Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
M

MKEUpatriot

Гостин
Извртуваш.Нема смисла.Подрзувате личност која вие неформален лидер и изминатиов период со неговите совети ве однесе во изборни катастрофи и пак ке го подржувате.Првава реченица апсолутно нема смисла.Па извини еве тебе ти ставија магаре па ти пак ке гласаш.Ти секако дека гласаш за кандидат на СДСМН како и ја за ВМРО.И пак се впушташ у видовњаштво од каде знаеш ти што Груевски ке бара од нас.Трето тоа е став на Арифи што таа очекува а не значи дека така ке биде.Али првава реченица тие едно те исто вие ке го подржувате Бранко до бескрај значи тоа е имање став ако е Бранко омразен од народот ние пак ке го подржуваме.Не мо одговори дали ако во 2012 ги изгубите изборите пак Бранко ке го бирате за доживотен председател

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Извртуваш.Нема смисла.Подрзувате личност која вие неформален лидер и изминатиов период со неговите совети ве однесе во изборни катастрофи и пак ке го подржувате.Првава реченица апсолутно нема смисла.Па извини еве тебе ти ставија магаре па ти пак ке гласаш.Ти секако дека гласаш за кандидат на СДСМН како и ја за ВМРО.И пак се впушташ у видовњаштво од каде знаеш ти што Груевски ке бара од нас.Трето тоа е став на Арифи што таа очекува а не значи дека така ке биде.Али првава реченица тие едно те исто вие ке го подржувате Бранко до бескрај значи тоа е имање став ако е Бранко омразен од народот ние пак ке го подржуваме.Не мо одговори дали ако во 2012 ги изгубите изборите пак Бранко ке го бирате за доживотен председател
Ne e tema Branko nego pretsedatelskite kandidati,me oteche so toa kompleksot tvoj od Branko.Shto se odnesuva do Frchkoski so netrpenie go ochekuvam duelot za konechno da se soochat konceptot i shuplinata.

M

MKEUpatriot

Гостин
Парадосален си Suicide велиш ги подржувам ставовите на моменталното раководство на СДСМ значи ако дојде друго раководство па нивното ке го подржуваш.Извини Бучко и Рада во многу нешта имаа различни ставови.Па сега кажи што беше пред 2години бучковист или радмиловист.Ако Груевски имаше исти ставови како Љубчо немаше да го исшутираме.

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
ако гласам би гласал за Бошковски,чисто од респект спрема човекот

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Парадосален си Suicide велиш ги подржувам ставовите на моменталното раководство на СДСМ значи ако дојде друго раководство па нивното ке го подржуваш.Извини Бучко и Рада во многу нешта имаа различни ставови.Па сега кажи што беше пред 2години бучковист или радмиловист.Ако Груевски имаше исти ставови како Љубчо немаше да го исшутираме.
Pak ti analizirash pogreshni temi.Kje mi kazhesh koj e konceptot na Ivanov ili pak kje terash nakaj SDSM,Bihakjka i B.C.?

M

MKEUpatriot

Гостин
Па не често и ти бегаш од темава споменувајки антички Македонци и договор Груевски Ахмети за 2014.Концептот на Иванов силна економски и политички Македонија интегрирана во Еу и Нато со зачуван идентитет.Ке си објасни тој кога ке почне кампанјата.Ај одговори ми ти како Фрчко би го решил спорот со Грција а да не настрада мак.идентитет нели бидејки има проевропски концепт.Како ке ја натера Грција на отсапки.Второ немам јас комплекс од БЦ морам да зборувам за него бидејки тој е се во СДСМ и вода и воздух и крај и почеток СДСМ Е ВСУШНОСТ БЦ.Ставовите на Фрчо се ставови негови како и концептот.А за да ми го излечиш комплексот зошто не ми одговориш на прачаањата

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Концептот на Иванов силна економски и политички Македонија интегрирана во Еу и Нато со зачуван идентитет
A znaesh i ti i Ivanov deka dvojnata formula ne e povekje vo igra znachi nema koncept.Drugo?

