Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Не знам како, но ми се сменило отварањето на меилот или останатите линкови од мсн, од Мозила во Експлорер. Како да го вратам назад да се отвара преку Мозила пак?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Изгледа си го наместил IE како default пребарувач. Firefox -> Tools -> Options -> Advanced / General Tab, најдоле штиклирај "Always check if Firefox...", рестартирај Firefox, кога ќе те праша дали сакаш тој да ти биде default, кликни да, и толку. Би требало да работи како што треба после ова.

Член од
13 април 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
Ке ми каже ли некој дали во Скопје може да најдам нормален интернет до 500ден. без да плаќам телефон, кабловска, ми треба само интернет 10-20GB
TNX

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Можеби треба на темата за Хром ама не можам да ја најдам!

Имам проблем со Гугл Хром Бета верзија....... при отварање на некоја страна од типот на пр. Кајгана, Т-мобајл, Мотика и други.... значи не некои сумљиви страни туку од типот на овие Хромот едноставно пага. Значи се исклучува и се појавува она Google Chrome Crashed.
Некој пат си работи нормално и тоа си ги отварам овие страни нормално но од прилика 3-4 пати во денот пага при отварање на вакви страни!

Ако може некој да ми каже шо да правам, дали е до мене или до Хромот нешто?:smir:

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Можеби треба на темата за Хром ама не можам да ја најдам!

Имам проблем со Гугл Хром Бета верзија....... при отварање на некоја страна од типот на пр. Кајгана, Т-мобајл, Мотика и други.... значи не некои сумљиви страни туку од типот на овие Хромот едноставно пага. Значи се исклучува и се појавува она Google Chrome Crashed.
Некој пат си работи нормално и тоа си ги отварам овие страни нормално но од прилика 3-4 пати во денот пага при отварање на вакви страни!

Ако може некој да ми каже шо да правам, дали е до мене или до Хромот нешто?:smir:
Имаш ли инсталирано некои екстензии ?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Да Ад блок, преведувачот и директната иконка за Даунлоад!:toe:
Штознам, мене уште не ми паднал хромот, едно месец дена има како го користам, некоја грешка јавува ли, а можда и од тие екстензиите ти паѓа (мене така фајрфокс ми паѓаше од некои екстензии), пробај тргни ги види еден ден без нив ќе паѓа ли :wink:

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Штознам, мене уште не ми паднал хромот, едно месец дена има како го користам, некоја грешка јавува ли, а можда и од тие екстензиите ти паѓа (мене така фајрфокс ми паѓаше од некои екстензии), пробај тргни ги види еден ден без нив ќе паѓа ли :wink:

Тие екстензии ги користам веке некои 6-7 месеци и до сеа не ми правеше проблеми, арно ама сега во последниов месец почна да заебава затоа мислам дека не е до екстензиите!

superstarpizza напиша:
Тие екстензии ги користам веке некои 6-7 месеци и до сеа не ми правеше проблеми, арно ама сега во последниов месец почна да заебава затоа мислам дека не е до екстензиите!

Еве сеа пробав ги избришав сите екстензии и на првото отварање на еден форум одма падна Хромот.
Нешто навистина не е во ред!taga

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Еве сеа пробав ги избришав сите екстензии и на првото отварање на еден форум одма падна Хромот.
Нешто навистина не е во ред!taga
Пробај отстрани го па инсталирај го од ново.

Ако не помага пробај со ова:

If your browser user profile is corrupted, you can create a new user profile to replace the broken one:

Exit Google Chrome completely.
Go to the Start menu > Run.
Enter one of the following directories in the text field, then press OK.
Windows XP: %USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data
Windows Vista: %USERPROFILE%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data
Locate the folder called "Default" in the directory window that opens and rename it as "Backup default."
Try opening Google Chrome again. A new "Default" folder is automatically created as you start using the browser. You can transfer your old browser information to your new user profile; however, we recommend against doing so since a part of your old profile was corrupt. You can transfer your old bookmarks to your new user profile by copying the "Bookmarks.bak" file from the "Backup default" folder to your new "Default" folder.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Пробај отстрани го па инсталирај го од ново.

Ако не помага пробај со ова:
Сега го реинсталирав....ке видам сега дали пак ке се сруши, ако има нешто ке пишам!

Фала:smir:

...............................................................

Пак јас за помош!

Не можам да отворам НЛБ клик на сајтот за Тутунска Банка за проверка на Кредитните Картички на Гугл Хром.

Еве што ми дава:

NLB Тутунска Банка

Вашиот систем не исполнува некои од доле наведните барања, Барањата кој вашиот систем не ги исполнува се означени со црвена боја.

Опис Вашиот систем Барања на апликацијата
платформа WinXP WinNT, Win98, WIN2000, XP
Web Browser Netscape5 Доколку работите со Mozilla Firefox потребно е да инсталирате IE Tab add-on за подетални информации кликнете тука
Java Script Поддржан JavaScript1.3 Вашиот Web Browser треба да поддржува JavaScript
Active X Контроли Не е поддржан ActiveX Вашиот Web Browser треба да ги поддржува ActiveX контролите
Cookies Поддржан Cookies Апликацијата треба да има можност да запишува cookies

ПОМОШ!:smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сега го реинсталирав....ке видам сега дали пак ке се сруши, ако има нешто ке пишам!

Фала:smir:

...............................................................

Пак јас за помош!

Не можам да отворам НЛБ клик на сајтот за Тутунска Банка за проверка на Кредитните Картички на Гугл Хром.

Еве што ми дава:

NLB Тутунска Банка

Вашиот систем не исполнува некои од доле наведните барања, Барањата кој вашиот систем не ги исполнува се означени со црвена боја.

Опис Вашиот систем Барања на апликацијата
платформа WinXP WinNT, Win98, WIN2000, XP
Web Browser Netscape5 Доколку работите со Mozilla Firefox потребно е да инсталирате IE Tab add-on за подетални информации кликнете тука
Java Script Поддржан JavaScript1.3 Вашиот Web Browser треба да поддржува JavaScript
Active X Контроли Не е поддржан ActiveX Вашиот Web Browser треба да ги поддржува ActiveX контролите
Cookies Поддржан Cookies Апликацијата треба да има можност да запишува cookies

ПОМОШ!:smir:

Отвори преку Internet Explorer или спушти си IE Tab за Firefox.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Член од
27 септември 2009
Мислења
81
Поени од реакции
0
еј знае ли некој како да контролирам друг pc од мојот ама на училиштето нели таму има ubuntu ?

Z

ZeroStyle

Гостин
еј знае ли некој како да контролирам друг pc од мојот ама на училиштето нели таму има ubuntu ?
Влези во терминал и пиши who
Ќе ти даде IP адреси и порт после неа
После напиши vncviewer [ip adresata na primer: 127.0.0.2:7] -share
:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom