Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Мене многу ме интересира дали сите бивши партнери на жената треба да плаќаат детска издршка за ова заедничково дете? Исто ме интересира дали сите треба да идат на родителска во школо или само актуелниот татко ја има таа обврска?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Јас ти ги кажувам причините поради кои не останале заедно. Може да се 1001 причина. Зошто некој би се земал со некого ако веќе не штима или има монотонија, или кавги и слични ствари. Луѓето се менуваат, многу се менуваат и во врска. Ништо не е вечно. Има ли полошо нешто од тоа воспитување кое се форсираше со минатите генерации, ако легнеш ќерко со него тој е и нема менување. Знаеш колку несреќни бракови поминаа постарите генерации? Колку семејно насилство преживеа од ќути што ќе речат комшиите? Дали знаеш дека тоа воспитување ги држи дома да седат со алкохоличари, со насилници, со курвари, со комарџии?
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 09:31 ---
И не пишувај со големи, фала богу сите добро стоиме со видот.
Апсолутно си во право,а денеска нема тоа ? ја не знам 12 бракови што се случиле од 2000та па до сега а да опстанале,се распаднале како од песок.Тоа што рече за ќерката,тоа си во право,иако цврсто стојам позади патријахалното воспитување тоа мислам дека е тиранија,да правиш нешто што не сакаш,тоа никако не поддржувам ама барем биле повоспитани од денешните генерации.
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 17:50 ---
Си ја проучил детално? Како? Дегустираше разни материјали нечиви да видиш какви промени на генетско ниво ќе се случат?
Дај бе поштеди ме од твојата желба за покажување на интелегенција.Гледаш дека не ти иде.Дај више досадно е :) не е интересно,свативме дека се трудиш може да престанеш :)
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 17:51 ---
Ја мислам дека Ghostleader треба да изглеа 2-3 јапански порничи, ќе му порасне самодовербата и ваљда нема да се опседнува со невини.
ти кукло зошто си опседната да те забремени некој генијалец !? :eek:
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 17:59 ---
И да сакаш неможиш да забраниш, не ги избираш правилните зборови за да се изразиш добро.
Никогаш не реков забрануваш, ти само ги осудуваш и дискусијата тука е зошто ги осудуваш.
Самиот со себе полемизираш. Значи сетоа тоа е градење на карактер, но зошто па да нема некој секс на 15, да можеби одлуките тогаш се нерационални но така се гради карактерот, зошто сексот треба да е ограничен само на еден партнер?

И не ми одговори на прашањето , зошто сопругот треба да и ја земе невиноста на жената а не и таа него?
Зошто според тебе е правилно мажот претходно да има сексуални односи? Што го прави мажот чист после сексот со друга жена пред бракот?

А што ако некоја се скинала при маструбација?

Вака,значи јас не осудив никого,ЗНАМ ДЕКА МОИТЕ СТАВОВИ ЛИЧАТ КАКО ОСУДУВАЧКИ АМА НЕ СЕ,ЛИЧАТ ЗАТОА ШТО СЕ ДИРЕКТНО НАПИШАНИ И НАЈИСКРЕНО БЕЗ СКРИЕНИ ЕМОЦИИ.Друго,да се има секс на 15 години за мене е само доказ за многу ниска интелегенција,многу многу ниска,не од аспект дека ДЕТЕ Е ШТО РАЗБИРА,ама тоа докажува дека е ајде да кажам ''расипана'' (еден вид) а УШТЕ ПОВАЖНО дека не размислува рационално барем 2% за нејзините години,и таква искрено нејќам за другарка да имам а не за жена,не за невиноста туку за карактерот,од таквии не очекувам ништо во животот,па ни чаша вода да ми дадат а не да ми се најдат во некоја тешка ситуација,замисли на 15 се ебе,а замисли сега на 35 !? да отиде мажот нејзин ако живеат во Скопје, да отиде до Струмица она ќе се изебе одма со некого,ова значи го зборам од искуство,не сега да биде јас осудувам и генерално зборам,ова го кажувам затоа што знам еден куп такви случаеви.На твоето прашање ете да ти дадам одговор,нека ја земе и она неговата јас немам ништо против,ама не знам искрено за мене од се што имам прочитано во мојот живот од религија и философија,мислам дека мажот како што кажав предходно сметам дека го има тоа право што жената го нема во врска со невиноста,зошто ? објаснив предходно,а и не само од аспект на религија туку ете и на природа,да имаше и мажот химен што би му се кинел во текот на сексот ќе речев дека треба еден за друг да си ја чуваат невиноста и никој друг не треба да им ја земе ако не се во брак,ама мажот нема,што значи нема физичко обележје ако има секс,а жената има,мислам првиот пат.. тоа со маструбацијата е изолиран случај,дали од причина на глупирање и немање рационално размслување или од друга причина сепак е исклучок,иако многу е глупо сепак едно е маструбација друго е секс..

Eva Molotow

Anti-social Engineer
Член од
6 јуни 2008
Мислења
532
Поени од реакции
392
...дека не размислува рационално...
Сите постови на темава ти се комедии ама ова е врвот. :pos:
Некој што верува во телегонија нашол да расправа за рационално размислување.... ма немој.
Јас сум 100% сигурна дека ти да имаше најмал доказ дека телегонија не е празен муабет ќе го постнеше тука наместо да се расправаш 2 дена на една иста тема.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Сите постови на темава ти се комедии ама ова е врвот. :pos:
Некој што верува во телегонија нашол да расправа за рационално размислување.... ма немој.
Јас сум 100% сигурна дека ти да имаше најмал доказ дека телегонија не е празен муабет ќе го постнеше тука наместо да се расправаш 2 дена на една иста тема.
пробај да ја намалиш за 64% мрзеливоста и ќе видиш дека ако се сака се може (тоа го знаеш по твоето кинење) :pos:

Eva Molotow

Anti-social Engineer
Член од
6 јуни 2008
Мислења
532
Поени од реакции
392
пробај да ја намалиш за 64% мрзеливоста и ќе видиш дека ако се сака се може (тоа го знаеш по твоето кинење) :pos:
sdfhadshsdhfhdfahfadsghsdafjfds.,vxcniuvaavdshdсs;lgdfj;laKoskdfj
Си ја измавав главата од тастатура и направив повеќе смисла од тебе.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Апсолутно си во право,а денеска нема тоа ? ја не знам 12 бракови што се случиле од 2000та па до сега а да опстанале,се распаднале како од песок.Тоа што рече за ќерката,тоа си во право,иако цврсто стојам позади патријахалното воспитување тоа мислам дека е тиранија,да правиш нешто што не сакаш,тоа никако не поддржувам ама барем биле повоспитани од денешните генерации.
--- надополнето: Nov 22, 2013 4:50 PM ---

Дај бе поштеди ме од твојата желба за покажување на интелегенција.Гледаш дека не ти иде.Дај више досадно е :) не е интересно,свативме дека се трудиш може да престанеш :)
--- надополнето: Nov 22, 2013 4:51 PM ---

ти кукло зошто си опседната да те забремени некој генијалец !? :eek:
--- надополнето: Nov 22, 2013 4:59 PM ---

Вака,значи јас не осудив никого,ЗНАМ ДЕКА МОИТЕ СТАВОВИ ЛИЧАТ КАКО ОСУДУВАЧКИ АМА НЕ СЕ,ЛИЧАТ ЗАТОА ШТО СЕ ДИРЕКТНО НАПИШАНИ И НАЈИСКРЕНО БЕЗ СКРИЕНИ ЕМОЦИИ.Друго,да се има секс на 15 години за мене е само доказ за многу ниска интелегенција,многу многу ниска,не од аспект дека ДЕТЕ Е ШТО РАЗБИРА,ама тоа докажува дека е ајде да кажам ''расипана'' (еден вид) а УШТЕ ПОВАЖНО дека не размислува рационално барем 2% за нејзините години,и таква искрено нејќам за другарка да имам а не за жена,не за невиноста туку за карактерот,од таквии не очекувам ништо во животот,па ни чаша вода да ми дадат а не да ми се најдат во некоја тешка ситуација,замисли на 15 се ебе,а замисли сега на 35 !? да отиде мажот нејзин ако живеат во Скопје, да отиде до Струмица она ќе се изебе одма со некого,ова значи го зборам од искуство,не сега да биде јас осудувам и генерално зборам,ова го кажувам затоа што знам еден куп такви случаеви.На твоето прашање ете да ти дадам одговор,нека ја земе и она неговата јас немам ништо против,ама не знам искрено за мене од се што имам прочитано во мојот живот од религија и философија,мислам дека мажот како што кажав предходно сметам дека го има тоа право што жената го нема во врска со невиноста,зошто ? објаснив предходно,а и не само од аспект на религија туку ете и на природа,да имаше и мажот химен што би му се кинел во текот на сексот ќе речев дека треба еден за друг да си ја чуваат невиноста и никој друг не треба да им ја земе ако не се во брак,ама мажот нема,што значи нема физичко обележје ако има секс,а жената има,мислам првиот пат.. тоа со маструбацијата е изолиран случај,дали од причина на глупирање и немање рационално размслување или од друга причина сепак е исклучок,иако многу е глупо сепак едно е маструбација друго е секс..
Само за болдот ќе ти реплицирам.

Еве да речеме жената ќе ја чува невиноста (хименот) до брак за сопругот, но ќе се е*е анално. Така може? Таму нема физичко обележје дека имала секс, нема химен.

N

NikolaMKD91

Гостин
Еве да речеме жената ќе ја чува невиноста (хименот) до брак за сопругот, но ќе се е*е анално. Така може? Таму нема физичко обележје дека имала секс, нема химен.

