Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.261
Имам проблем со поштата од yahoo.com
незнам што му стана ама повеќе не ми ги памтни јузерите, треба на секое рачно да ги пишам.
И на јутуб на секое треба да се логирам, сега то го заприметив.
На другите страни каде треба да се логирам се си е во ред, само на овие две. Инаку ништо немам гибнато, така само од себе му дојде.

Член од
24 септември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
17
незнам што му стана ама повеќе не ми ги памтни јузерите, треба на секое рачно да ги пишам.
На другите страни каде треба да се логирам се си е во ред, само на овие две. Инаку ништо немам гибнато, така само од себе му дојде.
Не знам дали тоа е проблемот али пробај ако користиш Google Chrome. Кликни на клучот кој се наоѓа горе десно на Google Chrome и одбери Settings. Во прозорчето што ќе ти се отвори во левиот дел одбери исто така Settings, па оди најдоле на страната и одбери Advanced settings. Ќе побараш надоле каде што ти пишува Password and forms и ќе клинеш до него на Manage saved passwords. Тука треба да ти се отвори делот за зачувани лозинки. Врти надоле и побарак каде што ти пишува Never saved. Доколку тука ти се наведени сајтовите на yahoo и на youtube избриши ги од таму. Ако е тоа причината нареден пат кога ке отвараш yahoo ке те праша дали сакаш да ги зачувуваш лозинките и ќе ти ги запамти за секој акаунт корисничкото име и лозинка.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.261
Не знам дали тоа е проблемот али пробај ако користиш Google Chrome. Кликни на клучот кој се наоѓа горе десно на Google Chrome и одбери Settings. Во прозорчето што ќе ти се отвори во левиот дел одбери исто така Settings, па оди најдоле на страната и одбери Advanced settings. Ќе побараш надоле каде што ти пишува Password and forms и ќе клинеш до него на Manage saved passwords. Тука треба да ти се отвори делот за зачувани лозинки. Врти надоле и побарак каде што ти пишува Never saved. Доколку тука ти се наведени сајтовите на yahoo и на youtube избриши ги од таму. Ако е тоа причината нареден пат кога ке отвараш yahoo ке те праша дали сакаш да ги зачувуваш лозинките и ќе ти ги запамти за секој акаунт корисничкото име и лозинка.
Пробано и абер нема:(

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Стави ccleaner и селектирај да ти ги исчисти прелистувачите.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Ај да пишам и тука може ќе се најде некој да помогне.
Веќе неколку дена имам проблем со торенти, брзината е катастрофа. Досега сум немал ваков проблем, инаку го користам uTorrent, ама откако се појави проблемов пробав и со Bittorrent и qBittorent, па и со постари верзии на uTorrent ама ништо не помогна. Не е до firewall-от, ниту пак покажува некаков проблем со портовите. Додуша до вчера покажуваше за секој порт што го пробував (прочитав дека најдобро е да се користат портовите во границата од 49152-65534) дека не е отворен, па пробав и со мануелен port-forwarding, но откако подобро расчепкав по менито на рутерот (Speedport W 503V на T-Home) видов дека има и автоматски port-forwarding така да на крај тоа се среди и uTorrent веќе не пронаоѓа никаков проблем со портовите. Ама со брзината се си остана исто, иако при проверка на истата на speed test покажува дека се е во ред, а и при сурфање немам никакви проблеми.
Пробав и со ресетирање на рутерот, како демек ќе помогне ама не помогна ни тоа, барем не за целосно разрешување на проблемот. Интересно беше тоа што се случи после ресетирањето на рутерот, пробав да отворам торент и брзината стигна до 9 Mb/s (немам оптички интернет така да таа треба да биде некаде до 800 kb/s) ама тоа траеше некаде 3-4 минути и после се се врати по старо.
Прочитав се што стигнав на интернетов, пробував најразлични settings на torrent client-от и никако да успеам да најдам решение.
Пробав и на лаптопот така да проблемот не е до компјутерот.
Се надевам дека некој тука имал сличен проблем и го решил па да ми помогне и мене :( , ваљда не е до провајдерот проблемов па да треба со нив да се расправам.

Член од
24 септември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
17
Веќе неколку дена имам проблем со торенти, брзината е катастрофа. Досега сум немал ваков проблем, инаку го користам uTorrent, ама откако се појави проблемов пробав и со Bittorrent и qBittorent, па и со постари верзии на uTorrent ама ништо не помогна. Не е до firewall-от, ниту пак покажува некаков проблем со портовите. Додуша до вчера покажуваше за секој порт што го пробував (прочитав дека најдобро е да се користат портовите во границата од 49152-65534) дека не е отворен, па пробав и со мануелен port-forwarding, но откако подобро расчепкав по менито на рутерот (Speedport W 503V на T-Home) видов дека има и автоматски port-forwarding така да на крај тоа се среди и uTorrent веќе не пронаоѓа никаков проблем со портовите. Ама со брзината се си остана исто, иако при проверка на истата на speed test покажува дека се е во ред, а и при сурфање немам никакви проблеми.
Пробав и со ресетирање на рутерот, како демек ќе помогне ама не помогна ни тоа, барем не за целосно разрешување на проблемот. Интересно беше тоа што се случи после ресетирањето на рутерот, пробав да отворам торент и брзината стигна до 9 Mb/s (немам оптички интернет така да таа треба да биде некаде до 800 kb/s) ама тоа траеше некаде 3-4 минути и после се се врати по старо.
Прочитав се што стигнав на интернетов, пробував најразлични settings на torrent client-от и никако да успеам да најдам решение.
Се надевам дека некој тука имал сличен проблем и го решил па да ми помогне и мене :( , ваљда не е до провајдерот проблемов па да треба со нив да се расправам.
И погоре имаше некој пост од корисници што се жалат на проблеми со торентите. Имав спомнато дека знам луѓе што ги имаат истите проблеми. Се е пробано од ова што си правел и ти па и плус некои работи ама немало решение. Највероватно е проблемот до провајдерот. Ако случајно некој најде решение нека пише.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Од сите торент сајтови не ти симнува како што треба?

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Имам проблем со utorrent верзија 3.1.3....кога ќе пуштам некој торент да се симнува ми го покажува во inactive и несака да се даунлодира...помош?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
и ја се пријавувам со проблеми со торентите... ах т хоум, т хоум.
чудно е што не мрда воопшто, ќе го рестартирам уторрент, ќе крене максимална брзина која ќе трае 1 минута и се враќа на старо

им се јавил некој до сеа?

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
И јас имам проблем со уторрент. Немам интернет со некој голема брзина, туку со 3.80 Mbps ама уторрент ми доунлоадира со брзина од 40 до 50 kbps. До пред некој ден доунлоадираше како што треба некаде со 370 kbps. Може да ми каже некој што е работата.
П.С. Се работи за истиот торетнт и немам интернет од T-Home.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
иначе од замунда си исфура сеа цел торент 10 минути...
од пајрат беј праат проблеми последниве неколку дена...
те се симиња те не се симиња
кај мене проблемов е полу проблем :D

п.с. тие на кои воопшто не им трга од замунда торентот, пробајте stop/play на торентот неколку пати дур не почне

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
и ја се пријавувам со проблеми со торентите... ах т хоум, т хоум.
чудно е што не мрда воопшто, ќе го рестартирам уторрент, ќе крене максимална брзина која ќе трае 1 минута и се враќа на старо

им се јавил некој до сеа?
+1 за проблеми со торенти, исто интернет од т-хоме.. торентите од замунда воопшто и не почнуваат, цело време си стои downloading 0.00%
испробано со utorrent и bitlord (последните верзии).

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
+1 за проблеми со торенти, исто интернет од т-хоме.. торентите од замунда воопшто и не почнуваат, цело време си стои downloading 0.00%
испробано со utorrent и bitlord (последните верзии).
замунда сеа ја пробав и шиба кај мене.. пробај тоа шо го спомнав погоре, стоп па плеј
исто види у tracker делот дали вика working или failure torrent блабла
тука чекај го, стисни стоп, па плеј, ако пишува working топ ако пишува failure пак стоп па плеј

исто така за уторент во опшнс, преференсес, битторент види тоа доле за енкрипција enabled стај го

Член од
10 јуни 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
замунда сеа ја пробав и шиба кај мене.. пробај тоа шо го спомнав погоре, стоп па плеј
исто види у tracker делот дали вика working или failure torrent блабла
тука чекај го, стисни стоп, па плеј, ако пишува working топ ако пишува failure пак стоп па плеј

исто така за уторент во опшнс, преференсес, битторент види тоа доле за енкрипција enabled стај го
fala mn anon vaka prorabote so enkripcijava + port forwarding + UpNp enabled= za sega e super +1 za post(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom