Апсолутно си во право,а денеска нема тоа ? ја не знам 12 бракови што се случиле од 2000та па до сега а да опстанале,се распаднале како од песок.Тоа што рече за ќерката,тоа си во право,иако цврсто стојам позади патријахалното воспитување тоа мислам дека е тиранија,да правиш нешто што не сакаш,тоа никако не поддржувам ама барем биле повоспитани од денешните генерации.
--- надополнето: Nov 22, 2013 4:50 PM ---
Дај бе поштеди ме од твојата желба за покажување на интелегенција.Гледаш дека не ти иде.Дај више досадно е
не е интересно,свативме дека се трудиш може да престанеш
--- надополнето: Nov 22, 2013 4:51 PM ---
ти кукло зошто си опседната да те забремени некој генијалец !?
--- надополнето: Nov 22, 2013 4:59 PM ---
Вака,значи јас не осудив никого,ЗНАМ ДЕКА МОИТЕ СТАВОВИ ЛИЧАТ КАКО ОСУДУВАЧКИ АМА НЕ СЕ,ЛИЧАТ ЗАТОА ШТО СЕ ДИРЕКТНО НАПИШАНИ И НАЈИСКРЕНО БЕЗ СКРИЕНИ ЕМОЦИИ.Друго,да се има секс на 15 години за мене е само доказ за многу ниска интелегенција,многу многу ниска,не од аспект дека ДЕТЕ Е ШТО РАЗБИРА,ама тоа докажува дека е ајде да кажам ''расипана'' (еден вид) а УШТЕ ПОВАЖНО дека не размислува рационално барем 2% за нејзините години,и таква искрено нејќам за другарка да имам а не за жена,не за невиноста туку за карактерот,од таквии не очекувам ништо во животот,па ни чаша вода да ми дадат а не да ми се најдат во некоја тешка ситуација,замисли на 15 се ебе,а замисли сега на 35 !? да отиде мажот нејзин ако живеат во Скопје, да отиде до Струмица она ќе се изебе одма со некого,ова значи го зборам од искуство,не сега да биде јас осудувам и генерално зборам,ова го кажувам затоа што знам еден куп такви случаеви.На твоето прашање ете да ти дадам одговор,нека ја земе и она неговата јас немам ништо против,ама не знам искрено за мене од се што имам прочитано во мојот живот од религија и философија,мислам дека мажот како што кажав предходно сметам дека го има тоа право што жената го нема во врска со невиноста,зошто ? објаснив предходно,а и не само од аспект на религија туку ете и на природа,
да имаше и мажот химен што би му се кинел во текот на сексот ќе речев дека треба еден за друг да си ја чуваат невиноста и никој друг не треба да им ја земе ако не се во брак,ама мажот нема,што значи нема физичко обележје ако има секс,а жената има,мислам првиот пат.. тоа со маструбацијата е изолиран случај,дали од причина на глупирање и немање рационално размслување или од друга причина сепак е исклучок,иако многу е глупо сепак едно е маструбација друго е секс..