Илуминати

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

А на ова што ќе кажеш?
Признавам, неоспорен доказ. После Ерџан, ова е една од најочигледните сублиминални пораки.
Туку.....у дилема сум дали и баба ми била илуминати, имаше обичај да каже одвреме навреме "светло ти око"! :unsure:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ма како...грешка е куртонов, уште е лесно да се контролираат. Не дека е тешко да се убијат, и тоа е дел од реалноста.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ма како...грешка е куртонов, уште е лесно да се контролираат. Не дека е тешко да се убијат, и тоа е дел од реалноста.
Темава е од старт насочена да биде изгубена у превод. И не само темава, туку општо целиот феномен на конспираси теориите, кои целат кон политичките и финансиски елитни групации, користејќи при тоа, за таа цел назив кој се однесува на баварскиот Ред од 18-от век, чија основна замисла била секуларност, научен напредок и обединување на човештвото.
Илуминатите имале замисла да го обединат човештвото, не да го поробат.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Темава е од старт насочена да биде изгубена у превод. И не само темава, туку општо целиот феномен на конспираси теориите, кои целат кон политичките и финансиски елитни групации, користејќи при тоа, за таа цел назив кој се однесува на баварскиот Ред од 18-от век, чија основна замисла била секуларност, научен напредок и обединување на човештвото.
Илуминатите имале замисла да го обединат човештвото, не да го поробат.
Штета што не успеале...:eek:
Тоа за обединувањето на некој што не потрошил ни 15 мин. од својот живот во барањето на одговори.

Илуминатите се само еден сегмент од приказната, едно од многуте имиња на една банда која раководи со светов. Затоа се истите факти во употреба кога се говори за илуминати, масони, rosicrucian-ци и т.н. Дури они меѓу себе немат појма што се случува

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Штета што не успеале...:eek:
Тоа за обединувањето на некој што не потрошил ни 15 мин. од својот живот во барањето на одговори.

Илуминатите се само еден сегмент од приказната, едно од многуте имиња на една банда која раководи со светов. Затоа се истите факти во употреба кога се говори за илуминати, масони, rosicrucian-ци и т.н. Дури они меѓу себе немат појма што се случува
Ем раководат со светот, ем меѓу себе појма немаат што се случува....?! Има логика, у право си.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ем раководат со светот, ем меѓу себе појма немаат што се случува....?! Има логика, у право си.
Има пун qr раководители и управители по светов, ја разбираш поентата нели?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Има пун qr раководители и управители по светов, ја разбираш поентата нели?
И каква врска имаат тие раководители и управители со баварскиот Ред насловен како Илуминати?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Аха...и сега јас треба да прочитам 140 страници за да го најдам одговорот?
Не, можеби треба да прочиташ многу повеќе....како е да е, најважна е твојата интуиција и разум. Доволно би било во истиов момент да ја погледнеш ситуацијата во која се наоѓа светов. Тоа нормално нема да можеш, затоа што судејки по твојата одбрана на експлоататорите имаш најверојатно некој заеднички интерес. За кој може и да не си ни самиот свесен.....звучи чудно нели? :)
Ама тоа е...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не, можеби треба да прочиташ многу повеќе....како е да е, најважна е твојата интуиција и разум. Доволно би било во истиов момент да ја погледнеш ситуацијата во која се наоѓа светов. Тоа нормално нема да можеш, затоа што судејки по твојата одбрана на експлоататорите имаш најверојатно некој заеднички интерес. За кој може и да не си ни самиот свесен.....звучи чудно нели? :)
Ама тоа е...
Не бранам јас никакви експлоататори, ти не ме читаш мене! Банкарите, политичките моќници и олигарсите немаат врска со баварските Илуминати! Тие одамна не постојат, инкорпорирана е нивната идеологија денес во други Редови, во еден од нив сум член и јас. Јас на експлоататор ли ти личам?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Секогаш ќе постои елита која управува - тајно или јавно, независно... и таа елита не се кралеви и политичари и не знам што... тие доѓаат од луѓе како тебе, само што работеле поеќе.
Ама тоа е...

Постои време за гласноговорништво, постои време за повлекување во тишина...

Илуминатите не се експоататори (ако зборуваме за исто нешто), тие се ... Ελευθέριος! Да не беа „тие“, ќе учеше сега напамет псалми на латински или старо-грчки!
Некој тебе ти го мати воздухот и лошо гледаш низ призмата... бираш постојано боја која ќе покажува како се е црно во врска со Илуминатите. Зошто не се обидеш да дојдеш во контакт со тие луѓе, ако се луѓе и да видиш и расудуваш преку своето искуство? Нели за тоа зборуваш постојано... а читаш сешто по нет за ова или она... а директен допир со работите никаде...
Светлината е една... призмата ти е заматена.

Kajgana Shop

На врв Bottom