Илуминати

Ciudad Juarez

rothschild
Член од
18 март 2015
Мислења
385
Поени од реакции
403
Има и други чудни работи.
Режисерот Кјубрик умира само 2-3 денови пред премиерата од филмот. Се разбира, „случајно„ и „природно„.
Филмот практично е прв филм, кој задира во тајновитоста од масонската дискреција.
Точно така.
Кјубрик дочека крај како и многу други кои знаеле многу за Илуминатите.

Тоа јас се трудам да му го објаснам на Ипси.
Многу луѓе што знаеле повеќе отколку што треба за Илуминатите мистериозно умреле.
Тоа е најголемиот доказ за нивното постоење и злоба.
Но,Ипси не го прифаќа тоа.

Ипси.
Ти препорачувам да разгледаш малку на интернет за сите луѓе што биле убиени од страна на Илуминатите.
Разгледај ја нивната биографија,нивните говори,сведочења,дела,проекти...
За почеток почни со луѓето (убиени заедно со нивните фамилии )што ги спомнав во темата Масони.
Баш ме интересира каков одговор ќе ми дадеш на ова.

За малку ме претрка. Баш сакав тој филм да ти го предложам да го гледаш, ако го немаш гледано. Ремек дело на Кјубрик.

Иначе, турските серии се забранети во повеќето држави, бидејќи се турски серии. :гик:
Кој воопшто гледа вакви срања!? Освен некои вукојебини како нас... :D
Го имам гледано.
Одвреме-навреме го пуштам на јутуб делот каде што го вршат ритуалот.

Во врска со турските серии.
Долина на волците е забранет затоа што имало премногу насилство во филмот.Дури и во Македонија не го даваат веќе.
Тоа е малку сомнително.
Има филмови каде што има премногу насилство и одвратни сцени па не се забранети.[DOUBLEPOST=1438527014][/DOUBLEPOST]
Режисерот Кјубрик умира само 2-3 денови пред премиерата од филмот. Се разбира, „случајно„ и „природно„.
Филмот практично е прв филм, кој задира во тајновитоста од масонската дискреција.
Точно така.

Многу луѓе што знаеле повеќе отколку што треба за Илуминатите мистериозно умреле.

Ипси.
Ти препорачувам да разгледаш малку на интернет за сите луѓе што биле убиени од страна на Илуминатите.
За почеток почни со луѓето (убиени заедно со нивните фамилии )што ги спомнав во темата Масони.

За малку ме претрка. Баш сакав тој филм да ти го предложам да го гледаш, ако го немаш гледано. Ремек дело на Кјубрик.

Иначе, турските серии се забранети во повеќето држави, бидејќи се турски серии. :гик:
Кој воопшто гледа вакви срања!? Освен некои вукојебини како нас... :D
Го имам гледано.

Долина на волците е забранет затоа што имало премногу насилство во филмот.Дури и во Македонија не го даваат веќе.
Тоа е малку сомнително.
Има филмови каде што има премногу насилство и одвратни сцени па не се забранети.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.522
Поени од реакции
18.384
Која е тогаш поврзаноста на масоните и православието и масонските ритуали пропратени со четиво од православна литургија при Романската Православна Црква, отпеан по обратен редослед?

Дали филмот ни ја открива оваа врска и дали православните се масони?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Која е тогаш поврзаноста на масоните и православието и масонските ритуали пропратени со четиво од православна литургија при Романската Православна Црква, отпеан по обратен редослед?

Дали филмот ни ја открива оваа врска и дали православните се масони?
Не сум го гледал тој „филм„, не знам за што се работи.
Дај појасни ни.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тотална глупост. Ритуалите во филмот немаат ама баш никаква сличност ниту со масонските, ниту со ритуалите на било кој друг Ред поврзан со масонеријата.
А што очевуваше? Кјубрик да направи целосна „реконструкција„ на масонските ритуали, кои се‘ уште се непознати во целина и реално да ги прикаже во филмот? :confused:

За мене а и за другите, кои имаат одреден интерес кон тајните друштва, самиот филм чини разоткривање на нивното реално постоење. Патем кажано, оргиите, кои се прикажани во филмот, не се „ништо ново„, туку пракса позната во текот од целата антика, која редовно е практукувана како „ритуал„ во склоп од повикувањето на ѓаволот. Таков е случајот со паганскиот храм во Коринт, кој бил место за „групњаци„, а Св. Ап. Павле не случајно им пишува токму на коринтјаните!

Црквата учи дека блудот е грев кој ѓаволот посебно го „цени„, во однос на било кое човеково гревовно однесување.[DOUBLEPOST=1438529674][/DOUBLEPOST]
http://forum.kajgana.com/threads/Илуминати.640/page-58#post-7343204

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
https://www.youtube.com/watch?v=XFSpksRq3uo[DOUBLEPOST=1438532052][/DOUBLEPOST]
Има филмови каде што има премногу насилство и одвратни сцени па не се забранети.
Би навел уште една траги-комедија, а тоа броење „жртви„ во некој филм, според кои (жртви) се мери (не)прифатливоста од филмот, иако истиот може да биде масовно гледан од широките народни маси.

Така, наспроти „жртвите„ во филмот, кои се секако само исценирани, постојат реални жртви, кои се последица од некое бомбардирање од страна на „нај демократската„ држава во Вселената, од која ни доаѓаат филмовите кои имаат многу „жртви„.

Лицемерието е во тоа што гледачите жалат (?) за жртвите во филмот, а око не им трепнува за вистинските жрви, кои реално страдаат „таму и некаде„.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А што очевуваше? Кјубрик да направи целосна „реконструкција„ на масонските ритуали, кои се‘ уште се непознати во целина и реално да ги прикаже во филмот? :confused:

За мене а и за другите, кои имаат одреден интерес кон тајните друштва, самиот филм чини разоткривање на нивното реално постоење. Патем кажано, оргиите, кои се прикажани во филмот, не се „ништо ново„, туку пракса позната во текот од целата антика, која редовно е практукувана како „ритуал„ во склоп од повикувањето на ѓаволот. Таков е случајот со паганскиот храм во Коринт, кој бил место за „групњаци„, а Св. Ап. Павле не случајно им пишува токму на коринтјаните!

Црквата учи дека блудот е грев кој ѓаволот посебно го „цени„, во однос на било кое човеково гревовно однесување.
Само за тебе може да биде разоткривање филм, каде ритуалите се 100% авторска имагинација и немаат ништо со автентичните ритуали. Оргии барај по манастирите ваши, ние ако сакаме оргии, нема потреба да ги замаскираме како ритуали, оној што сака да си прави оргии, нека си прави, негово право, но ритуалите, иницијациите и општо контактите во ложите и останатите локални тела, немаат никаква врска со никакви оргии. Се разбира, не очекувам дека ни после овој демант ти ќе престанеш со своите лаги и клевети. Но што поинаку би очекувал од лицемер како тебе.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Само за тебе може да биде разоткривање филм, каде ритуалите се 100% авторска имагинација и немаат ништо со автентичните ритуали. .
Веќе одговорив.[DOUBLEPOST=1438532865][/DOUBLEPOST]
Оргии барај по манастирите ваши, .
Јас не барам такво нешто по манастирите.
Ти, бараш?[DOUBLEPOST=1438532971][/DOUBLEPOST]
ние ако сакаме оргии, нема потреба да ги замаскираме како ритуали, оној што сака да си прави оргии,
Оргиите се блудни дејства во склоп од повикувањето на ѓаволот, кој ужива со блудната глетка.
Оргијата сама по себе е ритуал на ѓоамити зголемен степен на „блискост„ помеѓу блудниците.[DOUBLEPOST=1438533024][/DOUBLEPOST]
Се разбира, не очекувам дека ни после овој демант ти ќе престанеш со своите лаги и клевети.
Нема потреба од лаги и клевети, оти самите станаа очигледни.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Точно така.

Ипси.

Го имам гледано.

Тоа е малку сомнително.
Добро бе човек.....ти нормален си, или со сила глуп се правиш?! Имам Браќа што се масони, јас лично сум член на ОТО, ги знам автентичните ритуали на Илуминатите, сум присуствувал и сум учествувал во ритуали на иницијации, гностички миси....и ти ми кажуваш да сум гледал на интернет и на јутјуб за убиства на илуминатите....?! :tapp:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Но што поинаку би очекувал од лицемер како тебе.
Нема поголем лицемер од човек кој ми вели дека лажам, а самиот не навел ниту една вистина.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Нема потреба од лаги и клевети, оти самите станаа очигледни.
Ти си подвижна клевета на две нозе. Освен клевети, глупости и тролање, со години ништо ново на форумов не си понудил.[DOUBLEPOST=1438533319][/DOUBLEPOST]
Нема поголем лицемер од човек кој ми вели дека лажам, а самиот не навел ниту една вистина.
Не да лажеш, туку сушиш! Бесрамно, дрско, подло и дволично. Ти си дното што еден човек може да го достигне!!

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не да лажеш, туку сушиш!!
Наведи ми една вистина.[DOUBLEPOST=1438533902][/DOUBLEPOST]
Ти си дното што еден човек може да го достигне!!
Ако сум јас дното, што е добро, оти под дното нема ништо друго, ти штотуку си навлегол во сатанизмот, а за тоа не си ни свесен. Ти си одличен, би рекол, школски пример, кој ја потврдува точноста од истражувачите на конспирацијата и на тајните друштва, кои велат дека членовите од најниските/отворните масонски заедници, се луѓе кои немаат поим во што се впуштиле.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom