leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Она што ти неможеш да го видиш во дискусијава, јас ти го објаснувам, најдобронамерно. Никој не ти реагира ако некоја е невина, туку ти реагираат на пристапот „мора да е невина до брак за да однесе дар и бериќет“. Местото каде јас и ти се разидинуваме по ова прашање е што ти мислиш дека врските се бајки и траат вечно и веднаш знаеш кој е вистинскиот и баш нему треба да му дадеш. Перцепцијата за вистинскиот на 16год, 25 и 40 не е истата. Ако некоја оди од средношколски денови и на факултет со дечкото, она мисли дека тој е вистинскиот. Затоа и спие со него. Се до оној момент додека тоа не пукне поради создавање различни карактери и интереси. После наоѓа друг и со него и е убаво и она вложува во тоа да остане и тоа пука и така натаму. Ти тргаш од тоа дека жениве кој налета на патот му шират нозе и се исмеваат со невиноста. Јас ти тврдам дека нема жена која ја дава својата невиност на човек на кој не му верува и не и е убаво. Дали имала 16, дали имала 25 или 55 небитно. Никој со никого не легнува ако не му е убаво. И ти неможеш да ги судиш тие избори кои жените ги направиле. Бидејќи не гледаш на гравче нели кој е вистинскиот според твојата логика, во тој даден период и време баш тој е вистинскиот.Te разбирам ама малку погреши.Во право си дека не е за осуда ако е уште невина ама згреши бидејќи баш тука,барем ти ги читаше овие денови коментарите виде и самата од овие ЖЕНСКИВЕ како реагираат на невиност,исто како да ги тераш да испијат солна киселина баш со такво осудување и спрема тој што размислува така и спрема таа што уште е невина.Значи осудување до граници на лудило од типит НЕВИНАА СИИИ ??? ТОА НЕ СМЕЕ ДА ПОСТОИ !!! ОДМА ОДМА ДА СЕ СКИНЕШ ПО БРЗА ПОСТАПКА МЕ СЛУШАШ ЕЈЈ ОДМААА !!!!!! е баш вака реагираат.. друго погреши во врска со браковите на 25 години,има некои што имаат 50 години па се невини,има по интернет случаеви,и како што кажа ти не го нашле вистинскиот и тие слични причини што значи никаде и по никој закон не е ограничено зошто и на колку години треба да се изгуби невиноста,тоа е оправдување на женските за самите себе да се оправдаат па после пред другите.Тоа што некој неможе да ги контролира своите страсти не е оправдување да се ваѓа на бракови на 25 години и слично или пак трагикомично ГО НАПРАВИВ НА 15 ГОДИНИ ОД ЉУБОВ ТОА.. тоа е иредентизам.