M

MKEUpatriot

Гостин
Одговори ми како Фрчко ке не внесе во еу со зачуван идентитет како ке ја натера Грција на компромис кажи за да гласам за него откриј ја тајната.Како историчар можам да ти напишам илјада вакви странички дека на Грција и пречи мак.идентитет отсекогаш и тоа е суштината на проблемот со името.Зошто тогаш до 2006 не го реши спорот СДСМ ако го знаела начинот.Нели Бјрм беше за 9 месеци.Иакп како сдсмовец ја мразиш историјата на Македонија мораш нешто да прочиташ за да ја осознаеш суштината и игрите на Грција.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Дајте бе не се дублирајте со постови, цело време во круг.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Одговори ми како Фрчко ке не внесе во еу со зачуван идентитет како ке ја натера Грција на компромис кажи за да гласам за него откриј ја тајната.
SuicideMessiah напиша:
Rekov Makedonija mozhe ama referenca mora da ima na imeto so geogravska odrednica i slichno,bilo kako da ne ni dira identitet i jazik.Shto znachi uslov za vlez vo EU i NATO t.e. kompromis so Grcija.
Kolku shto ja slushnav Grchkata pregovarachka pozicija e deka prifakjaat predlog vo koj kje stoi imeto Makedonija.Znachi ona za koe Frchkoski kje se zalaga e garancija za nashiot identitet,nacija i jazik vo ON.A dvojnata formula koja ja propagira Ivanov kje dade signal deka Makedonija ne e spremna za kompromis i vodenje na neseriozna politika.Posho Grcija ja odbi dvojnata formula se odi kon novo reshenie ne istoto koe vodi vo kjorsokak t.e. nikade ili shto bi rekol Frchkoski praznina.Plus ona za koe Frchkoski kje se zalaga kje bide garancija od ON za nashiot identitet,jazik i nacija taka da ako tuka Makedonija uspee da se provleche Grcite kje bidat politichki porazeni.Prashanjeto za imeto e sovrshen problem koj shto Grcija go nametna za da ja blokira Makedonija vo EU integraciite i nejzinite nadvoreshni proekti so megjunarodnata zaednica kako shto se investicii,uvoz izvoz i slichno.

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Цитат:
Напишано од DameMak
Грујо не е како ебиветерот љуБчо.

Ama e beter.
Хи хи хи. ТОЧНО! Бетер е ами како. Парче ве напраи таму во СДСх, парче од кое не може ни продуваниот Б.Ц. да ве опраи.

Кога сум ставил потпис од Т.Александров несреќо една???

Идеш кај админи под итно. (Ова се однесува на Рубинчо из Србије - моја забелешка) Не само што не знаеш да признаеш грешка, туку и понатаму си ја тераш.
Интерниста - остаиго Рубинчо нека тресе зелени на форумов.
Многу корисна работа врши (а не е свесен за тоа).
Сите неутрални на форумов што ќе се зафркнат наместо да си постираат во Љубов и секс или други теми, и ќе фрлат по некој поглед на дискусијава за претседателски избори, кога ги читаат проливите негови одма стануваат определени. Хе хе хе ...

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
А што ако се оствари најновото предвидување на Велинова. Ова подолу е извадок од последната колумна на Велинова во Нова Македонија. Иначе како потсетување, до сега Велинова многу пати предвидела вакви случувања, како на пример кога предвиде дека на последните парламентарни избори во јуни 2008 дека БЦ намерно ќе ги намести СДСМ да изгубат дебело за да он се врати како спасител и незаменлив лидер...

За секој случај, ако не успеат финтите, Црвенковски лиферува нова идиотштина дека изборите можеби и ќе биле демократски, ама, немало да бидат фер!? Иако не знам што е неговата дефиниција за фер, а што за демократски и слободни избори, убедена сум дека нема да има посреќен човек од Црвенковски ако може да даде изјава веќе во 19 часот на критичниот ден во која ќе каже:,,Лани власта нè убедуваше дека Албанците се тие кои не умеат да гласаат демократски. Денес се покажа и докажа дека и Македонците не умеат да гласаат демократски. Всушност, јасно е само тоа дека ВМРО-ДПМНЕ со Никола Груевски не сака, не знае и не може да организира фер, слободни и демократски избори“.

Од тука натаму за Шефот на државата враќањето на власт би било само техничко прашање. Овојпат и без фингирана војна и без атентати, односно, авионски несреќи. Треба само да не избереме шеф на држава и да падне малку крв во Охрид, Струмица, Штип или Кочани на 22 март. Така си испланирал Црвенковски кој веќе најави дека уставно и неуставно, институционално и вонинституционално, а во име на својот мерак, ќе ја руши оваа власт.
Овој став на Велинова е едниственото нешто кое е логично, зошто БЦ сега го канидира Фрчко.Оти толкава грешка, не верувам да направи, па од сите луѓе на светов, да го канидира него.Најверојатно, повторно постои кај него истата желба, за на крајот од изборите и загубата, да им каже на своите сопартијци, ете и тој изгуби, само јас можам да победам.Може и се плаши од некој реферма кај нив во партија, бидејќи се едни исти луѓе се движат во високите кругови, па постои незадоволство, а уште помали шанси за напредок имаат младите кај нив.Има нешто, што најверојатно ќе се разјасни подоцна.Само се надевам дека се ова не го прави за лична душевна сатисфакција, оти тогаш ќе значи дека токлу години, не научил ништо.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Песничка

Секој кој поделби на своја рака прави
на крај со админите ќе мора да се справи
зошто на детето бугар тој му рече
дводневен бан од тема него ќе го пече

Мече. Клече. Влече. Сече.

(сакав еднодневен бан да е, ама во ритмиката на песната дводневен подобро ми се вклопуваше)

Назад во магичниот круг, не мешајте нешто што ионака ќе е плус мирудија на турлитава и ќе ја убие скроз темава. Жалам шо нема 2 дена да го читате Месија на оваа тема, ама ќе преживеете и без него ваљда.

И сериозно,
а видам некој поделби да прави, ќе се караме.
Да се разбереме, не е грев да му речеш бугар или србин на некој со пасош или поинакво декларирање :) Ама на чоек кој никогаш во живто такво нешто не рекол нити симпатии отворени покажал - е тоа ќе се санкционира.

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
A znaesh i ti i Ivanov deka dvojnata formula ne e povekje vo igra znachi nema koncept.Drugo?
А значи двојната формула не е веќе во игра, а зошто не е во игра??? Не смееш ни да размислуваш на таа тема, кој тоа ја еба работата и ја исфрли и таа опција од игра или барем си мисли се уште дека успеал да ја исфрли...

G

grande-juve

Гостин
Kolku shto ja slushnav Grchkata pregovarachka pozicija e deka prifakjaat predlog vo koj kje stoi imeto Makedonija.Znachi ona za koe Frchkoski kje se zalaga e garancija za nashiot identitet,nacija i jazik vo ON.A dvojnata formula koja ja propagira Ivanov kje dade signal deka Makedonija ne e spremna za kompromis i vodenje na neseriozna politika.Posho Grcija ja odbi dvojnata formula se odi kon novo reshenie ne istoto koe vodi vo kjorsokak t.e. nikade ili shto bi rekol Frchkoski praznina.Plus ona za koe Frchkoski kje se zalaga kje bide garancija od ON za nashiot identitet,jazik i nacija taka da ako tuka Makedonija uspee da se provleche Grcite kje bidat politichki porazeni.Prashanjeto za imeto e sovrshen problem koj shto Grcija go nametna za da ja blokira Makedonija vo EU integraciite i nejzinite nadvoreshni proekti so megjunarodnata zaednica kako shto se investicii,uvoz izvoz i slichno.
ако не си знаел грчката позиција е име со географска одредница што ќе се употребува секаде, значи и во Македонија и во цел свет.
за болдираното. Македонија како преговарачка страна се согласи за привремено име и за ново знаме(тоа за компромисот), а за несериозна политика, дали мислиш дека ставот за неменување на името на државата во која живееш е несериозна политика, алооо, се слушаш ли што збориш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom