава Problem loading page...на сите филмови..од пред 2-3 дена до тогаш може имам симнато преку 60-70 филма.
Можеби провајдерот не ти дозволува таму да чепкаш.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Пробај со друг пребарувач. Ако не ти отвара пак, пробај симнувај ги торентите како .txt фајлови (не знам дали таа страница поддржува такво нешто).

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пробај преку друг прелистувач ако не си пробал.
И пробај преку SAVE AS... на торент линкот.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Пошто не најдов на форумов тема за Твитер (помош), ќе пишам тука :)

Нов сум на твитеров и сакам да прашам, зошто кога ставам тагови и текст... (пример #fudbal) не излегуваат во самата страна на тагот (#fudbal)...?

Q

qazwsxedc

Гостин
кога сакам да симнам некој филм или игра од торент ми стои на 0%,го остаив 30 мин да видам шо ке се деси,и пак исто. ај помош:)

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Кај можам да најдам вакви клешти и од прилика колку се?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
исто е,пробав од многу места
Исклучи firewall, смени порт на utorent. Уклучи да биде криптиран протоколот за да не ти го препознава провајдерот дека е торент и нема шанса да не проработи.

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Член од
24 септември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
17
Овие два дена неколку дечки што ги знам се пожалија на истиот проблем со торентите. Дека торентот им стои на 0% или дека симнува но брзината им оди до максимум 10 kB/s и паѓала на 1 до 2 кB/s. Сите имаат криптиран протокол, среден firewall и заедничко за сите нив е што користат интернет од T-Home. Така да може да е проблемот до провајдерот.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Овие два дена неколку дечки што ги знам се пожалија на истиот проблем со торентите. Дека торентот им стои на 0% или дека симнува но брзината им оди до максимум 10 kB/s и паѓала на 1 до 2 кB/s. Сите имаат криптиран протокол, среден firewall и заедничко за сите нив е што користат интернет од T-Home. Така да може да е проблемот до провајдерот.
Можеби T-Home се потрудил малку повеќе да недозволува торенти зошто му прави огромен трансфер под изговор доколку се дознае дека е против пиратерија...

Kajgana Shop

На врв Bottom