зошто бе срце проблем?
тоа си е нејзин живот.. она си има право да си одлучи што ќе прави со своето тело..
можеби досега не нашла човек кој го заслужува тоа.. не знам точно ни јас што е причината.. али сигурно има добра причина.. и не е единствената
ја повеќе мислам дека девојчињата шо на 15 се даваат дека имаат сериозен проблем.. отколку некоја девојка на 20 и неш..
И едните и другите имаат проблем.
Ќе ти кажам и зошто.
Не е работата што другарка ти сака да и биде ,прв пат, со некој кој и значи. Тоа е нормално.
Меѓутоа, чекањето до ,,брак,, е погрешно, и тука има МНОГУ погрешни работи.
Од мој аспект зборувам.
Прво, никогаш не сум дозволила и нема да дозволам некој да ме проценува според мојот сексуален живот. Дечко ми не знаеше дека сум невина. Не сакав да се ,,гордее,, со мене, всушност, од тоа и се плашев. Не сакав да изгледам ,,подобро,, во негови очи. Другарка ти мисли дека хименот има непроценлива вредност. Се лаже. Хименот не е подарок, тоа е останата некоја замисла, порано, навистина било смешно ако некоја не е невина на 16, кога и се мажела. 20 плус, биле стари моми.
Второ, нема ,,тој,, повеќе да ја сака ако е невина. Нема зошто повеќе да ја сака. Се вљубува во карактер, а не во химен. Тргни од себе, се вљубуваш во карактерот на човекот, или во сантиметрите?! Може да се ,,гордее,, со нејзината невиност, но тоа не значи и дека повеќе ја сака, значи дека човекот има сериозни комплекси и фрустрации. Дали си помислила кој е проблемот на мажите кои се гордеат со ,,невиноста,, на жената?! ,,Таа може да ме спореди,,. Нормално дека не го кажуваат тоа на глас, станува збор за потсвест. ,,Јас сум единствениот кој таа го знае и познава, јас сум најдобар за неа, јас ја поседувам, таа е моја сопственост,,. Мхм.
Нема зошто да чека брак. Нека чека асален дечко, тоа е друг муабет.
Е сега, за овие 15 годишниве. И тие имаат проблем, ама поинаков. Тие не знаат ништо за секс, ама имаат. Прашуваат дали може да забременат од перница, дали преку фармерки може да забременат, и за нив е непозната категорија СПБ.
И да, и категоријата на другарка ти, и категоријата на сексуално активната 15 годишна, заедничко им е - премногу гледаат филмови.
Реалноста е поинаква.