Интелегенцијата и фудбалерите

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Ubavo igraat, ubavo izgleaat ama dali se pametni??????????????????????:raz::raz::raz::raz:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Глупа темааа...зашто уствари мислиме дека се глупи? ги гледаме по утакмици и по тренинзи,за нив не се спомнува ни училишти ни ништо,да точно е тоа многу од нив се со средно,некои го немаат,Лампард има и факултет,така да не може да се каже за сите исто

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Temata voopshto ne e glupava...Bash e interesna.....
Smetam deka fudbalerite se usovrsheni vo svoite taktiki i veshtini i se nasoceni na razvivanje na istite i nemaat vreme da ni pokazuvaat kolku tie se pametni...
I ne moze da ne se pametni, koga raspolagaat so stashna inteligencija koja deluva sekoja sekunda na terenot:smir:

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Eh, sega.. pametni..? Bitno si ja znaat rabotata, za toa se fudbaleri, ne se nauchnici.
I disagree deka se pametni. (zborime za povekjeto; siguren sum deka megju niv ima intelegencija.)

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Јас се согласувам со Лејди. Темава е интересна и има многу за дискутирање тука според мене. Некои фудбалери се паметни, ама некои и не се! Сепак поголем е бројот на тие што се паметни. Со оглед на времето и трудот што го вложуваат во својата работа, очигледно немаат многу време да се образуваат. Некои знаат како треба во фудбалот, и знаат како да се снајдат во своите кариери, така да има паметни фудбалери.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Mlad_man напиша:
Ubavo igraat, ubavo izgleaat ama dali se pametni??????????????????????:raz::raz::raz::raz:
За паметни,не се многу паметни(со исклучоци),ама многумина од нив го немаат и она второто(убаво изгледаат NOT!...зборам за фаци,аф корс :) )

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Што подразбирате под памет,каков памет? Дали се образовани начитани или? Луѓето си имаат памет иначе не би се снашле толку добро ви животот,го спомнавте изгледот ма и тој не им е битен имаат слава и пари и покрај тие 2 работи имаат се останато

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
CT напиша:
Eh, sega.. pametni..? Bitno si ja znaat rabotata, za toa se fudbaleri, ne se nauchnici.
I disagree deka se pametni. (zborime za povekjeto; siguren sum deka megju niv ima intelegencija.)
Pa sekoj koj si ja znae rabotata i fura po patot do uspehot e PAMETEN!
Nie sme si naviknati na filozofi okolu nas, koi postojano ja iskazuvaat nivnata "intelgencija i umnost" a ustvari nivnata glupavost ja potvrduvaat so toa kolku postignale vo zivotot...
E sega se sto e ednostavno i nekomplicirano nie go narekuvame glupavo i nepametno....Za zal.....

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Фудбалерите се луѓе... луѓето имаат коефициент на интелегенција = значи и фудбалерите имаат коефициент на интелегенција....

Не верувам дека некој фудбалер би можел да добие Нобелова награда за физика, како што неверувам дека некој физичар со нобелова награда би можел да игра фудбал за тим од елитата....

Што сакам да кажам.... темава во секој случај нема што да докаже...

Глупаво е да се ставаат сите фудбалери во една група... "да паметни се" или "не глупави се"...

Како и да е, мислам дека за брзо темава ќе оди во канта, сепак ќе и дадам шанса да се докаже....

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Mene najiskreno me zanima zashto bash fudbalerite..
Ako se otvaraat posebni temi za sekoj vid sport.. ne e na arno.
Temava e chudna.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
А врз основа на што заклучивме дека не се интелегентни???

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Темата најверојатно има за цел да поразговараме за еден стереотип според кој фудбалерите или остатокот од спортистите не се интелигентни. За мене е сличен стереотип како оној со плавушите. Најверојатно она што не тера да се посомневаме во интелигенцијата на повеќето од спортистите е нивната необразованост, значи лошиот начин на изразување и слично. Меѓутоа тоа секако нема врска со нивната интелигенција.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
кики напиша:
Lady:

"I ne moze da ne se pametni, koga raspolagaat so stashna inteligencija koja deluva sekoja sekunda na terenot"
Moze neinteligenten da znae vo sekoj moment kade da ja nasoci topkata?

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Lady напиша:
Lady:

"I ne moze da ne se pametni, koga raspolagaat so stashna inteligencija koja deluva sekoja sekunda na terenot"
Moze neinteligenten da znae vo sekoj moment kade da ja nasoci topkata?
Токму затоа и го поставив прашањето. Ама за жал не расмислуваат сите вака, туку полесно им е да веруваат во она:" кој нема во главата има во нозете":smir:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
кики напиша:
врз к*ров мој....одговори на темата како знајш не соли памет многу.
’’врз основа на што’’..демек ти ке дајш некоја конечна анализа...

он топик:сметам дека се...школото не мора да значи(не дека не е фактор),ама гледаме играчи како Роналдињо и тоа што тие се способни да го прават...буквално ја читат играта знаат што ке се случи пред време...па според мене се и тоа како интелегентни.

Kajgana Shop

На врв Bottom