Илуминати

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Стави, нека има. Некој ќе плаче некој ќе се смее, арно ама е за доброто на сите :)
Ќе се смеат оние што го манипулираат светот а се поистоветувани со идеологија што во сржта имала за цел да создаде подобар свет. Ќе се смеат оние чии дела се припишуваат и го валкаат угледот на Ред што помогнал западната цивилизација да излезе од мрачниот период на репресија, суеверие, декаденција, страв.... Илуминатите биле прогонувани од ватикан, а во овие видеа се посочува токму ватикан како организатор за сите светски завери! Не сте свесни дека им одработувате на оние за кои мислите дека вашиот труд ќе допринесе да бидат победени.[DOUBLEPOST=1423613481][/DOUBLEPOST]
затоа што членот во вториот пост кажа дека бара видеа и од поопшта тематика
Членот бараше литература - книги, а не видеа.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ќе се смеат оние што го манипулираат светот а се поистоветувани со идеологија што во сржта имала за цел да создаде подобар свет. Ќе се смеат оние чии дела се припишуваат и го валкаат угледот на Ред што помогнал западната цивилизација да излезе од мрачниот период на репресија, суеверие, декаденција, страв.... Илуминатите биле прогонувани од ватикан, а во овие видеа се посочува токму ватикан како организатор за сите светски завери! Не сте свесни дека им одработувате на оние за кои мислите дека вашиот труд ќе допринесе да бидат победени.
Како тоа им помага некој на идиотите што го контролираат светов?
Со тоа што се разобличуваат?
Кажи ми ти што грешка направи М. Tsarion во видеата презентирани?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А што разбираш ти од оваа проблематика?

Абе ај да разбереш офци што не препознаваат една ситуција каква што е, и не мрдаат со прст...од страв, и од неукост.
Ама тие како тебе се нешто најдолно у целава оваа ситуација.....ова не е пост со обид да се исмева едно гледиште на работите, туку ова е подршка на целата таа кампања.
Штета за нив што те имаат ваков...а среќа за луѓево, што не можеш да поврзеш два збора, и освен овие сликички друго и не разбираш.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.997
Поени од реакции
12.649
А што разбираш ти од оваа проблематика?

Абе ај да разбереш офци што не препознаваат една ситуција каква што е, и не мрдаат со прст...од страв, и од неукост.
Ама тие како тебе се нешто најдолно у целава оваа ситуација.....ова не е пост со обид да се исмева едно гледиште на работите, туку ова е подршка на целата таа кампања.
Штета за нив што те имаат ваков...а среќа за луѓево, што не можеш да поврзеш два збора, и освен овие сликички друго и не разбираш.
10 часот а вриеш од омраза и бес, нешто е труло у држави бодидармовој и болесно?

Последно уредено:
Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Се извинувам, не видов дека барал литература (иако и во видеoтo има доста референци), доцна беше вчера па еве сега да ја исправам грешката.

http://www.amazon.com/Proof-Conspiracy-John-Robison/dp/0882791214
http://www.amazon.com/Secret-Societies-Subversive-Movements-Webster/dp/1881316882[DOUBLEPOST=1423648940][/DOUBLEPOST]http://www.amazon.com/Behold-Horse-Milton-William-Cooper/dp/0929385225/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1423648858&sr=8-1&keywords=william cooper

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Како тоа им помага некој на идиотите што го контролираат светов?
Со тоа што се разобличуваат?
Кажи ми ти што грешка направи М. Tsarion во видеата презентирани?
Со тоа што им лепи етикета што нема врска со нив! Буш има врска со илуминатите, колку што ти имаш врска со џихадистите у Ирак и Сирија! Ти и останатите што ги прават овие видеа, помагате во оцрнувањето на угледот на организација која била апсолутна спротивност од тоа за што овие абдали ја обвинуваат! Кога го насочуваш вниманието на останатите што подалеку од вистинската причина, создаваш диверзија и со тоа му помагаш на оној што стои зад тоа да продолжи непречено да го прави тоа што го правел!
Ваквите ликови единствено што ги интересира е да направат што посензационална приказна, вистината им е на второ место. Користат полувистини, ќе кажат нешто кое е точно, потоа на тоа ќе накалемат уште десет нешта што не се точни и тоа го презентираат како факт. Покрај другото, во видеово се тврдеше дека не сме слетале на месечината, иако има безброј докази дека сме слетале! Се анализираше значење за потеклото на одредени зборови што е тотално погрешно! Само врз основа на сличност или рима помеѓу зборовите се носеше заклучок дека тоа е потеклото зборот! На пример "sanity" беше посочен како збор чие значење потекнува од зборот "sanitary", само врз основа дека се слични, беше заклучено дека тој е потекло! И потоа се што се поврзува со него беше прикажано како обид да се "исчисти", да се отстрани свеста...!
Ваквите луѓе, што се претставуваат како спасители, експерти, познавачи, се всушност луѓе што најмногу им одат во прилог на оние што навистина манипулираат! А ти и таквите како тебе им помагате во секој чекор!

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.364
Поени од реакции
21.813
Некои луѓе не приметуваат дека it's all about money. Дека хиперболизирање на полувистини и небулози, правење сензационалистички наслови и приказни, на некој му носи пари. Некој трие раце на тоа.

Пример, Ајк има 20 книги. Некои од нив бестселери со милиони продадени копии. Во просек по $15 од примерок, do the math.

Тие впрочем затоа се толку дарежливи, затоа се трудат да го освестат народот. Да му помогнат на некој начин со таа духовна храна, бидејќи тој народ, односно пазар, ги направил мулти-милионери во рекордно брзо време.
А кармата е кучка, наводно. Ако не дадеш, нема да добиеш ништо за возврат. Тие тоа го знаат. Ако не му дадат на народот тоа што го бара, нема да добијат некое милионче. :icon_lol:

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
За Буш е интересно да се спомне следново. Тој, татко му, и мал милион познати американски политичари, бизнисмени и сл. се членови на друштвото Skull and Bones.
Е сега, за Skull and Bones има доста интересни податоци кои го поврзуваат со друштвото на Илуминатите. (линкот подолу)
http://www.markdice.com/index.php?option=com_content&view=article&id=135:skull-a-bones-connection-to-bavarian-illuminati-&catid=66:articles-by-mark-dice&Itemid=89
Moжеби нешто слично како што е врската меѓу CFR и Round Table. Односно едната група е формирана како своевидна гранка (подгрупа?) на другата група, но со свое делување и свои специфични особини.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Имаше некои теории за кои јас лично сум скептик, дека Буш и англиското кралско семејство биле крвно поврзани и многу други влијателни личности.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Имаше некои теории за кои јас лично сум скептик, дека Буш и англиското кралско семејство биле крвно поврзани и многу други влијателни личности.
Да, сум читал за тоа, за крвни врски на Буш и други претседатели на САД со англиската кралска фамилија, која пак има крвно сродство со Хабсбурговците и со германската кралска лоза, ама не сум навлегол во детали за тоа, па не можам да коментирам. Ако има некој нешто да даде за читање би било интересно.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Е сега, за Skull and Bones има доста интересни податоци кои го поврзуваат со друштвото на Илуминатите. (линкот подолу)
http://www.markdice.com/index.php?option=com_content&view=article&id=135:skull-a-bones-connection-to-bavarian-illuminati-&catid=66:articles-by-mark-dice&Itemid=89
Moжеби нешто слично како што е врската меѓу CFR и Round Table. Односно едната група е формирана како своевидна гранка (подгрупа?) на другата група, но со свое делување и свои специфични особини.
Според текстот од линков, врската била тоа што еден од основачите на Skull and Bones студирал во Германија пред да се врати и да го формираат братството во 1832 - ра. Исто како да тврдиш дека ако некој живеел во Германија за време на периодот околу втората светска војна, дека автоматски е нацист.
Како следен "доказ" се наведува откритието на двајца провалници што влегле во просториите на братството и откриле черепи на кој наводно бил текст речиси идентичен со оној на Илуминатите со кој се иницирале членови. Еве го тој момент:

"They also reported some German writing inside Skull and Bones “Tomb” on open burial vault containing four human skulls, reading, “Wer war der Thor, wer Weiser, Bettler oder Kaiser? Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich.” In English it says, “Who was the fool, who was the wise man, beggar or king? Whether poor or rich, all’s the same in death.” This is virtually identical to the initiation ritual into the Bavarian Illuminati, written about in his 1798 book Proofs of a Conspiracy, one of the first books to contain English translation of the confiscated Illuminati writings."

За волја на вистината, ние ги поседуваме автентичните ритуали и тие немаат никаква врска со бесмислиците наведени во текстов. Катахизисот на баварските Илуминати е следен:

II. Catechism of the Scott. Brethren.

Questions. Are you a Scottish Freemason?

Answer. Noble persons accepted me among themselves when I was an orphan and did not know my father.

Q. Where were you accepted?

A. In a solemn, dark, and holy place, before the door to the sanctum.

Q. At what time?

A. In the dark of the night, during the moon’s first quarter.

Q. Who approached you?

A. The peaceful crowd of the Illuminated Ones.

Q. Did you know these persons?

A. No! I did not know them, but they knew me and loved me, and I dedicated a faithful and trusting heart to them.

Q. Whence did you come?

A. From the world of the first Elect.

Q. Where are you going?

A. To the Holy of Holies.

Q. Whom do you seek there?

A. Him who is there, was there, and will forever be there.

Q. What illuminates you?

A. The light that dwells within me and has now been lit.

Q. What did you see when the light was given to you?

A. I looked upon the Earth and I saw the humans naked and unclothed; but they were ashamed of their nakedness.

Q. What have you been bid to do?

A. I was taught to know, love, and govern myself and others.

Q. Who is your Master?

A. Adonai.

Како што може да се види, никаде нема костури и черепи во текстот на катахизисот, ниту пак наводната порака на черепите има сличност со него.[DOUBLEPOST=1423696988][/DOUBLEPOST]
Не разбирам !?!?!?
Барам литература поврзана со New world order , теории на заговор , масони , илуминати итн итн
Еве ти книга што не се базира на претпоставки, заговори, фантастични приказни и слични тралалајки. Книга во која се автентичните ритуали, степени, методи и слично:
The Secret School of Wisdom - The Authentic Rituals and Doctrines of the Illuminati

Последно уредено:
Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Благодарност за исцрпниот одговор.
Сакам да кажам неколку работи.
Според мене, малку не држи вода споредбата со нацизмот. Расел студирал во Германија, каде и што настанале Илуминатите,
по враќањето во САД формира тајна организација по урнекот на Илуминатите. Дали бил, под нивно влијание, дали имал некаков пристап до нивни информации...
тоа е прашање. Исто така книгата на Џон Робинсон е издадена 1798, не долго по укинувањето на Илуминатите и преминувањето во илегала. Човекот се смета за еден од
најголемите познавачи на Илуминатите во тоа време. Така да неговите информации за нив во најмала рака не би требало да се отфрлат од прва. Сличноста на иницијацијата кај С & Б со податоците во книгата според мене би можеле да значат следно: 1. Како што напоменав горе, Расел бил под некакво влијание од Илуминатите, 2. можеби ја прочитал книгата на Робинсон па од таму ги добил информациите и 3. навистина бил вклучен во нејзините дејствија.
Овде треба да се спомне е и книгата на др Ентони Сатон (http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0937765023/ref=nosim/jeremiahproject) во која исто дава информации за германската врска во С & Б. "America's Secret Establishment", by Antony C. Sutton, 1986, page 5-6, states: "Those on the inside know it as The Order. Others have known it for more than 150 years as Chapter 322 of a German secret society.
Книгата не сум ја читал и знам само ситници околу неа, па нема повеќе да коментирам.
Друга интересна работа што според мене е уште еден показател за сета таа поврзаност и вмреженост што постои кај тајните друштва (не сите) е тоа што многу масони се или биле членови на С & Б. Со оглед на тоа дека постојат доста показатели за врската на масоните со илуминатите, постоењето на врска масони и С & Б сигурно треба да значи нешто. Само како мал пример: Еден од основачите на С & Б е Алфонсо Тафт, прилично висока личност во американската политика и татко на претседателот на САД, масон и член на С & Б, Вилијам Хауард Тафт.
Според мене, постојат доста случајности(?) за врските да бидат отфрлени, што би рекле out of hand.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Благодарност за исцрпниот одговор.
Сакам да кажам неколку работи.
Според мене, малку не држи вода споредбата со нацизмот. Расел студирал во Германија, каде и што настанале Илуминатите,
по враќањето во САД формира тајна организација по урнекот на Илуминатите. Дали бил, под нивно влијание, дали имал некаков пристап до нивни информации...
тоа е прашање.
Што е разликата? Зошто не држи вода? Јас не видов друг аргумент, освен тоа дека студирал во Германија. Истиов "аргумент" можеш да го искористиш и за да обвиниш некого дека бил нацист, доколку студирал во Германија, бидејќи нели, нацистите биле од Германија.
И не, тоа братство не е по урнек на Илуминатите, постирав дел од иницијацијата, можам да постирам и уште, ќе се види дека тврдењето од линкот е чиста бесмислица и лага. Не сум запознаен со книгата на Робинсон, но слободно постирај се што мислиш дека ја поврзува со Илуминатите, ќе ги споредиме со вистинските документи и ќе видиме колкав познавач бил и колку вистина има во неговата книга.
Друга интересна работа што според мене е уште еден показател за сета таа поврзаност и вмреженост што постои кај тајните друштва (не сите) е тоа што многу масони се или биле членови на С & Б. Со оглед на тоа дека постојат доста показатели за врската на масоните со илуминатите, постоењето на врска масони и С & Б сигурно треба да значи нешто. Само како мал пример: Еден од основачите на С & Б е Алфонсо Тафт, прилично висока личност во американската политика и татко на претседателот на САД, масон и член на С & Б, Вилијам Хауард Тафт.
Според мене, постојат доста случајности(?) за врските да бидат отфрлени, што би рекле out of hand.
Редот на Илуминатите го имал опфатено и тој аспект, еве дел од упатствата и правилата наменети за кандидатот:

1. e) He must state whether or not he belongs to another Order or society, and which.
    f) Does this society demand anything of him that violates our institutions, and does he wish to oblige these demands, e.g. betray our secrets to it, only work for them, etc.?
    g) If the same were demanded of him by another order in the future, would he comply or not? And that, by his honor.
  2. Once he has answered these questions, one demands of him, “Before we can promote you, you must first write your unadorned autobiography, and when you are finished, seal and submit it the W.M. This final test of his honesty will seal his fate.”

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Па разликата е тоа што бил таму, се вратил, учествувал во креирање на тајно друштво, во кое учествувале и масони, за кои врската со илуминатите е прилично индикативна. Од тоа друштво произлегле и произлегуваат и членуваат едни од најмноќните луѓе во САД и во светот.
Ако според правилата на Илуминатите кандидатот не смее да членува во друг ред, тогаш фузијата со масоните е прилично дрско кршење на правилата кои си ги поставиле.
А книгата на Робинсон ја има во е формат на нет
http://www.conspiracyarchive.com/PROOFS_OF_A_CONSPIRACY_John_Robison.pdf[DOUBLEPOST=1423743785][/DOUBLEPOST]Така да, според мене С&Б дури и да не биле директно креирани како крило на Илуминатите, имаат нивно влијание, најмногу поради врската илуминати-масони.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom