Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Дали е тоа проблем на татко ти ? Која потреба ја има татко ти на другите да им кажува како да го живеат својот живот, и како треба да се однесуваат кон својте сопруги ?
Многу полесно би било доколку твојот татко си ја гледа сопствената работа и сопствените проблеми, а останатите да ги остави да си живеат како на нив што им одговара и како им е убаво.
Во право си секакви луѓе има, има душебрижници кој сакајки да избегаат од својте срамови и проблеми се обидуваат туѓите да ги пренагласат за нивните да изгледаат незначајни.
Проблем е со татко ми и цела населба(сите што го знаат) што го понижуваат ;) Од толкава болка човекот се повлече,со никој незбори а и почна да пие..... Што може да ти направи жена никој друг неможе..... !!!!

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Дали е тоа проблем на татко ти ? Која потреба ја има татко ти на другите да им кажува како да го живеат својот живот, и како треба да се однесуваат кон својте сопруги ?
Многу полесно би било доколку твојот татко си ја гледа сопствената работа и сопствените проблеми, а останатите да ги остави да си живеат како на нив што им одговара и како им е убаво.
Во право си секакви луѓе има, има душебрижници кој сакајки да избегаат од својте срамови и проблеми се обидуваат туѓите да ги пренагласат за нивните да изгледаат незначајни.
Може не е проблем негов,ама доколку е пријател со тој човек е должен да му каже.Не гледам јас тука никаков проблем или пак мешање во туѓ брак,сето тоа е добронамерно.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
имало ...имало :pos:(минато време)
Ништо пред брак!

Кога дојде ред Каролина Гочева да го даде својот одговор, таа рече: “ Секс? Јас потекнувам од традиционално семејство, па за мене важи правилото - ’ништо пред брак!’“.
http://karolinagoceva-bg.webs.com/interesting.htm

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Има.. имам јас другарка која што се чува.. она смета дека е исправно и не ја интересира дали некој шо знае ќе помисли дека е забегана или не знам шо...
секој со својот памет :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
имало ...имало :pos:(минато време)
Ништо пред брак!

Кога дојде ред Каролина Гочева да го даде својот одговор, таа рече: “ Секс? Јас потекнувам од традиционално семејство, па за мене важи правилото - ’ништо пред брак!’“.
http://karolinagoceva-bg.webs.com/interesting.htm
Oва веројатно го изјавила пред едно 10тина години :)
Моментално има 32 и не мириса на брак :) :) :)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
Има.. имам јас другарка која што се чува.. она смета дека е исправно и не ја интересира дали некој шо знае ќе помисли дека е забегана или не знам шо...
секој со својот памет :)
Другарка ти има сериозен проблем. Just saying.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
ова Пумата да му е ќеиф на чоек да ја фати на сите четири.....
Ова е офтопик. Имам профил, а можеш и ПП да пратиш ако имаш нешто да ми кажеш. Исто и другите членови, ако сакаш да ме оговараш ;)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Ова е офтопик. Имам профил, а можеш и ПП да пратиш ако имаш нешто да ми кажеш. Исто и другите членови, ако сакаш да ме оговараш ;)
не,само гледам колку истото го мислат - бројот на лајкови,како што оди може и да се разочарам .....

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
не,само гледам колку истото го мислат - бројот на лајкови,како што оди може и да се разочарам .....
Реков тоа е надвор од темата.
Имаш други начини да си искажуваш мислења за било кој член.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Другарка ти има сериозен проблем. Just saying.
зошто бе срце проблем?
тоа си е нејзин живот.. она си има право да си одлучи што ќе прави со своето тело..
можеби досега не нашла човек кој го заслужува тоа.. не знам точно ни јас што е причината.. али сигурно има добра причина.. и не е единствената

ја повеќе мислам дека девојчињата шо на 15 се даваат дека имаат сериозен проблем.. отколку некоја девојка на 20 и неш..

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
зошто бе срце проблем?
тоа си е нејзин живот.. она си има право да си одлучи што ќе прави со своето тело..
можеби досега не нашла човек кој го заслужува тоа.. не знам точно ни јас што е причината.. али сигурно има добра причина.. и не е единствената

ја повеќе мислам дека девојчињата шо на 15 се даваат дека имаат сериозен проблем.. отколку некоја девојка на 20 и неш..
И едните и другите имаат проблем.
Ќе ти кажам и зошто.

Не е работата што другарка ти сака да и биде ,прв пат, со некој кој и значи. Тоа е нормално.
Меѓутоа, чекањето до ,,брак,, е погрешно, и тука има МНОГУ погрешни работи.
Од мој аспект зборувам.
Прво, никогаш не сум дозволила и нема да дозволам некој да ме проценува според мојот сексуален живот. Дечко ми не знаеше дека сум невина. Не сакав да се ,,гордее,, со мене, всушност, од тоа и се плашев. Не сакав да изгледам ,,подобро,, во негови очи. Другарка ти мисли дека хименот има непроценлива вредност. Се лаже. Хименот не е подарок, тоа е останата некоја замисла, порано, навистина било смешно ако некоја не е невина на 16, кога и се мажела. 20 плус, биле стари моми.
Второ, нема ,,тој,, повеќе да ја сака ако е невина. Нема зошто повеќе да ја сака. Се вљубува во карактер, а не во химен. Тргни од себе, се вљубуваш во карактерот на човекот, или во сантиметрите?! Може да се ,,гордее,, со нејзината невиност, но тоа не значи и дека повеќе ја сака, значи дека човекот има сериозни комплекси и фрустрации. Дали си помислила кој е проблемот на мажите кои се гордеат со ,,невиноста,, на жената?! ,,Таа може да ме спореди,,. Нормално дека не го кажуваат тоа на глас, станува збор за потсвест. ,,Јас сум единствениот кој таа го знае и познава, јас сум најдобар за неа, јас ја поседувам, таа е моја сопственост,,. Мхм.
Нема зошто да чека брак. Нека чека асален дечко, тоа е друг муабет.

Е сега, за овие 15 годишниве. И тие имаат проблем, ама поинаков. Тие не знаат ништо за секс, ама имаат. Прашуваат дали може да забременат од перница, дали преку фармерки може да забременат, и за нив е непозната категорија СПБ.

И да, и категоријата на другарка ти, и категоријата на сексуално активната 15 годишна, заедничко им е - премногу гледаат филмови.
Реалноста е поинаква.

Kajgana Shop

На врв Bottom