Илјадници луѓе на Бугар Планина чекаат да бидат спасени од вонземјаните на 21-ви декември

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Како нема врска? Кој го предвиде тогаш овој датум како суден ден?
Некои сметааат дека не им завршува календарот на овој ден, всушност не им завршува туку започнува нов период, не сум толку запознаен. Календарот си има своја вредност и затоа така реков. Глупо е да се плука по календарот, заради некои тешки глупости.;)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Читам наслов и сигурен сум дека има некоја грешка, отварам тема и пак читам: Пик Де Бугараш. :facepalm:

Следно, паѓам на под поради стомачни грчеви.
Наредни два дена ме боли вилицата.

Си запишав у нотес, да ако било кога се осетам депресивно, да ја отворам темава и да продолжам да се смеам.

Како непишано право секогаш најглупавите идеи можат да најдат допирна точка со Бугарите. :pos:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Избришете ја темава кај нас има ненормални ќе почнат на Водно да се качуваат, после ќе треба да го праќаат Хавиер Солана да преговара да се симнат од таму.
:pos::pos:
--- надополнето: 19 септември 2012 во 04:24 ---
Отишле да се спасат од што?ваљда од сирмоаштијата што владее,него замислите да им дојдат и да не ѓи земат,онака само да им мавнат нис прозор:pos::pos::pos:.

Ф

ФилипМакедон

Гостин
:pos::pos:
--- надополнето: 19 септември 2012 во 04:24 ---
Отишле да се спасат од што?ваљда од сирмоаштијата што владее,него замислите да им дојдат и да не ѓи земат,онака само да им мавнат нис прозор:pos::pos::pos:.
Само оние со бугарски пасоши ке пуштаат. :pos:

Член од
8 мај 2005
Мислења
542
Поени од реакции
76
Читам наслов и сигурен сум дека има некоја грешка, отварам тема и пак читам: Пик Де Бугараш. :facepalm:
...
Како непишано право секогаш најглупавите идеи можат да најдат допирна точка со Бугарите. :pos:

Споменик на катарите-богомили, бранители на Монтсегур.

Врхот на Монтсегур (Montségur), последниот бастион на катарите

Музикални инструменти на катарите од гр. Puivert, Лангедок, Франциjа

Лошо, Братот, не си jа знаеш собствената историjа..

• Ми се допаѓа
Reactions: Du

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.485
Поени од реакции
1.854
Се очекува во секој момент Божидар Димитров да пристигне со тазе испечатени пашапорти и да ги дели на Блгарите од Франција.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Споменик на катарите-богомили, бранители на Монтсегур.

Лошо, Братот, не си jа знаеш собствената историjа..
:facepalm:

Васил, припадниците на Катарите во Франција според тебе Бугари ли биле?!?

Изгледа Божо ви е еден од "понормалните" "историчари" кај вас.

Им се потсмеваме на ова ненормалниве секти и култови тука, а "бугарскава дијагноза" си тера со полна пареа... :tapp:

Член од
8 мај 2005
Мислења
542
Поени од реакции
76

Васил, припадниците на Катарите во Франција според тебе Бугари ли биле?!?

Учението на катарите имало своите корени на Балканот, од богомилите (Catharism). Така например, во 1190 катарски митрополит jа носи книгата Interrogatio Iohannis (Книгата на Јован Богослов) "од Бугариjа". А дека таа "Бугариjа" е била на запад, во денешна Македониjа, е jасно од термини како Bougres, едно френско име за катарите, и от географски имена како Bugarach, на кои се потсмевавте. (Инаку ке бидеше Boulgres и Bulgarach, ако потеклото на катарското учение беше од източна Бугариjа).

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Учението на катарите имало своите корени на Балканот, од богомилите (Catharism). Така например, во 1190 катарски митрополит jа носи книгата Interrogatio Iohannis (Книгата на Јован Богослов) "од Бугариjа". А дека таа "Бугариjа" е била на запад, во денешна Македониjа, е jасно од термини како Bougres, едно френско име за катарите, и от географски имена како Bugarach, на кои се потсмевавте. (Инаку ке бидеше Boulgres и Bulgarach, ако потеклото на катарското учение беше од източна Бугариjа).
Ти имаш сериозни проблеми изгледа, убаво вели HITCH, земај си фамилијата и трк да ве "спасат" вонземјаните на планинава.

Учењето на Мартин Лутер затоа што се појавило во Германија која тогаш била дел од Светата Римска Империја било "римско" ли?
Мартин Лутер бил Римјанин ли?

И што е сега со ова "буг" или "булг", поделбата на лажните и вистинските Бугари ли?
Еми тоа ќе да е, си знаеш и самиот.

Плус, не ми одговори на прашањето, Катарите во Франција етнички Бугари ли биле?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Дај да се организираме групно да го посетиме местово и да шириме познанства.

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104

Следно, паѓам на под поради стомачни грчеви.
Наредни два дена ме боли вилицата.

Си запишав у нотес, да ако било кога се осетам депресивно, да ја отворам темава и да продолжам да се смеам.

Па како така нај паметните живејат нај мизерно во дупката на Европа? Ајде објасни ми тоја факт.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па како така нај паметните живејат нај мизерно во дупката на Европа? Ајде објасни ми тоја факт.
Ти си Бугар, најдобро ќе знаеш да одговориш.

Kajgana Shop

На врв Bottom