H
Hip.Hop_MKD
Гостин
Може малце покултурно да се однесуваш, зошто јас никогаш никој Македонец не сум го условил со Бугар,Србин или Грк. Не за друго ако не од малце почит кон другите може да го направиш, ама ете типично како и за многу во оваа држава одма почнуваш со навреди..Najmalku ocekuvam od malcinstvata vo drzavava srbi (dali pravi srbi ili srbogorci), vlasi i shqiptari da solat pamet na etnickite Makedonci sto e patriotizam i kako treba da se identifikuvaat Makedoncite i nivnata drzava. Koga se priznavaat site covekovi, kulturni i politicki prava na malcinstvata vo MKD, ocekuvam i malcinstvata da gi pocituvaat barem osnovnite covekovi prava na etnickite Makedonci da se identifikuaat kako sakaat i da si ja narekuvaat svojata drzava kako sakaat.
Ako ne bese imeto, ke se najdese treto nesto za da se blokira Makedonija.
A kolku e podbro vo EU, moze da si zememe primer od Bugarija i Romanija.
--- надополнето: 4 август 2012 во 18:05 ---
Па Европа се и најновите членки на ЕУ, Бугарија и Романија. Иако во ЕУ, романските и бугарските просечни плати се пониски од македонските, а во Бугарија 33% од пензионерите земаат пензија од 100 лева (3000 денари наши).
Ако ни стане “подобро“ како во Бугарија и Романија, подобро да се откажаме од ЕУ додека имаме време.
B.T.W. Ако сум од друга националност не значи дека јас имам одма нешто по автоматизам против оваа држава или нешто друго.
Освен Албанците кој се прогласени за светињи во оваа држава, другите малцинства и не уживаат толку права колку нив.
Нарекувајте се како сакате.. Иначе за проблемот со Грција не ги кривете Грците, туку Македонците кој живеат таму, а не сакаат да ги вратат имотите и парите на Македонците што се протерани од таму. Дури тие сега се поголеми Грци и од Грците..
Ако не бевме блокирани заради името, ќе бевме блокирани заради друго е глупа теорија заради тоа што никој не може да ја знае иднината.
Е така да си знаеш другар...