Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Незнам прашањево дали е за тука ама ми треба помош околу инсталирање на windows xp на компјутери во мрежа, значи има едно куќиште и поврзани 3 компјутери. Како да инсталирам на сите а не само на тој што е поврзан директно со куќиштето?
Ако може некој да ми помогне би му била многу благодарна :smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Незнам прашањево дали е за тука ама ми треба помош околу инсталирање на windows xp на компјутери во мрежа, значи има едно куќиште и поврзани 3 компјутери. Како да инсталирам на сите а не само на тој што е поврзан директно со куќиштето?
Ако може некој да ми помогне би му била многу благодарна :smir:
Имаш 1 куќиште и 3 компјутери?????
Значи имаш 1 куќиште и 3 монитори???
Што сакаш да напраиш???

Дај доискажи се да го оваквам....

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Имаш 1 куќиште и 3 компјутери?????
Значи имаш 1 куќиште и 3 монитори???
Што сакаш да напраиш???

Дај доискажи се да го оваквам....
Да де, 3 монитори, збунка :uvo:
Сакам да инсталирам на сите windows xp...и сега инсталирав на првиот и само тој работи, другиве не. Па како да напраам на сите да има windows и да си работи ко што треба.
незнам како да објаснам подобро :nesum:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Да де, 3 монитори, збунка :uvo:
Сакам да инсталирам на сите windows xp...и сега инсталирав на првиот и само тој работи, другиве не. Па како да напраам на сите да има windows и да си работи ко што треба.
незнам како да објаснам подобро :nesum:
Грешка ги сфаќаш работите...
Ти на едниот компјутер си инсталирала windows, така ?
И сега, било кој монитор да го приклучиш на тоа куќиште треба да имаш слика :toe:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Грешка ги сфаќаш работите...
Ти на едниот компјутер си инсталирала windows, така ?
И сега, било кој монитор да го приклучиш на тоа куќиште треба да имаш слика :toe:
Да значи ќе гледа слика на сите три монитори, е сега прво можи да не му работат сите исто добро оти слаб му е компјутерот и неможи да издржи истовремено толку многу процеси да обработва, друго можи преку графичката не му е добро наместено како да ја дава на другите монитори сликата и можи да е само клон и слично.

И броблемот не е за во мрежи :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
ми треба помош, ваљда прашањево е за тука :) како да поделам видео фајл на неколку дела за да можам да го аплоудирам на рапидшер?
второ прашање, дали постои сервис кој дозволува аплоудирање на фајлови над 200 мб (ми треба за два фајла по 600 и 700 мега)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
ми треба помош, ваљда прашањево е за тука :) како да поделам видео фајл на неколку дела за да можам да го аплоудирам на рапидшер?
второ прашање, дали постои сервис кој дозволува аплоудирање на фајлови над 200 мб (ми треба за два фајла по 600 и 700 мега)
ЗНачи можиш да го зиповаш на колку што сакаш делови и секој дел по колку да го подели , тоа е најдобра опција, инаку најдобро каќи го на торент :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
www.megaupload.com мислам дека може до 1GB.

И пиши си на гугл нешто како UPLOAD FILES 1GB или нешто слично...

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Симнав еден албум од рапидшер во .зип и сега имам ВинРар и кога ќе му прам екстракт ми бара некој пасворд :toe: помош... пробав нешто на гугл а најдам ама ништо

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Симнав еден албум од рапидшер во .зип и сега имам ВинРар и кога ќе му прам екстракт ми бара некој пасворд :toe: помош... пробав нешто на гугл а најдам ама ништо
Пиши го овде името на архивата (целосно)

Kajgana Shop

На врв Bottom