Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Вака... прво незнам дали е прашањето за овде. Али ќе пробам јебига :D

Eден другар сака да купи Ајфон 4 од Америка. Е сеа му кажале дека не било препорачливо да се купи од таму затоа што европска мобилна фрекфенција и америчка биле различни. (Може и да трескам зелени сеа, али ви го кажувам само она што тој ми го кажа, јас не се разбирам ама ич во тоа). Е сеа прашањето ми е, дали може да се среди тоа некако овде и колку пари би го чинело тоа отприлика... декодирање и тие ствари.

Фала однапред.:)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Eден другар сака да купи Ајфон 4 од Америка. Е сеа му кажале дека не било препорачливо да се купи од таму затоа што европска мобилна фрекфенција и америчка биле различни. (Може и да трескам зелени сеа, али ви го кажувам само она што тој ми го кажа, јас не се разбирам ама ич во тоа). Е сеа прашањето ми е, дали може да се среди тоа некако овде и колку пари би го чинело тоа отприлика... декодирање и тие ствари.

Трескаш зелени :)) ) и се може да се среди тука. Декодирање се врши со Gevey Sim картица која чини околу 20 евра.

S

stefi

Гостин
Добив Ајфон 4 во октомври, коа искочија кај нас. Додека да се снајдам беше тешко. Супер е, задоволна сум, единствена мана е што неможеш да го користиш блутутот за разменување податоци туку само за игрици. Ако знаете да има некоја апликација за тоа ќе ви бидам повеќе од благодарна :)

Член од
17 септември 2008
Мислења
642
Поени од реакции
485
iBLuenova го имаш во cydia. Не знам точно кој сорс беше ама да проверам после ќе ти кажам. Само однапред да те предупредам дека примените фајлови (освен слики) нема да можеш да си ги најдиш во ипод (ова се однесува на песни и видеа). Ќе треба да си инсталирас iFile ако сакаш во моментот да ги прегледаш а за да ти бидат во плејлистите ќе треба со програмце (diskaid од ова сум најзадоволен) да ги извадиш во компјутер па преку itunes да си ги ставиш. Се надевам бев јасен ;)

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Ве читам и глеам дека сте доста упатени за iphone. Сакам да му напраам jealbreak за да иам cydia, али неможам да инсталирам зашто иам 4.1 софтвер. Шо викате вие? Треба да му напраам update на itunes, па да си инсталирам jealbreak или можам и на 4.1? Фала!

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Видов на оглас Apple iPhone 4 16gb Black..........$250, само треба да се порача. Ги контактирав преку имеил и ми рекоја дека телефоните се оригинал, не се кинеска копија, треба само да го кажам местото на живеење и телефонот за 2 дена е кај мене дома. Еве линк http://top-oglasi.net/-300-usd-original-apple-iphone-4g-10157.html
Само незнам дали е вистина ова, оти цениве за оригинал iPhone + и нов се стварно ниски! СОВЕТ?

Член од
17 септември 2008
Мислења
642
Поени од реакции
485
Еве го упатството:
Код:
http://www.redmondpie.com/jailbreak-ios-4.1-on-iphone-4-3gs-with-limera1n-how-to-video-guide/

S

stefi

Гостин
iBLuenova го имаш во cydia. Не знам точно кој сорс беше ама да проверам после ќе ти кажам. Само однапред да те предупредам дека примените фајлови (освен слики) нема да можеш да си ги најдиш во ипод (ова се однесува на песни и видеа). Ќе треба да си инсталирас iFile ако сакаш во моментот да ги прегледаш а за да ти бидат во плејлистите ќе треба со програмце (diskaid од ова сум најзадоволен) да ги извадиш во компјутер па преку itunes да си ги ставиш. Се надевам бев јасен ;)
многу ми е комплицирано ова, ќе си симињам од интернет шо ми треба :)) фала у секој случај

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
@iv4e88
Брат уште само едно прашање и не те замарам :) Дали ми е боље да му напраам update на софтверот преку itunes и после да си напраам jealbreak или нема некоја разлика 4.1 со 4.3? Ако би го мењал за да не ми се изгубат работите треба у itunes да му напраам backup и после со самото инсталирање ќе ми се вратат сите информации и апликации? Фала :cool:
--- надополнето: Aug 17, 2011 11:49 AM ---
Иначе фала друже,завршив работа со линкот :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Страшна работа, само незнам дали официјално вака ќе излезе iPhone 5.

КЛИК.

Член од
27 август 2011
Мислења
9
Поени од реакции
1
@iv4e88
Брат уште само едно прашање и не те замарам :) Дали ми е боље да му напраам update на софтверот преку itunes и после да си напраам jealbreak или нема некоја разлика 4.1 со 4.3? Ако би го мењал за да не ми се изгубат работите треба у itunes да му напраам backup и после со самото инсталирање ќе ми се вратат сите информации и апликации? Фала :cool:
--- надополнето: Aug 17, 2011 11:49 AM ---
Иначе фала друже,завршив работа со линкот :)
Па освен преку iTunes неможеш поинаку (се сомневам дека ги чуваш blob фајловите).
Ќе ти ги врати апликациите не се секирај.
А еве ти и линкче едно http://www.iphone4jailbreak.org/forum/how-to-upgrade-jailbreak.html

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847

iPhone-от може да му го декодираат и во Америка ако е таму и ако го купи од Америка, кај нас само со Гевеј Турбо Сим.

Kajgana Shop

На врв Bottom