Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
Имам АДСЛ 25 и имам проблем со интернетот. Вчера и денес а и повеќе пати предходно во период од 20:00 до некаде 22:00 губам интернет , но врската останува конектирана. За да добијам повторно интернет , треба да ја дисконектирам врската па повторно да се конектирам. Но по некое време повторно интернет нема, а врската останува конектирана. Дали некој има искусено вакво нешто досега и дали некој има можеби некое решение. Се јавив во техничка подржка но таму ми рекоа дека е до мојот компјутер па да сум го проверел за вируси , но вируси нема.

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Pomos

Imam kabelski internet i si rabotase super. Go smenija provajderot i vo konekciine napisav novi adresi ko sto mi gi kazaja i nemam internet a skype mozam da uklucam so e problemov?Pomagajte pozz

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Imam kabelski internet i si rabotase super. Go smenija provajderot i vo konekciine napisav novi adresi ko sto mi gi kazaja i nemam internet a skype mozam da uklucam so e problemov?Pomagajte pozz
Јави им се, прашај ги нив.

И не им спомнувај за Skype, зашто тоа врска нема, Skype може и во LAN мрежа да се користи, без интернет.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Kaj DNS серверите напиши го следното.

208.67.220.220
208.67.222.222

би требало да работи со овие. :smir:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам АДСЛ 25 и имам проблем со интернетот. Вчера и денес а и повеќе пати предходно во период од 20:00 до некаде 22:00 губам интернет , но врската останува конектирана. За да добијам повторно интернет , треба да ја дисконектирам врската па повторно да се конектирам. Но по некое време повторно интернет нема, а врската останува конектирана. Дали некој има искусено вакво нешто досега и дали некој има можеби некое решение. Се јавив во техничка подржка но таму ми рекоа дека е до мојот компјутер па да сум го проверел за вируси , но вируси нема.
Се појавува порака: Generic host for windows 32... ?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Се појавува порака: Generic host for windows 32... ?

Од таму им е и кај мене така прави, мани реконект и готово или адсл линкот паѓа , од мнногу корисници.
Нема гајле од време на време е така.

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Имам LevelOne WBR - 3408 рутер , кој работеше до пред месец дена , еден месец немав нет , па го сместив во некоја кутија да не виси пред мене .... ете денес ми го пуштија нетот но неки да се конектира како вообичаено...

Го ресетирав рутерот и се обидов да влезам во сетинзите да ги средам не можам никако да влезам...
192,168,0,1 е стандардната ип
пробав уште неколку ип кој ми ги спомнаа некои другарчиња но сепак ништо ?
Помош???

Член од
25 ноември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
3
Имам страшен проблем.
Јас сум на он нет адсл соло 10 од неодамана ставив thomson tg782 овој што го даваат од мт нет. И се си беше ок си имав интернет и се ама пред 3 дена почна да ме дисконектира не знам од која причина и се јавувам во сервис и подршка на он нет и му кажувам за проблемот и од таму ми викаат "да гледаме од тука дека те дисконектира после две три минутки и дека немаш интернет, ќе пуштиме човек кај тебе дома да види во што е пробелемот. И доаѓа кај мене денес еден папак и гледа и ми вика дека немам интернет затоа што сум ставил Тhomson tg782 на он нет адсл.Кажете ми дали е така затоа што 2 месеца си имав супер нет а сега ме заебава.Може ли некако да се хакне овој глупав thomson.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам страшен проблем.
Јас сум на он нет адсл соло 10 од неодамана ставив thomson tg782 овој што го даваат од мт нет. И се си беше ок си имав интернет и се ама пред 3 дена почна да ме дисконектира не знам од која причина и се јавувам во сервис и подршка на он нет и му кажувам за проблемот и од таму ми викаат "да гледаме од тука дека те дисконектира после две три минутки и дека немаш интернет, ќе пуштиме човек кај тебе дома да види во што е пробелемот. И доаѓа кај мене денес еден папак и гледа и ми вика дека немам интернет затоа што сум ставил Тhomson tg782 на он нет адсл.Кажете ми дали е така затоа што 2 месеца си имав супер нет а сега ме заебава.Може ли некако да се хакне овој глупав thomson.

Не ми е логично таков да е проблемот, повеќе ми личи како: Е ЗАТОА ШТО СИ ЗЕЛ ДРУГ РУТЕР, А НЕ НАШИОТ, ЌЕ ТЕ ДУПЧИМЕ. :)

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Идам кај другар, со мојот лаптоп. Он има Компјутер и лаптоп=вкупно 3 компјутери.
Креираме на LAN, Titan Quest Immortal Throne - цепаме и тепаме сВе живо.
Пуштаме Medieval 2:Total war - не го наоѓа серверот. Чаре? :(

-IVANA-

Lady Marmalade
Член од
26 август 2008
Мислења
278
Поени од реакции
1
Imam eden problem ako moze nekoj da mi pomogne!
Pred nekoj den cepkav neso na FB i imase kako grupa za da si go promenis izgledot na profilot i si vikam aj da go instaliram da vidam sto kako e, ali od izgledot ne ispadna nisto samo sega mi se pojavuva nonstop CHAMELEON SEARCH kako homepage i kako search engine. Se obiduvav na site nacini kako sto moze da se promeni homepage, no koga ke ja restartiram mozillata povtorno se pojavuva. Mu napraviv uninstall,go skenirav pc da vidam da ne e virus nekoj no nisto ne pomaga, povtorno si se otvara:smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Идам кај другар, со мојот лаптоп. Он има Компјутер и лаптоп=вкупно 3 компјутери.
Креираме на LAN, Titan Quest Immortal Throne - цепаме и тепаме сВе живо.
Пуштаме Medieval 2:Total war - не го наоѓа серверот. Чаре? :(
Побарај некој најнов пач за Medieval 2, разгледај по Google како се игра лан таа игра, како се праи......

Imam eden problem ako moze nekoj da mi pomogne!
Pred nekoj den cepkav neso na FB i imase kako grupa za da si go promenis izgledot na profilot i si vikam aj da go instaliram da vidam sto kako e, ali od izgledot ne ispadna nisto samo sega mi se pojavuva nonstop CHAMELEON SEARCH kako homepage i kako search engine. Se obiduvav na site nacini kako sto moze da se promeni homepage, no koga ke ja restartiram mozillata povtorno se pojavuva. Mu napraviv uninstall,go skenirav pc da vidam da ne e virus nekoj no nisto ne pomaga, povtorno si se otvara:smir:
Revo Uninstaller

-IVANA-

Lady Marmalade
Член од
26 август 2008
Мислења
278
Поени од реакции
1
Probav i so toa ama ne postoi kako programa

-IVANA-

Lady Marmalade