Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
27 февруари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
не користам виста на XP сум .користев utorrent мислев дека е до него сега користам bit torrent истиот проблем го прави

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
не користам виста на XP сум .користев utorrent мислев дека е до него сега користам bit torrent истиот проблем го прави
Има заебанции на XP то некад и кај мене кога спуштам торенти преку fleshget не отвара ништо на browseri. Нешто има баг у xp то. Моја препорака вади кога не работиш на пц, јас барем така правам, навечер после 1ам до сабајле си правам листа и тогаш вади торенти.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
Ако е споро отворањето страни на интернет прелистувачот додека симнуваш нешто од торент, пробај намали брзината на симнување и качување. Исто ми се случува кога ќе ставан на неограничена брзина на уторент, но ако ја ограничам брзината подруго е (maximum upload и maximum download).
Ако за тоа прашуваше.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Две работи ми паѓаат на памет:
1. Како што спомнаа погоре, ограничи ја брзината на upload
2. (поверојатно) Ако имаш SP2/3, симни го и пушти го програмчево. Кога ќе те праша за лимит, или стисни Yes, или одбери ја опцијата за внесување број на конекции и внеси разумна бројка (150-200 е доволно).

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Koлку повеќе алподираш толку повеќе имаш брзина на download..

Член од
27 февруари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
проблемот не е дека торенто трга од брзината доволно е само да е вклучена торент програмата и воопшто да не прави трафик страници не се отвораат се додека не се исклучи торентот.после тоа се си е нормално

Член од
19 април 2007
Мислења
9
Поени од реакции
0
И кај мене се случи еднаш исто, и испадна дека проблемот е до антивирусот - NOD32. Во подесувањата utorrent беше означен како прелистувач и секогаш кога беше активна програмата не се отвараше никоја страница.

Член од
9 август 2006
Мислења
161
Поени од реакции
19
како да поврзам лаптоп преку рутер со десктоп компјутер??? купив кабел све ок ама не можам да ја најдам local area connection на лаптопот и да направам sharing, плус ако направам конекција се јавува ерор 769 нешто во врска со мрежната:toe: барав по нетов ама ништо ако знае некој да ми објасни бујрум на ракија:smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
како да поврзам лаптоп преку рутер со десктоп компјутер??? купив кабел све ок ама не можам да ја најдам local area connection на лаптопот и да направам sharing, плус ако направам конекција се јавува ерор 769 нешто во врска со мрежната:toe: барав по нетов ама ништо ако знае некој да ми објасни бујрум на ракија:smir:
Тука имаш БУКВАЛНО СЕ ШТО ТИ ТРЕБА!

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Aj малце pomoш :) Све како што треба е поврзано, во мај конекшнс ми пишува дека све е во ред, конекција ау све работи, а уствари немам.Отварам опера,пишува дека немам нет, идам на мсн, ми вика default gateway нешо. Се јавив во кејблтел и ми викаат кај нас све е ок, имаш нет, до твојот пц е:tapp: Што може да му е :/ ??

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
проблемот не е дека торенто трга од брзината доволно е само да е вклучена торент програмата и воопшто да не прави трафик страници не се отвораат се додека не се исклучи торентот.после тоа се си е нормално
Не знам ова колку ќе ти помогне. Слична ситуација во прашањата на корисници. Линковите повеќето се од уторент сајтот за поддршка.
http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=8922
If you have speed issues read here first

http://forum.bittorrent.com/viewtopic.php?id=2187

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Aj малце pomoш :) Све како што треба е поврзано, во мај конекшнс ми пишува дека све е во ред, конекција ау све работи, а уствари немам.Отварам опера,пишува дека немам нет, идам на мсн, ми вика default gateway нешо. Се јавив во кејблтел и ми викаат кај нас све е ок, имаш нет, до твојот пц е:tapp: Што може да му е :/ ??
IP/DNS наместени ти се ?

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Како можи да поврзам два лаптопи во мрежа без да ја користам мрежната картичка дали можи да ми кажи некој. Имам кабел со кој можам да ги поврзам преку модем портовите, амо незнам како да ги сетирам после оти во конекците ништо не ми излегва.

Ај деца ако знај некој нека прогори.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Како можи да поврзам два лаптопи во мрежа без да ја користам мрежната картичка дали можи да ми кажи некој. Имам кабел со кој можам да ги поврзам преку модем портовите, амо незнам како да ги сетирам после оти во конекците ништо не ми излегва.

Ај деца ако знај некој нека прогори.
Каков модем имаш ? Инаку би можеле да се поврзат преку усб портите користејќи рутер...

Kajgana Shop

На врв Bottom