Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

divjak

Aker
Член од
9 јули 2006
Мислења
97
Поени од реакции
1
Па гледаш дека не е тоа истото јас што го напишав.
Во HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\LSA, најди го RestrictAnonymous и смени му ја вредноста на 0 (во случај да е 1). Ако веќе е 0, не е до тоа проблемот.

Моја грешка го најдов ова ама на 0 е наместен фала ке барам друго чаре

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
da i na dvata kompjuteri gi imam gore navedenite ip.

da i na dvata kompjuteri mi e namesteno ist lan i ip
Епа тоа и ти е проблемот односно конфликтот со ИП адресите. Пробај само на едниот компјутер да ги впишеш адресите а на другиот остави ги празни полињата.

The One

Оној шо ќутит а све знајт
Член од
16 март 2008
Мислења
189
Поени од реакции
39
imam dva kom doma ali ne mozam da gi povrzam vo lan mreza.Proburickav na google i najdov mn strani kako da im pisam ip i gateway ali ne pisuva sto treba da se napise vo drugite polinja pa ako nekoj znae da mi kaze neka napise se sto treba da vnesam vo polinjata.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Друже имаш вируси закачено и јас го имав тој проблем некој ми отвараше некој не кога проверив тон тројанци

ПРОБЛЕММ!!!

Вака дечки значи 1000 пати имам поврзвано компјутер со компјутер преку лан сега кога дојде најмногу да ми треба не можам да поврзам никако, знаци прво пробувам да Ping-ам тоа е успешно знаци хардверски се е ок од двете страни Workgroup е иста за двата компјутери кога ке одам во Mynetwork и Viev workglup computers на двата ком се гледам самиот себе никако не можам да го видам другиот, Firewall и Antivirus исклучени се се пробав незнам што е финтата ако знае некој програма за Share на фајлови преку лан нека каже јас стварно незнам што да правам оперативен систем XP ако беше VIsta мислам дека ке го немав овој проблем мислам дека се кажав за мојот проблем кој знае нека помага оти полудев
Druze vaka prvin kabel napravi si Crossover (imas sema na google) vtoro
stavi ip addressi od ist rang pr:192.168.1.1 255.255.255.0 na vtoriot 192.168.1.2 255.255.255.0 Otkako ke namestish na dvata probaj start run i pisi ja ip od drugiot pc pr: ako si na toj so ip 192.168.1.1 vo run ke pises \\192.168.1.2 bi trebalo da ti go otvori drugiot pc
PS:Pred da pises vo run seruvaj nekoj folder na 192.168.1.2

imam dva kom doma ali ne mozam da gi povrzam vo lan mreza.Proburickav na google i najdov mn strani kako da im pisam ip i gateway ali ne pisuva sto treba da se napise vo drugite polinja pa ako nekoj znae da mi kaze neka napise se sto treba da vnesam vo polinjata.

The one i za tebe vazi istoto ako nemas ruter ili switch...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ако не успеете да ми помогнете овде, дефинитивно со калашников треба да им отидам во телеком да ми го заменат рутерот.
Имам Call & Surf пакетот и рутерот тој томсон што го даваат. Е сега проблемов го имам уште од септември, односно од денот кога ми го наместија. Имам виста на компјутеров и поврзан сум со кабел. Го уклучувам компјутерот и ми вика Limited conectivity имам доле извичник кај мрежата. Пробано е буквално се што може да се напраи, сите можни сетинзи, поднесени се можеби 1500 налози, пријави и тужби, али абер нема да дојдат да го ѕирнат што му е. Едино решение е да го извадам мрежниот кабел од првата порта и да го ставам во втората. АКо пак нејќе го враќам во првата и така наизменично ги мењам портите, па после 3-4-5-6 пати ќе се конектира. Ако ставам во другите 2 порти таму не се поврзува ни од 100та:D.

Има некој идеја некоја совет што друго да пробам?
Пробав формат, нова виста, нови драјвери за мрежната........ Без антивирус со антивирус...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ако не успеете да ми помогнете овде, дефинитивно со калашников треба да им отидам во телеком да ми го заменат рутерот.
Имам Call & Surf пакетот и рутерот тој томсон што го даваат. Е сега проблемов го имам уште од септември, односно од денот кога ми го наместија. Имам виста на компјутеров и поврзан сум со кабел. Го уклучувам компјутерот и ми вика Limited conectivity имам доле извичник кај мрежата. Пробано е буквално се што може да се напраи, сите можни сетинзи, поднесени се можеби 1500 налози, пријави и тужби, али абер нема да дојдат да го ѕирнат што му е. Едино решение е да го извадам мрежниот кабел од првата порта и да го ставам во втората. АКо пак нејќе го враќам во првата и така наизменично ги мењам портите, па после 3-4-5-6 пати ќе се конектира. Ако ставам во другите 2 порти таму не се поврзува ни од 100та:D.

