Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
20 декември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Како можам да најдам точна локација на IP адреса ?? Барав но ми дава само Скопје Скопје Скопје...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733
Како можам да најдам точна локација на IP адреса ?? Барав но ми дава само Скопје Скопје Скопје...
Не можеш да најдеш точна локација освен ако не си вработен во интернет сервис провајдер или циа/фби

Член од
20 декември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Не можеш да најдеш точна локација освен ако не си вработен во интернет сервис провајдер или циа/фби
Увек има начин, Асанж не е бил нигде вработен.. :))

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733
ок прашај го него, пиши му mail :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Можам да ти ја набавам таа информација, ама ќе те чини едно 2-3000 евра.

L

.Lost Angel.

Гостин
Направив тема за youtube бидејќи и самиот имам јас проблем кој веќе долго време не можам да го решам.

Проблемот е што имам над 290 видеа на youtube а на некои видеа ми бара авторски права... проблемот е што незнам како да ги извадам нешто слично... ако некој има што добро се разбира се надевам дека ќе пише и ќе помогне.

И уште нешто ако некој сака да му направам видео со негови слики,музика,текст. А незнае притоа како да направи.слободно јас ќе направам видео во HD 1080. во рок од 2-3 дена.

П

Паган-др

Гостин
Авторски права не можеш да извадиш, барем не за странски видеа. И да сакаш, многу заебанции има, не ти треба тоа. Можеш да напишеш во description нешто во стил All rights reserved /авторските права/. I have not the rights итн итн. Или пребарај низ видеата види некој конкретен пример како стои текстот.

Инаку ако е некоја македонска песна (па и странска), ако авторот оди report на видеото, џабе ти е тебе колку сакаш пробувај, видеото ќе биде тргнато. Пример беа на Тазак Акабатов песните (негова продукција) што се тргаа експресно.

L

.Lost Angel.

Гостин
Мене тоа ми треба на предходниот профил на youtube исто имав многу видеа и гледаност на милион и за 3 видеа и тоа на музика која била забранета во германија цел акаунт ми го избришаа сега повторно исто ми се повтори на 3 видеа кои ги имам прикачено и тоа на песна која е извадена од оргинален албум на македонска песна... стварно незнам што е со youtube. Инаку со видеото кое ми го даде го знам тоа имам пратено и имам напишано и ми беше видеото на public едно 10 часа и пак ми го врати ја исто дека треба да имам авторски права.

П

Паган-др

Гостин
Јас до сега не сум имал проблем со авторски права. Имам неколку песни закачено без никаков проблем...

L

.Lost Angel.

Гостин
И мене исто ми беше... ама пред некое време ми стигна дека треба да имам авторски права на музиката... а уставри мене песната мие од албум оргинал кое го правев видеото на купен програм за видеа правење.

I

Ivanovska

Гостин
Дали кога пробувате да се логирате на играјмо.се ви дава ерор?

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Незнам дали ова е местото каде треба да прашам во врска со веб хостон con.mk.Дали моше да се направи страна на кирилица.За страната искористив готов темплејт и мениата ги напишав на кирилица икога ја отворив страната имаше само хиероглифи.Дали може ова да го сменам и како

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Некој си играл со youtube?Пробав да пуштам видео но ми се појави ова
500 Internal Server Error

Sorry, something went wrong.

A team of highly trained monkeys has been dispatched to deal with this situation.
If you see them, show them this information:

Kajgana Shop

На врв Bottom