Само да се надоврзам на прашањето на девојка87, дали според телегонијата и твоите убедувања таквата девојка што се е*ела анално а го задржала хименот до брак е невина ?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Џабе се обидуваме да му објасниме. Тој си има зацртано погрешен став во глава, и Св. Петар да се симне нема да го разубеди.
Чувањето на невиност од страна на жената не е гаранција дека жената ќе остане верна до крајот на животот. Чувањето на невиноста не е ни гаранција дека бракот ќе трае. Тоа се обидуваме да ти објасниме но ти очигледно не разбираш. Многу други работи се битни за еден брак да опстане, хименот е мање више битен.
Ти дадоа пример и со, жени се чуваат до прва брачна ноќ, но после и во брак сепак изневеруваат. И што ако се чувала? Тоа ја спречува после прва брачна ноќ да не и мрда опашот? Не! Се зависи од тоа каков карактер си и дали се ти е како што треба во тој брак. Не можеш да земеш нешто банално како „химен“ да биде гаранција дека бракот ќе опстане. И мислам апсурдно е да се надеваш само зошто маж ти ти е прв дека мора да трпиш да бидеш во брак со него иако не си среќна.
За девојчињата од 15 години.... Ова не е ништо ново, и во мое време имаше ист процент на девојчиња што ја губеа невиноста на таа возраст. Пубертет, хормони, се е испомешано и е нешто најнормално да имаат сексуални пориви. Почнуваш со мастурбација, си фаќаш дечко, се заљубуваш, и најнормално сакаш да си интимен со таа личност. На сите ни се има случено тоа. Алармантно е ако немаш сексуални пориви, значи нешто не се развива како што треба во твојот организам.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Само да се надоврзам на прашањето на девојка87, дали според телегонијата и твоите убедувања таквата девојка што се е*ела анално а го задржала хименот до брак е невина ?
Абе кај ти е дегустаторот во јавната куќа?

:icon_lol:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Само за болдот ќе ти реплицирам.

Тоа е друга тема за која може допрва да се расправа,мада мене лично не би ми сметал таквиот тип,иако малце е глуп сепак оставам простор за дискусија и размислувања.Немам јас проблем со нечива желба,не пред брак,ако сака пред да се роди нека ја изгуби невиноста,јас лично не знам ете неможам да се носам со тоа секое сабајле прво што ќе ми текне е дека некој пред мене ја ебел мојата сопствена жена а ја со неа (ако даде господ) ќе бидам до смрт и една невиност да неможем да им земам,не,тоа се коси со моите убедувања :) ако некој не му смета овој факт слободно,не една,10 жени нека земе (ако може да ги издржава) и сите искинати и нека имале 120.000 пати бујрум,немам јас ништо против :) мене едноставно ми е глупаво тоа што можам нешто да бирам/превенирам сепак ни да изберем ни да превенирам.Многу ми е глупаво што ќе отидам во ваква крајност затоа ќе зборам од трето лице,пример исто како некој маж и жена (нема врска значи ова со невиност) да ја зачне мажот - жената за време на нејзината овулација и да роди ретардирано дете (за жал) а зошто кога можеле да имаат нормално здраво дете ? јас лично не сакам такви работи,лоши да ги пуштам и да живеам со нив кога сум можел да изберам или да превенирам :) пак ќе кажам,кој не му смета бујрум јас не сум Гестапо или сум за да има Гестапо и таквиите искинати не знам одма на смрт да се носат.. :)
--- надополнето: 23 ноември 2013 во 14:24 ---
па не знам да ти кажам прв пат ти сега ме прашуваш и никогаш не сум размислувал на ова,но еве вака општо некое брзо размислување,мислам дека може да се смета како невина затоа што нели физички нема доказ за тоа а и вака општо... само зависи кој како гледа на тоа,некој пример не сака ни гола девојка му/жена му да се соблекла пред некого а не анално или вагинално да имала секс.. кој какви размислувања и убедувања има :)

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Многу ми е глупаво што ќе отидам во ваква крајност затоа ќе зборам од трето лице,пример исто како некој маж и жена (нема врска значи ова со невиност) да ја зачне мажот - жената за време на нејзината овулација и да роди ретардирано дете (за жал) а зошто кога можеле да имаат нормално здраво дете ? јас лично не сакам такви работи,лоши да ги пуштам и да живеам со нив кога сум можел да изберам или да превенирам :) пак ќе кажам,кој не му смета бујрум јас не сум Гестапо или сум за да има Гестапо и таквиите искинати не знам одма на смрт да се носат.. :)
Чекај, дали те разбрав добро...Ти тврдиш дека ако мажот ја оплоди жената за време на овулација, ќе се роди ретардирано дете?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
hahaahahahahaaaaa Ghost aman zemi biologija za 5 oddelenie, plssss
Pa site planirani bremenosti se realizirani za vreme na ovulacija.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Немам јас проблем со нечива желба,не пред брак,ако сака пред да се роди нека ја изгуби невиноста,јас лично не знам ете неможам да се носам со тоа секое сабајле прво што ќе ми текне е дека некој пред мене ја ебел мојата сопствена жена а ја со неа (ако даде господ) ќе бидам до смрт и една невиност да неможем да им земам,не,тоа се коси со моите убедувања :) ако некој не му смета овој факт слободно,не една,10 жени нека земе (ако може да ги издржава) и сите искинати и нека имале 120.000 пати бујрум,немам јас ништо против :)
А на твојата жена не би и сметало ако она не ја земала твојата невиност, т.е. си се ебел со друга(и) пред неа?

Kajgana Shop

На врв Bottom