Пробав формат, нова виста, нови драјвери за мрежната........ Без антивирус со антивирус...
На xp за ова се мести ип адреса на мрежната, пробај со тоа. Незнам на виста како функционира.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

1. Гледам не си пишал... Проба со друг мрежен кабел ?
2. Имаш админски пристап да му направиш ресторе ?
3. Ако со првите две опции не проработи, тогаш 99% е хардверски проблем :toe:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
На xp за ова се мести ип адреса на мрежната, пробај со тоа. Незнам на виста како функционира.
Пробав со мануелни сетинзи, несака пак истиот проблем.
1. Гледам не си пишал... Проба со друг мрежен кабел ?
2. Имаш админски пристап да му направиш ресторе ?
3. Ако со првите две опции не проработи, тогаш 99% е хардверски проблем :toe:
Која е поентата со друг мрежен кабел? Ако неможе ради кабелот јас да не добивам ИП адреса. Кабелот или е добар или не. Или работи цело време или не. Нешто е до рутерот. Ако го извадам 100 пати од компјутер и пак брцнам, нема да помогне. Мора да сменам порт на рутерот за да помогне, и тоа само првите 2 порти, на другите нејќе ни да чуе.
Рутерот е они како што го наместија, немам што да чепкам освен пасворд и слични сетинзи, кои ги испробав сите и не најдов решение.
АКо направам ресторе ќе неможам после телефонот да го користам.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814

Која е поентата со друг мрежен кабел? Ако неможе ради кабелот јас да не добивам ИП адреса. Кабелот или е добар или не. Или работи цело време или не. Нешто е до рутерот. Ако го извадам 100 пати од компјутер и пак брцнам, нема да помогне. Мора да сменам порт на рутерот за да помогне, и тоа само првите 2 порти, на другите нејќе ни да чуе.
Рутерот е они како што го наместија, немам што да чепкам освен пасворд и слични сетинзи, кои ги испробав сите и не најдов решение.
Druze takov problem imam maano glaata so vista bussnises edition Imeno dhcp ne sakase da im dodeluva ip addresii i gateway i to samo na vistite na xp nemase problemi ,barav na microsoft blogot info i mi ponudija nekoi zakrpi (posebni ) i preraboti , baraj na forumot : vista default gatewat ili dhcp problem vidi dali ke najdes nesto

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Пробај вака:

1. Start –> Run –> regedit
  2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\(мрежната картичка)
  3. Во десниот дел на прозорецот дај десен клик, оди на New - DWORD (32bit) value и крсти го DhcpConnDisableBcastFlagToggle
  4. Сега оди двоклик на DhcpConnDisableBcastFlagToggle и дај му вредност 1
  5. Најди го и дај му двоклик на DhcpConnForceBroadcastFlag и дај му вредност 0
  6. Стисни refresh (F5) и рестартирај го компјутерот.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Druze takov problem imam maano glaata so vista bussnises edition Imeno dhcp ne sakase da im dodeluva ip addresii i gateway i to samo na vistite na xp nemase problemi ,barav na microsoft blogot info i mi ponudija nekoi zakrpi (posebni ) i preraboti , baraj na forumot : vista default gatewat ili dhcp problem vidi dali ke najdes nesto
Па дај нешто поконкретно
Пробај вака:

1. Start –> Run –> regedit
  2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\(мрежната картичка)
  3. Во десниот дел на прозорецот дај десен клик, оди на New - DWORD (32bit) value и крсти го DhcpConnDisableBcastFlagToggle
  4. Сега оди двоклик на DhcpConnDisableBcastFlagToggle и дај му вредност 1
  5. Најди го и дај му двоклик на DhcpConnForceBroadcastFlag и дај му вредност 0
  6. Стисни refresh (F5) и рестартирај го компјутерот.
Тоа делот кај мрежната картичка незнам да го најдам. имам 5 фолдери со имиња од типот на асдасд-афасгд-аергадрфг-садфг-ас. Како да видам која ми е мрежната?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Вака јас имам мал проблем.
Симвев една програма и ја земав со 59 кбпс. Програмата е негде 50 МБ па за 20 мин требеше да се симни.
Ја симнував со уТорент и кога стигна до 99,9 % ми напиша дека требит да чекам уште 1 сат и се земаше со 1 кбпс.
Јас нормално го стопирав торентот и пуштив да се зема филм за да видам дали истото ке се случи и со него, но не се случи тој си се симна нормално.
Ако знае некој што е проблемот нека пиши
Ви благодарам однапред.!
Позз.!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Вака јас имам мал проблем.
Симвев една програма и ја земав со 59 кбпс. Програмата е негде 50 МБ па за 20 мин требеше да се симни.
Ја симнував со уТорент и кога стигна до 99,9 % ми напиша дека требит да чекам уште 1 сат и се земаше со 1 кбпс.
Јас нормално го стопирав торентот и пуштив да се зема филм за да видам дали истото ке се случи и со него, но не се случи тој си се симна нормално.
Ако знае некој што е проблемот нека пиши
Ви благодарам однапред.!
Позз.!
Нема сидери, и нема одкаде да ја симнуваш. Друго објаснување... :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom